Graszoden kopen in Panningen

Panningen vormt met bijna 7500 inwoners het grootste dorp dat de gemeente Peel en Maas rijk is. De centrale ligging van Panningen tussen de steden Venlo, Weert en Roermond maakt Panningen tot een gewilde plaats om te wonen.

Panningen is in de 17e eeuw ontstaan en werd in 1830 een zelfstandige parochie.

Als u een stukje historie van Panningen wilt zien, kunt u een bezoek brengen aan Steenfabriek Engelse Helden en de Heldensche Steenfabriek. Deze fabrieken waren in het verleden belangrijk voor de baksteenindustrie die typerend was voor Panningen.

De Ringoven die dateert uit 1909 vormt tegenwoordig een rijksmonument.

Festivals Panningen

Een leuke invulling voor uw vrije tijd is in Panningen absoluut te vinden.

Zo kunt u hier carnaval vieren of een bezoek brengen aan het Internationaal Historisch Festival. Al sinds 1980 vindt dit festival op jaarlijkse basis plaats in het laatste weekend van juli. Brengt u een bezoekje aan dit festival, dan kunt u meer dan 500 stationaire voertuigen en 2500 tractoren bezichtigen.

Niet zomaar een festival, want de deelnemers zijn afkomstig uit onder andere:

 • Canada
 • Verenigde Staten
 • Australië
 • Europa
 • Nieuw-Zeeland

Dit meerdaagse festival heeft ter vermaak een markt, kermis, ploegwedstrijden, oude ambachten en dergelijke. Genoeg vertier dus op dit festival in Panningen.

Huis kopen in Deurne

Een nieuwbouwhuis kopen dat niet ver van Panningen gelegen is, kan door een huis te kopen in Deurne. Het project Middengebied Spoorzone zal een nieuw woonmilieu gaan herbergen.

Bij de plannen is een goede samenhang gevonden tussen de openbare ruimte en het stedenbouwkundig plan. Er is goed geluisterd naar de wensen die de toekomstige bewoners van Deurne hebben.

Als u hier uw huis en graszoden gaat kopen, dan betekent dat wonen op een steenworpafstand van Deurne, waarbij goed aandacht is besteed aan de mobiliteit. U komt hier te wonen met het intercitystation in de buurt.

Park Rivierenhof

Het Park Rivierenhof bestaat uit maar liefst 132 hectare aan oppervlakte en mag zich daarmee het grootste park van de stad Antwerpen noemen.

Hier een huis en graszoden kopen, geven u de kans om uw toekomst door te brengen in een bruisende omgeving, waar u ook nog eens kunt genieten van een gezonde lucht en veel natuurlijk schoon.

Zodra de fundering van uw huis is geplaatst, kunt u de graszoden kopen. Door de graszoden tijdig te kopen en zelf te leggen, voorkomt u dat de binnenzijde van uw huis vervuild raakt. In een bouwomgeving komt immers veel zand en grond vrij.

De graszoden die u rondom uw woning legt, geven uw kavel bovendien direct een verzorgde uitstraling. Bij het aanschaffen van de graszoden kunt u aangeven of u ze wilt laten bezorgen of zelf wilt komen halen.

Klantervaringen in Panningen

Klantervaring van Ivo uit Reuver

“Uitstekend!”

Mooi op afgesproken dag en tijdstip de graszoden ontvangen. Graszoden waren van prima kwaliteit en na bijna een week al mooi aan het aangroeien.

Ivo - Reuver - 2020-07-15
Klantervaring van Mariska uit Horst

“Supersnelle service en een mooie kleur gras! ”

Gister besteld, vandaag in huis. Ze bellen netjes van te voren dat ze er aan komen. Niet duur!

Mariska - Horst - 2020-04-12

Graszoden bezorgen Panningen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Panningen en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Panningen

Veelgestelde vragen in Panningen

Hoe snel kunnen graszoden in Panningen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Panningen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.