Graszoden kopen in overloon

Het Brabantse dorp Overloon telde in het jaar 2020 in totaal 3.985 inwoners en vormt sinds 1998 onderdeel van de gemeente Boxmeer.

Voor die tijd maakte Overloon samen met Maashees deel uit van de gemeente Maashees. Overloon is daarna nog tijdelijk onderdeel geweest van de gemeente Vierlingsbeek om uiteindelijk bij de gemeente Boxmeer te worden gevoegd.

De Slag om Overloon heeft de plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest.  Vandaag de dag biedt het oorlogsmuseum Overloon u een kijkje van de restanten van de oorlogsperiode. In Overloon gaan wonen, biedt u de mogelijkheid om de overblijfselen van de oorlog met eigen ogen te bekijken.

Wilt u een nieuwbouwwoning kopen, wijkt u dan uit naar het nabijgelegen Boxmeer.  Hier wordt project Maashaeghe Park vormgegeven. Als u hier uw nieuwe woning gaat kopen, dan biedt u dat veel woongenot.

Graszoden kopen in Boxmeer

Met Overloon op steenworp afstand kunt u toch in dit mooie deel van Noord-Brabant wonen.

Uw huis kopen in Boxmeer brengt u veel voordelen, waaronder:

 • glooiend landschap
 • dijken en bos
 • ruim uitzicht
 • stille woonomgeving

De natuur is hier zo bijzonder dat het bijna vraagt om duurzame toepassingen in en om uw woning.

Duurzaamheid

Hiervoor kunt u in huis vloerverwarming laten aanleggen, een elektrische kookplaat kopen, en ledlampen kopen als bron voor de verlichting in huis. Ook buiten uw woning kunt u de nodige voorzieningen aanbrengen. Als u zonnepanelen op uw dak gaat leggen, dan kunt u uw eigen energie opwekken. Niet alleen duurzaam, maar ook kostenbesparend voor uzelf. Door graszoden voor uw tuin te kopen, kunt u die graszoden verder aanvullen met dezelfde ledlampen als in huis. De graszoden zullen op deze manier, ook in de avonduren, een fraaie uitkijk op uw tuin realiseren. 

Het kan een goede keuze zijn om uw graszoden al te leggen terwijl uw woning nog wordt gebouwd.  Op deze manier voorkomt u dat uw huis met bouwgrond wordt bevuild tijdens het in- en uitlopen. De graszoden geven ook direct een prachtig aangezicht. De duurzame toepassingen voorkomen dat u in de toekomst een verbouwing moet uitvoeren. Nederland zal immers in de toekomst van het gas af gaan.  Door bij de bouw al diverse aanpassingen door te voeren, voorkomt u een ingrijpende verbouwing na een aantal jaren in uw huis te hebben gewoond.

Bezienswaardigheden in Boxmeer

Naast de mooie natuur, die u in de nabijheid van uw woning zult vinden, biedt Boxmeer u nog veel meer op het gebied van bezienswaardigheden. Zo kunt u eens een kijkje nemen bij Kasteel Boxmeer dat stamt uit de 13e eeuw. De Sint-Petrusbasiliek vindt u in het centrum van Boxmeer en is een bezoekje zeker waard.

U vindt in uw nieuwe woonplaats bovendien de volgende bijzonder panden:

 • Karmelietenklooster
 • Rochuskapel
 • Huize de Weijer
 • Spieker
 • Karmelietessenklooster

Evenementen in Boxmeer

Het metworstrennen tijdens Carnaval is al sinds 275 jaar een traditie in Boxmeer. Ook vindt er elk jaar een wielerronde plaats en een motorevenement. Naast deze evenementen in Boxmeer zelf, heeft Brabant veel te bieden op het gebied van vrijetijdsbesteding.

Klantervaringen in overloon

Klantervaring van Patrick kweens uit Deurne

“Topgraszoden en goede service”

Makkelijk te bestellen. Goede prijs en kwaliteit. Netjes geleverd

Patrick kweens - Deurne - 2020-02-12
Klantervaring van Mariska uit Horst

“Supersnelle service en een mooie kleur gras! ”

Gister besteld, vandaag in huis. Ze bellen netjes van te voren dat ze er aan komen. Niet duur!

Mariska - Horst - 2020-04-12

Graszoden bezorgen overloon

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in overloon en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor overloon

Veelgestelde vragen in overloon

Hoe snel kunnen graszoden in overloon geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar overloon?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.