Graszoden kopen in oudendijk

Wanneer u graszoden wilt kopen in Oudendijk dan staan wij volledig tot uw dienst. In dit artikel zullen we u een beschrijving geven van de plaats Oudendijk. Wanneer u bij ons graszoden wilt kopen dan kunt u deze bij ons online kopen. Daarna kunt u ze vervolgens laten bezorgen of zelf komen ophalen. Maar, staat u ons eerst toe u mee te nemen richting het plaatsje Oudendijk.

Over Oudendijk

Oudendijk is een dorpje dat we kunnen vinden in Noord-Holland. Het ligt in het oostelijke gedeelte van de provincie in de streed West-Friesland. Oudendijk valt onder de gemeente Koggenland. Het is een hele lange tijd een zelfstandige gemeente geweest tot het jaar 1811. Hierna is het plaatsje continu verschoven van gemeente. Maar sinds 2007 kennen we het in de staat zoals hij is in 2021.

Oudendijk is een plaats gelegen tegen het zuidwesten van Hoorn. Een redelijke stad waar u een hoop voorzienigen kunt vinden. U bent met een korte reis dus al in de stad. Het dorp heeft tegenwoordig rond de 450 inwoners en 180 huizen.

Evenementen

Ook mogelijkheden voor graszoden, evenementen. Er zijn jaarlijks een aantal evenementen in het dorp. Zo is er jaarlijks iedere zondag in maart een antiekmarkt. En sinds 1971 wordt er door de plaatselijke IJsclub ook de Beetskoogkadeloop georganiseerd. Een geweldig initiatief voor de jeugd en de volwassenen om jaarlijks eens samen te komen en er op los te rennen.

Daarnaast zorgt de plaatselijke IJsclub jaarlijks ook voor evenementen wanneer het hard vriest in de winter. En, in de zomer worden er ook sportevenementen georganiseerd waar men aan mee kan doen. Allemaal mogelijkheden voor de bewoners om samen te komen.

Nieuwbouw in Oudendijk

Een van de eerste mogelijkheden waar u natuurlijk naar kijkt bij graszoden kopen, is nieuwbouw. In Oudendijk staan redelijk veel tweekappers en vrijstaande huizen met grote tuinen. Dit biedt mogelijkheden voor graszoden kopen. Maar, op het gebied van nieuwbouw is er in Oudendijk momenteel niet veel aan de gang. Qua woningnood heeft het dorp het wellicht niet nodig, maar er is wel het doel voor klimaatneutrale huizen in 2040. Om dit doel te behalen is nieuwbouw wel degelijk nodig in Oudendijk.

Recente gebeurtenissen in Oudendijk

De zuivelfabriek ging een aantal jaar geleden dicht. Toen werd de fabriek te koop aangeboden. Toen werd er gepleit om er een woningcomplex van te maken. Echter, het complex is opgekocht door een firma die producten zoals veevoer en pinda’s verwerkt. In 2015 brandde de opslagloods geheel af door het vlam vatten van 600 ton pindavliesjes.

In 2016 is er een compleet nieuw complex gebouwd dat super hygiënisch en veiliger is voor de omgeving. Qua vorderingen op het gebied van veiligheid is Oudendijk dus al aardig op weg.

Er is de laatste tijd ook geen sprake meer van onafgedekte restanten in de buitenlucht. Dit betekent dat de overlast van meeuwen die met tientallen tegelijk afkomen op dit soort dingen nu verdwenen is. De plaats mag dan wel redelijk oud zijn, ze zijn op het gebied van procedures hard bezig om de plaats te moderniseren en daarmee veiliger te maken. Daarnaast is Oudendijk een plaats waar vanwege bedrijvigheid een goede mate van werkgelegenheid is. Dan zijn dit soort moderniseringen ook nodig. Maar, het zou wel wenselijk zijn om er meer aan de slag te gaan met nieuwbouw. Maar eventuele toekomstplannen zijn nog onduidelijk.

Klantervaringen in oudendijk

Klantervaring van Nieck uit beets

“Goed en snel.”

De bestelling werd online gedaan.. kon prima alles invullen zonder problemen.. zelf een bezorg datum is ook fijn. Dag van levering track en trace ontvangen met hoe laat. Chauffeur was een uur eerder. Hellemaal top. Kon ik gelijk beginnen..

Nieck - beets - 2020-05-26
Klantervaring van Joan uit De Goorn

“Snel geleverd, topkwaliteit”

Makkelijk bestellen, goede kwaliteit en keurig afgeleverd! Duidelijke uitleg over hoe te leggen en het onderhoud van het gras.

Joan - De Goorn - 2020-03-27

Graszoden bezorgen oudendijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in oudendijk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor oudendijk

Veelgestelde vragen in oudendijk

Hoe snel kunnen graszoden in oudendijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar oudendijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.