Graszoden kopen in ouddorp

Wanneer u graszoden wilt kopen in Ouddorp. Dan staan wij tot uw dienst. Bij ons kunt u online graszoden kopen. Wij kunnen ze dan bij u komen afleveren, of u kunt de graszoden ook bij ons komen ophalen. Maar, u wilt bij uiteraard eerst weten wat de mogelijkheden zijn. In dit artikel nemen we u mee naar Ouddorp, en we geven een beschrijving van Ouddorp als plaats.

Kort over Ouddorp

Ouddorp is een badplaats op het eiland en gemeente Goeree-Overflakkee. De plaats is te vinden in het Zuiden van de provincie Zuid-Holland. Tot en met 2012 vormde Ouddorp een gemeente samen met Havenhoofd, Stellendam en Goedereede. Al deze plaatsen vielen onder de gemeente Goedereede.

Ouddorp is na Middelharnis-Sommelsdijk het grootste dorp in het eiland. Er wonen iets meer dan 6,000 mensen in het dorp. Het overgrote deel bestaat vooral uit lintbebouwing. Vanaf het noorden richting het westen strekt deze uit over maar liefst 4 kilometer.

Toerisme in Ouddorp

In 1909 is er in Ouddorp een tramlijn van Middelharnis naar Ouddorp aangelegd. Hier kwamen continu bussen vanuit Overflakkee richting Ouddorp, op een gegeven moment kwamen er ook telkens meer mensen uit Rotterdam. Dit was puur voor recreatie. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het toerisme nog verder op gang. Eerst kwamen er campings, gevolgd door terreinen met vakantiehuisjes. Daarna kwamen er nieuwe vakantiewoningen van steen. Recreatie is een grote factor in Ouddorp. Op het gebied van graszoden kopen liggen daar echt genoeg mogelijkheden.

Badplaats

In 2007 en in 2018 is het dorp tot beste badplaats van Nederland verkozen door de lezers van het AD. In augustus vinden ieder jaar de 1e en de 2e toeristendag plaats. Er zijn dan rondom de kerk honderden diverse evenementen. Dit is echt typerend aan het plaatsje Ouddorp.

Voor toeristen zijn wandelen en fietsen echt het meest populaire in activiteiten om te doen. De Europese wandelroute E9 loopt ook door het plaatsje. Deze leidt naar de Baltische staten. Lokaal wordt dit ook het Noordzeepad genoemd.

Nieuwbouw in Ouddorp

Waar u uiteraard ook naar kijkt bij graszoden kopen in Ouddorp, is nieuwbouw. Daar is de laatste jaren nogal wat gerommel rondom. Door heiwerkzaamheden is er schade ontstaan aan huizen aan de Havenweg en Waterweg. Er zijn verzakkingen ontstaan, scheuren in muren en ook in vloeren. De werkzaamheden worden ondanks de klachten van vele bewoners toch doorgezet.

Inmiddels zijn er al een hoop palen de grond in gegaan als fundering van vier tweekappers en 16 eengezinswoningen. Deze worden op kleinere bouwkavels gebouwd tussen een hoop andere nieuwbouw. Wat de Heiwerkzaamheden betreft is er voor de rest weinig actie ondernomen op basis van de klachten van de bewoners. Toen de vergunning er net lag konden bewoners bezwaar maken tegen de werkzaamheden en dat gebeurde niet. Er is dus geen formele grond om de werkzaamheden stop te zetten. Daarnaast voldoet de aannemer aan de gestelde eisen.

Steeds meer mensen willen een huis kopen in Ouddorp. De tijd zal vertellen hoe dit incident met de heiwerkzaamheden gaat aflopen. Maar er liggen dus wel plannen om nieuwe huizen te bouwen, en er staat in Ouddorp ook al een hoop recente nieuwbouw. Dit is goed, want in de toekomst zijn klimaatneutrale huizen de norm. Deze moet in 2040 behaald zijn en daarom tikt de klok op gebied van renovatie en nieuwbouw. Maar de plannen die er zijn duiden op goede vooruitzichten.

Klantervaringen in ouddorp

Klantervaring van Robert rameau uit Renesse

“Prima levering en produkt, het eindresultaat is klasse”

Bestellen via de webshop duidelijk en efficiënt. Snelle levering. Bezorger was uiterst slecht gehumeurd.

Robert rameau - Renesse - 2020-04-11
Klantervaring van Daisy uit Hellevoetsluis

“Prima graszoden”

Prima graszoden voor een leuke prijs

Daisy - Hellevoetsluis - 2020-07-12

Graszoden bezorgen ouddorp

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in ouddorp en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor ouddorp

Veelgestelde vragen in ouddorp

Hoe snel kunnen graszoden in ouddorp geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar ouddorp?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.