Graszoden kopen in Oosterwolde

Oosterwolde, ook wel Easterwâlde genoemd, is zowel een dorp als hoofdplaats van de gemeente Ooststellingwerf binnen de provincie Friesland. Met een inwonersaantal van 9.600 is het een dorp dat ruimte, landelijkheid en levendigheid kent. Bovendien ligt het op slechts vijf kilometer van Appelscha, aan de Opsterlandse Compagnonsvaart en heeft het mooie natuurgebieden eromheen. Deze combinatie maakt van Oosterwolde een geweldig dorp om te wonen.

Bent u ook van plan om te verhuizen naar Ooststellingwerf? Bent u in het bijzonder op zoek naar een woning in Oosterwolde? En gaat u daarbij graszoden kopen voor de tuin? Dan bent u op de juiste webshop beland. Regelmatig leveren we onze graszoden aan inwoners van Oosterwolde. Deze zijn eenvoudig te bestellen en vervolgens komen we snel langs om uw product te bezorgen.

Ruim en dorps wonen in Oosterwolde

Graszoden kopen bij De Melkweg

De Melkweg is een wordt een project met maar liefst drie woningtypes: appartementen, klaverbladwoningen en twee-onder-een kapwoningen. De plaats waar dit project is staat bekend om haar lange geschiedenis in de zuivelindustrie. Dit is ook de reden waarom het De Melweg wordt genoemd.

De woningen zelf zijn ruim opgezet, modern en van alle gemakken voorzien. Ze zijn compleet ingericht voor de toekomst. Bovendien hebben ze allen meerdere slaapkamers waardoor het ideaal is voor zowel starters als gezinnen. Hier kunt u dus geweldig wonen op het moment dat u in een rustige, kindvriendelijke en groene omgeving wilt wonen.

Gaat u op korte termijn binnen dit project, of een van de andere woningen in de omgeving, een huis kopen? Dan komt er in veel gevallen ook een mooie tuin bij. Doordat u een tuin heeft, kunt u een eigen stuk grond maken om tot rust te komen. Wilt u dit op een groen gazon? Dan kunt u hier de graszoden kopen.

Een huis kopen in Oosterwolde centrum

Oosterwolde is een dorp dat een lange, rijke en interessante geschiedenis heeft. Sinds de 19e eeuw is het ook het centrum van de regio geworden voor de turfwinning. Hierdoor heeft het dorp vele rijkdommen verwerft waardoor er meerdere voorzieningen, rijksmonumenten en mooie plekken te vinden zijn.

Echter, naast het oude gedeelte van het centrum is Oosterwolde regelmatig bezig met vernieuwing. In de binnenstad wordt soms een nieuwe woning gebouwd of gerenoveerd. Daarnaast zijn er moderne winkels, leuke plekjes om te eten en bent u binnen korte tijd in de natuur.

Zoekt u nog een huis in het centrum van Oosterwolde? Dan is het leuk om uw tuin te vullen met groene karakteristieken. Dit zorgt in oude centrums vaak voor meer levendigheid. Hiervoor kunt u simpelweg graszoden kopen via onze webshop.

Natuur en omgeving van Oosterwolde

Oosterwolde staat bekend om haar mooie natuurlandschappen. Zo vindt u, in de richting van Appelscha, vele bossen en zandverstuivingen. Hier is het heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de mooie landschappen.

Aan de andere kant is er nog een mooi natuurgebied, het Fochteloërveen. Dit is een van de laatste hoogveengebieden van heel West-Europa. Hier komt u ook bijzondere vogels als de kraanvogel en blauwe kiekendief tegen. Daarnaast verandert het gebied in de lente in een kleurrijk en geurige omgeving.

Dit natuurgebied staat voor eindeloze ruimte, vergezichten en een eindeloze stilte. Ideaal voor de wandelaar en natuurliefhebber.

Klantervaringen in Oosterwolde

Klantervaring van Jw uit Siegerswoude

“Prachtige kwaliteit, vlotte afhandeling”

De zoden opgehaald in Gasselte. Dat ging vlot en werd vriendelijk afgehandeld. Zoden zijn van prachtige kwaliteit. We hebben een nieuw aangelegd dammetje bekleed. Dankzij de mooie sterke zoden was het een simpel klusje.

Jw - Siegerswoude - 2020-06-07
Klantervaring van Leon uit Marum

“Super levering en geweldige communicatie”

Na de hitte besteld duidelijke aangegeven op de website wat te doen en juist wat niet ook erg belangrijk. Duidelijke e-mails over bevestiging bestelling en levering. Netjes gebeld van te voren en geweldige kwaliteit zoden echt heel blij mee.

Leon - Marum - 2020-08-25

Graszoden bezorgen Oosterwolde

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Oosterwolde en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Oosterwolde

Veelgestelde vragen in Oosterwolde

Hoe snel kunnen graszoden in Oosterwolde geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Oosterwolde?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.