Graszoden kopen in Nuth

Het Limburgse Nuth ontstond in de middeleeuwen en behoorde in eerste instantie tot het zogeheten Land van Valkenburg. In 1626 werd Nuth tot een zelfstandige heerlijkheid.

Er werd in het jaar 1896 een station geopend in Nuth. Doordat in de 20e eeuw mijnen werden geopend, breidde Nuth zich steeds meer uit. De noodzaak voor een wijk ontstond, zodat de arbeiders van de spoorweg een onderkomen hadden. In de loop der tijd kwamen er in Nuth steeds meer woonwijken bij, evenals industrieterreinen.

Erosie van beken en rivieren heeft gezorgd voor het ontstaan van een golvende laagvlakte. Hier zijn hellingbossen te vinden, waaronder het:

 • Vliekerbos
 • Kloosterbosch
 • Ravenbosch
 • Bunderbos

Huis kopen in Heerlen

Zo’n prachtige omgeving vraagt om een eigen woning. Het kopen van een huis en graszoden in de omgeving van Nuth is mogelijk.

U kunt een huis kopen in Heeren Park. Dit project staat garant voor royale bouwkavels op steenworp afstand van de Brunssummerheide in Heerlen. Hier een huis en graszoden kopen, maken u tot inwoner van Zuid-Limburg.

Een huis kopen in deze omgeving geeft u het beste van twee werelden. Hier zult u heerlijk rustig kunnen wonen in een natuurlijke omgeving, maar toch met de stadse voorzieningen en nodige uitvalswegen in de buurt.

De plek waar u hier een huis en graszoden kunt kopen, maakte in het verleden onderdeel uit van zilverzandwinning. De groeve is naderhand gevuld, waardoor het nu geschikt is om royale bouwkavels op te realiseren.

Brunssummerheide

De Brunssummerheide omvat een enorm natuurgebied van bijna 600 hectare.

Het recreatief gebied “Brunssummerheide” is ook gelegen in de provincie Limburg en wel in het zuidoosten. Hier kunt u uitgebreid fietsen, golfen, paardrijden en wandelen.

De Brunssummerheide vormt een Natura 2000 gebied en vormt hiermee onderdeel van een Europees Netwerk, dat natuurgebieden beschermt en bijdraagt aan de bescherming van diersoorten in het gebied.

Tuin inrichten

Het kopen van een huis vraagt om de nodige inzet. Niet alleen moeten er veel keuzes worden gemaakt, maar ook moeten er diverse spullen gekocht worden.

Door uw tuin alvast te voorzien van graszoden, heeft u naar de tuin geen omkijken meer.

Graszoden leggen kan eenvoudig door uzelf gebeuren. Met graszoden geeft u uw tuin een verzorgde uitstraling en voorkomt u dat gedurende de bouwperiode veel viezigheid in uw huis wordt gelopen door de werklui.

Het straatbeeld krijgt ook nog eens een oppepper als u uw kavel voorziet van mooie groene graszoden.

Klantervaringen in Nuth

Klantervaring van Dóra uit Heerlen

“Goede kwalitijt, snell levering”

Goede kwalitijt, snell levering.

Dóra - Heerlen - 2020-04-16
Klantervaring van Natasha uit Heerlen

“Super mooi vol groen gras!”

Wat een snelle levering naar zuid-Limburg! En wat een mooi groen stevig gras! We hebben het gisteren pas gelegd en moeten natuurlijk even afwachten hoe het eruit ziet over een paar weken! Maar daar hebben we alle vertrouwen in. Nog contact gehad met jullie klantenservice en hier ook goed en duidelijk advies gekregen! Wij zijn dik tevreden!!

Natasha - Heerlen - 2019-08-31

Graszoden bezorgen Nuth

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Nuth en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Nuth

Veelgestelde vragen in Nuth

Hoe snel kunnen graszoden in Nuth geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Nuth?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.