Graszoden kopen in Nijkerk

Nijkerk is een gemeente in de provincie Gelderland en valt onder de regio Gelderse Vallei. Nijkerk heeft 42.000 inwoners, verdeeld over verschillende buurtschappen. Nijkerk heeft een vrij groot en bevolkt centrum, maar aangezien het centraal gelegen ligt tussen De Veluwe en andere natuurgebieden, is er toch veel groen aanwezig. Voor natuur hoeft u echter niet alleen De Veluwe te bezoeken, ook Nijkerk zelf is rijk aan groen. Wij dragen daar een steentje aan bij door graszoden op maat aan te leveren, voor zowel de particulier als op openbaar terrein. Onze graszoden zijn ruim op voorraad en via de website te bestellen. Na uw bestelling komen wij de graszoden uiteraard ook voor u in de tuin leggen.

Natuurgebied Arkenheem

Nijkerk heeft een reeks aan verschillende natuurgebieden. Arkenheem is daar een van. Het gebied is een oude Zuiderzeepolder, wat inhoudt dat u er veel weidevogels tegen zult komen. Er zijn verschillende onderwater gelopen plekken aanwezig en meerdere waterstanden, wat ervoor zorgt dat er vrij veel beweging is wat betreft diersoorten. Daarnaast bestaat het ook voor een gedeelte uit grasland met schapen en zijn er sinds enige tijd weer vossen gespot in het gebied. De entree is gratis en u kunt er vrij rondlopen, er zijn alleen wel beperkte openingstijden.

Hoevenlandschap

Aan de Oostkant van Nijkerk bevindt zich weer een heel ander soort landschap. Dit gebied is klein van opzet, maar de werkplek van veel agrariërs. Er staan oude boerderijen, rondom zijn er kronkelende beekjes en dat alles te midden van weilanden. Bij een bezoek aan Hoevenlandschap kunt u het proces van de boeren door de seizoenen heen aanschouwen, maar alleen al het bewonderen van de oude boerderijen is de moeite waard. De omgeving is daarnaast afgescheiden met houtwallen, om roofdieren van buitenaf op afstand van het vee te houden. Inmiddels is dit principe achterhaald, maar het geeft nu wel een unieke kijk op het landschap. Dieren gebruiken de houtwallen namelijk om zich tussen te nestelen.

Nieuwbouwwoningen Hoevelaken Westdorpstraat

Er liggen grote plannen in het verschiet om het oude centrum van Nijkerk te moderniseren. Project Hoevenlaken Westdorp is daar onderdeel van. Het gaat hierbij om een nieuwbouwwijk met 50 woningen, voor zowel starters als gezinnen. Het is prettig wonen, dicht bij het centrum en toch in een rustige omgeving. In de buurt zit een supermarkt, station en winkelcentrum. Mocht u echter een eigen stukje natuur thuis willen hebben, dan kunnen wij u daarbij helpen. Wij bieden namelijk graszoden aan op maat. Deze grasmatten zijn te bestellen via onze website en kunnen voor verschillende oppervlaktes aangeschaft worden. De voorraad is groot en we leggen de graszoden ook gelijk voor u aan!

Klantervaringen in Nijkerk

Klantervaring van Richard uit Nijkerk

“Super goed”

We hebben de graszoden makkelijk kunnen bestellen via internet en werden keurig geleverd zoals afgesproken. Kwaliteit was goed.

Richard - Nijkerk - 2019-11-21
Klantervaring van Jan willem uit Hoevelaken

“Prima”

Eenvoudige bestelprocedure. Goede kwaliteit graszoden. Heldere handleiding. Vlotte levering. Verbeterpuntje: tijdstip van leveren was nogal onduidelijk. In een mail werd als tijdstip rond middernacht aangegeven(beetje vreemd leek mij). Dit bleek uiteindelijk rond 14:30 in de middag te zijn

Jan willem - Hoevelaken - 2020-05-29

Graszoden bezorgen Nijkerk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Nijkerk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Nijkerk

Veelgestelde vragen in Nijkerk

Hoe snel kunnen graszoden in Nijkerk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Nijkerk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.