Graszoden kopen in Nieuwleusen

Het Overijsselse Nieuwleusen ontstond in de zeventiende eeuw.
In die tijd bestond het vooral uit veenmoerassen die niet toegankelijk waren.
Het hoogveen was op dekzand gelegen, maar werd naar het zuiden toe alsmaar dunner.

Nieuwleusen ligt tegenwoordig op een zandtong. Vroeger stak deze zandtong uit boven het hoogveen.
De oprichting van de Lussener Compagnie had tot doel om het aanwezige gebied noordelijk van Leusen gelegen te ontginnen. 

Pioniers uit Leusen hielden zich hier vooral mee bezig.
Hierdoor ontstonden de eerste boerderijen aan het zogeheten “Pad”.
Vanwege het 350-jarig bestaan van Nieuwleusen in 1982 werd een historische vereniging opgericht. Door de vereniging werd Museum Palthehof opgericht. 
Hier zijn diverse tentoonstellingen te zien, die het historische Nieuwleusen in vroeger tijden laten zien.

Woning kopen in Staphorst

In Staphorst is ruimte voor het realiseren van koopwoningen. 
Voor u biedt dat de mogelijkheid om in de nabijheid van Nieuwleusen een huis en graszoden te kopen.

Staphorst is bekend om de klederdracht en de boerderijen die in authentieke kleurstellingen te bewonderen zijn.
De klederdracht werd weliswaar vroeger continu gedragen, maar tegenwoordig zult u hoofdzakelijk een aantal vrouwen nog in die kledingstijl zien lopen. 

De bouw van woningen in Staphorst vond in het verleden vaak in rijen plaats.
In die tijd was het gebruikelijk dat kinderen hun boerderij achter die van hun ouders bouwden. Rijen boerderijen waren hiervan het gevolg.
Tegenwoordig is de ruimte er echter niet meer om in Staphorst zo te bouwen.

Graszoden kopen in Staphorst

In Staphorst wordt het u mogelijk gemaakt om een nieuwbouwhuis en graszoden te kopen.

Om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat de wensen zijn, wordt aan potentiële kopers gevraagd waar hun voorkeur naar uitgaat.

Met Nieuwleusen in de nabijheid en de rijke historie van Staphorst biedt het kopen van een huis in Staphorst u de nodige perspectieven.

Als u de knoop doorhakt en besluit een huis en graszoden in Staphorst te kopen, dan kunt u dexe heugelijke gebeurtenis vieren met een typische lekkernij uit Staphorst.

U kunt de koop van uw woning bijvoorbeeld vieren met:

 • Staphorster stip
 • Staphorster rolletjes
 • Staphorster pannenkoeken
 • Proemenkeuze

Door het kopen van deze lekkernijen legt u direct contact met de huidige inwoners van Staphorst. Dit zal u een goed beeld geven van de bewoners en Staphorst in het algemeen.

Als met de bouw van uw huis gestart is, kunt u al gaan nadenken over het kopen van graszoden.

De graszoden kunt u namelijk al in een vroeg stadium leggen. Zelfs als de bouw nog niet is afgerond, kunnen de graszoden de ruimte rondom uw huis een prachtige uitstraling geven. Zo wordt de nieuwe woonomgeving gelijk mooi groen en heeft u naar de tuin in de eerste periode geen omkijken meer.

Klantervaringen in Nieuwleusen

Klantervaring van Bjorn hendriks uit Nieuwleusen

“Simpel. Goede graszoden”

Mooi even dikke zoden. Mooi groen van kleur. Goed opgerold en makkelijk te verwerken.

Bjorn hendriks - Nieuwleusen - 2020-04-08
Klantervaring van Bertran uit Dalfsen

“Erg blij mee”

In een periode waar gras een luxe product is (bij diverse leveranciers niet te krijgen) hier bij graszoden.nl na telefonisch contact geslaagd. Wel even gewacht met datum van levering tot de droogte periode voorbij was. Netjes een mail gehad de dag van te voren met waarschuwingen en waar rekening mee te houden, had misschien iets eerder gekund maar uiteindelijk heb ik zelf rekening gehouden met deze dag door vrij te nemen dus leggen binnen 3 uur was geen probleem. Wel zelf even een graswals erbij gehaald om voor het leggen en na het leggen Deze te gebruiken om een goed resultaat te krijgen. Zoden direct uit plastic en van pallet gehaald ivm zoveel mogelijk voorkomen van broei. Gras zag er netjes uit, soms een scheurtje hier en daar maar dat moet geen probleem zijn. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om net na een periode van hoge temperaturen en droogte gras te laten leveren dus als er iets niet helemaal goed zou zijn kan ik het beter bij mijzelf zoeken dan bij de leverancier naar mijn idee. Als ik dan toch wat op moet merken; de chauffeur was te vroeg. Levering zou tussen 08:00 en 18:00 uur zijn, chauffeur was om 07:40 uur aanwezig :).

Bertran - Dalfsen - 2020-07-09

Graszoden bezorgen Nieuwleusen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Nieuwleusen en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Nieuwleusen

Veelgestelde vragen in Nieuwleusen

Hoe snel kunnen graszoden in Nieuwleusen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Nieuwleusen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.