Graszoden kopen in nieuwerkerk aan den ijssel

Nieuwerkerk aan den IJssel maakt onderdeel uit van de gemeente Zuidplas en ligt op een afstand van circa tien kilometer van Rotterdam.

Weliswaar was Nieuwerkerk aan den IJssel in het verleden een zelfstandig gemeente, sinds het jaar 2010 vormt het echter onderdeel van de gemeente Zuidplas. Enkele gemalen zorgen ervoor dat Nieuwerkerk aan den IJssel vandaag de dag goed droog blijft.

Geschiedenis van Nieuwerkerk aan den IJssel

De baksteenindustrie vormde in het verleden een belangrijk onderdeel van de economie in Nieuwerkerk aan den IJssel. In veldsteenovens werden gele IJsselstenen gebakken. Voor de ovens werd turf gebruikt, dat afkomstig was uit achterliggende veengronden.

Nieuwerkerk had vier steenfabrieken, te weten:

 • op Klein Hitland
 • op Ver Hitland buitendijks
 • op Kortenoord
 • op Ver Hitland binnendijks

De IJsselsteenindustrie begon slechter te lopen en dat maakte het mogelijk dat mondgeblazen flessen geproduceerd werden. Ook dit was tijdelijk, aangezien na de Eerste Wereldoorlog het glasblaasproces door fabrieken werd geautomatiseerd. De aanleg van een spoorlijn heeft echter weer gezorgd voor een aanzienlijke groei van de economie in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Huis kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een nieuwbouwwoning in deze plaats, dan kunt u een huis kopen via Triomf-Esse Zoom. Hier een huis en graszoden kopen, betekent dat u wordt omringd door water, groen en brede lanen.

Een fijne plek om te wonen, kindvriendelijk en met de nodige voorzieningen op korte afstand van uw huis gelegen. De groene omgeving kan door u extra groen worden door het kopen van graszoden. Het grote voordeel van graszoden ten opzichte van zaaien, is dat uw tuin direct af is na het leggen van de graszoden.

Duurzaamheid

Als u hier uw huis en graszoden gaat kopen dan zal uw huis energieneutraal worden opgeleverd. Voor het reguleren van het klimaat in huis wordt zowel vloerverwarming als -koeling aangebracht.Als u zonnepanelen gaat kopen, dan kunt u de warmte van de zon gratis als energie gebruiken. Met ledlampen in huis zal de verlichting kosteloos branden.

De graszoden in uw tuin komen met ledlampen ook goed tot hun recht in de avonduren.Hierdoor kunt u overdag de tuin gebruiken voor een voetbalwedstrijdje met de kinderen of een gezellige barbecue en in de avonduren uitkijken op een mooi verlichte tuin.

Klantervaringen in nieuwerkerk aan den ijssel

Klantervaring van Esmeralda uit Moordrecht

“Zoals verwacht!”

Goede website met duidelijkheid o.a. over de prijzen. Hele fijne samenwerking met bezorger, waarvan de bezorger in kwestie erg vriendelijk! Ons bezorg-verzoek vooraf doorgegeven om achterom te laten plaatsen was helemaal top gelopen. Ondanks het warme weer waren de zoden nog in goede kwaliteit, en is het resultaat met leggen heel mooi! Dan zie je dat de zoden van kwaliteit zijn! Het resultaat is nu al verbluffend, laat staan over 1.5 week als het mooi vergroeid is. Top!!

Esmeralda - Moordrecht - 2020-05-22
Klantervaring van Aart uit Ouderkerk-aan-den-ijssel

“Goed”

Mooie graszoden en afspraken nagekomen

Aart - Ouderkerk-aan-den-ijssel - 2020-09-29

Graszoden bezorgen nieuwerkerk aan den ijssel

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in nieuwerkerk aan den ijssel en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor nieuwerkerk aan den ijssel

Veelgestelde vragen in nieuwerkerk aan den ijssel

Hoe snel kunnen graszoden in nieuwerkerk aan den ijssel geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar nieuwerkerk aan den ijssel?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.