Graszoden kopen in Nieuwendijk

Het dorp Nieuwendijk ligt in het noorden van Noord-Brabant in de gemeente Altena. Daarnaast ligt Nieuwendijk ten oosten van de Biesbosch. Nieuwendijk ontstond doordat er een dijk was aangelegd, waardoor een groot stuk land werd gewonnen. Op dit nieuw gewonnen stuk land is de Kille het dorp Nieuwendijk gesticht. Het is dus vanouds her een heel groen gebied. U kunt hieraan bijdragen, door graszoden aan te leggen. U koopt ze bij ons online en vervolgens brengen we ze naar de afgesproken locatie of u komt de graszoden zelf ophalen.

Nieuwbouwproject Zandsteeg

Dit nieuwbouwproject bestaat uit 6 vrijstaande huizen op zeer ruime kavels tot wel 2440 m². Omdat de percelen zo groot zijn is het aanleggen van graszoden een goed idee, zowel voor als achter het huis. Ook passen de graszoden goed bij de omgeving, omdat alle percelen uitzicht hebben over de landerijen. Daarnaast hebben grasmatten ook een goede functie voor de natuur, omdat ze (regen)water opnemen en wat niet meer opgenomen kan worden, zal grondwater worden dat gefilterd is door de graszoden. De ligging van dit nieuwe project is ook optimaal. Dicht bij Breda, Den Bosch, Rotterdam en Dordrecht. Ook kunt hier heerlijk van de natuur genieten, omdat u vlak bij de Biesbosch bent. Ook zijn er veel scholen in de buurt op alle niveaus, voor als u kinderen zou hebben.

De gebouwen in Nieuwendijk

Omdat Nieuwendijk een oud dorp is, zult u hier en daar zeker een oud gebouw tegenkomen. Door de Watersnoodramp van 1953 is de dijk bij Nieuwendijk doorgebroken en daardoor is er veel schade aangebracht aan veel gebouwen. Hierdoor is een groot deel van de gebouwen in Nieuwendijk gerenoveerd of gesaneerd. Ook zijn er veel nieuwe huizen te vinden in Nieuwendijk, omdat het dorp de laatste jaren steeds weer nieuwe mensen aantrekt. Rond 15% van alle woningen in Nieuwendijk is vanaf 2000 gebouwd.

Waarom het kopen van graszoden beter is, dan het kopen van graszaadjes

Het zaaien van gras is een proces wat maanden duurt, voordat u het mag gebruiken. Veel mensen willen niet zo lang wachten en daarom kiezen veel mensen voor het kopen van graszoden. Als u graszoden koopt, moet u eerst berekenen hoeveel graszoden u nodig zal hebben. Als de graszoden bij u thuis zijn, moet u de bodemlaag los harken (1 – 2 cm diep) en maak de grond vervolgens goed nat en dan kan het leggen beginnen. Leg de matten in een halfsteensverband, want dan ziet het er later meer als een geheel uit. Dan is het belangrijk dat u de zoden goed aanstapt, zodat de graszoden goed contact maken met de natte grond. Dan 1 keer dagelijks besproeien de aankomende 2 weken en dan is het ook nog belangrijk dat u de zoden binnen 4 weken na het leggen 1 keer bemest. Na de 2 weken kunt u de nieuwe graszoden al gebruiken. Als u graszaadjes koopt, moet u zeker meerdere maanden wachten tot u er iets mee kunt doen.

Biesbosch

Dit prachtige natuurgebied op 8,4 kilometer afstand van Nieuwendijk is echt een pareltje van Nederland. De biodiversiteit in dit gebied is erg hoog met prachtige vogels, maar ook met zoogdieren zoals de bever. Het Nationaal Park De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dit houdt in dat er eb en vloed is. Dit gebied is hierdoor erg goed te verkennen ter water met bijvoorbeeld een kano. Een mooie wandeling of fietstocht is ook altijd mogelijk.

Klantervaringen in Nieuwendijk

Klantervaring van Tamara kooyman uit Dussen

“Fantastische! ”

Gisteren laat in de middag werd het gras geleverd. Vanwege het warme weer gelijk gelegd en bemest. Het is mooi donker stevig dik gras. Voelt heerlijk aan. Binnen kort moeten we voor een ander deel van de tuin ook nog hebben. Gaan we zeker weer hier bestellen!!

Tamara kooyman - Dussen - 2020-06-13
Klantervaring van Eva  uit Waspik

“Super graszoden!”

Hele mooie kwaliteit zoden, goed legbaar. Ook niks aan te merken op bezorging. Goede service!

Eva - Waspik - 2020-03-16

Graszoden bezorgen Nieuwendijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Nieuwendijk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Nieuwendijk

Veelgestelde vragen in Nieuwendijk

Hoe snel kunnen graszoden in Nieuwendijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Nieuwendijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.