Graszoden kopen in Nieuw Bergen
Ten oosten van (oud) bergen is vrij laat het woongebied Nieuw Bergen ontstaan.
Toen de Tweede Wereldoorlog achter de rug was, nam de groei van de gemeente Bergen toe. Hiermee groeide ook het kleine dorp Bergen.
Omdat rondom Bergen vaak overstromingen plaatsvonden, is in 1955 door de gemeenteraad besloten om aan de oostzijde van de Rijksweg een woongebied te creëren. Dit woongebied kreeg de naam: Nieuw Bergen.
Ligging Nieuw Bergen
Vlakbij de Maas gelegen, vindt u Nieuw Bergen. Als u besluit in deze omgeving een huis en graszoden te kopen, dan komt u te wonen in de directe omgeving van vennen, stuifzanden, heide en naaldbos.
Dit alles vindt u in het De Maasduinen, een Nationaal Park. Begeeft u zich ten noordoosten, dan treft u daar een voormalig lagergelegen hoogveengebied aan. In het begin van de 20e eeuw vond ontginning van dit gebied plaats. Momenteel is het een omvangrijk landbouwgebied en loopt het zelfs door tot in Duitsland.
Graszoden kopen in Heukelomse Heide
De Heukelomse Heide is een natuurgebied ten noorden van Nieuw Bergen. Het gebied beslaat 30 hectare. Het gebied is grotendeels eigendom van de gemeente Bergen.
Door de aanleg van een bedrijventerrein is de oppervlakte van de Heukelomse Heide voor een deel afgenomen. Het restant bestaat uit:
- droge heide
- houtopstanden
- stuifzand
Dieren die u hier kunt aantreffen zijn de geelgors, de boompieper en de zandhagedis.
In de buurt van Smal ligt ook een heidegebied dat bij de Heukelomse Heide hoort. Dit gebied grenst aan landgoed Bleijenbeek. De Heukelomse Heide kreeg in 1992 een beschermde status.
Graszoden kopen in Boxmeer
Wilt u een huis in Boxmeer kopen, dan kan dat via Maashaeghe Park. Hier wonen en graszoden kopen voor uw tuin staan garant voor een rustige woonomgeving.
Idyllisch wonen met in uw omgeving:
- dijken
- glooiend landschap
- bos
Dit park biedt u de kans om een stijlvolle woning te kopen. Om de juiste keuze te maken, is het goed om te weten dat u hier twee-onder-een-kap woningen, patiobungalows, villa’s en vrijstaande woningen kunt kopen. Voor welk type huis u ook besluit te gaan, met graszoden in uw tuin draagt u op duurzame wijze bij aan de natuurlijke omgeving, waarin u komt te wonen.
Het prachtige Limburg is goed terug te vinden in de plannen, die voorafgegaan zijn aan het realiseren van dit project. Of u besluit uw graszoden te kopen in Nieuw Bergen of in Boxmeer, de omgeving zal zich absoluut lenen voor een fijne invulling van uw vrije tijd.
Klantervaringen in Nieuw Bergen
“Fantastisch”
Na dagen van omspitten en geploeter om drie kuub aarde te storten heb ik graszoden besteld. De volgende dag werden deze geleverd en zie (foto).....binnen een uur een geheel nieuw gazon. Blijheid alom.
Aat - Nieuw Beijerland - 2020-06-19
“Snel makkelijk en goed ”
Goed opgezet ivm Corona goede vakmensen en begeleiding voor je vragen
Henk - Nieuw Buinen - 2020-06-07
Graszoden bezorgen Nieuw Bergen
Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.
Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.
- Bezorging in Nieuw Bergen en omstreken, met track en trace.
- Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
- Gratis ons “graszoden magazine†met tips om uw gazon mooi te houden.
- Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
- Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
- Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
- Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
- Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.
De juiste graszoden kiezen voor Nieuw Bergen
Veelgestelde vragen in Nieuw Bergen
De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag.
De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.
Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.
De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.
Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.
Graszoden leggen voorafgaand aan kou
Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.
Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?
Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.
Kun je in oktober nog graszoden leggen?
Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.
Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.
Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.