Graszoden kopen in Neede

Als u overweegt om inwoner van Neede te worden, kan het fijn en interessant zijn om de geschiedenis van Neede te leren kennen.

Het ontstaan van Neede vond plaats langs een weg die liep van Vreden (Duitsland) naar Deventer. De weg werd de Hessenweg genoemd. Neede vormde destijds onderdeel van Borculo dat een heerlijkheid was.

In Neede werd in 1506 een kerk gebouwd. De toren van de kerk werd echter gerestaureerd, nadat deze door een brand werd verwoest in 1945. Op de monumentale klok na waren de klokken tijdens de klokkenvordering door de Duitsers weggehaald in 1943.

In het jaar 1884 werd het treinstation in Neede geopend. Dit zorgde voor meerdere spoorlijnen. Na verloop van tijd zijn de spoorlijnen echter allemaal opgeheven en het stationsgebouw werd in het jaar 2001 gesloopt.

Neede als zelfstandige gemeente werd in januari 2005 samengevoegd met Borculo, Ruurlo en Eibergen. Hiermee ontstond Berkelland.

Neede vormt de overgangsgemeente tussen de Achterhoek en Twente.

Graszoden kopen in Eibergen

Als u verhuisplannen heeft en zoekende bent naar een nieuwbouwwoning nabij Neede, dan klinkt project FlexWonen u vast als muziek in de oren.

Met een omvang van maar liefst 7300 vierkante meter en aan de zuidrand van Eibergens kern gelegen, kunt u hier uw droomwoning kopen.

Gaat u hier uw huis en graszoden kopen, dan komt u te wonen in een gebied dat grenst aan akkerland en lintbebouwing.

Huis kopen in Berkelland

Naast de nieuwbouw in Eibergen heeft u ook de mogelijkheid om een rijwoning in Ketelhuis Berkelland te kopen.

De prachtige Achterhoek, ook wel De Graafschap genoemd, biedt u tal van mogelijkheden.

In dit gebied uw huis en graszoden te kopen, maakt dat u na de verhuizing de tijd heeft om de Achterhoek goed te leren kennen.

Cultuur in de Achterhoek

Heeft u affiniteit met cultuur, dan zal de Achterhoek u zeker niet teleurstellen. Na de drukte van het leggen van graszoden breekt het moment aan, waarop u de vrije tijd kunt besteden aan culturele bezienswaardigheden.

In de Achterhoek kunt u daarvoor onder andere het volgende bezoeken:

 • het Dickens Museum
 • het Nationaal Onderduikmuseum
 • Stadsmuseum Doetinchem
 • Villa Mondriaan

Graszoden kopen in de Achterhoek

Na een heerlijk dagje uit wilt u hoogstwaarschijnlijk genieten van uw nieuwe woonomgeving.

Door graszoden in uw tuin te leggen en hier vervolgens verlichting rondom aan te brengen, kunt u het hele jaar door optimaal genieten van uw groene weide.

Niet alleen een prettige aanblik voor u en uw gezinsleden, maar ook een mooie natuurlijke vormgeving die recht doet aan het natuurgebied waarin u komt te wonen.

Klantervaringen in Neede

Klantervaring van John giesen uit Groenlo

“Super ”

Goed advies

John giesen - Groenlo - 2019-10-19
Klantervaring van Elyse uit Groenlo

“Super!”

Graszoden besteld en het werd ondanks de huidige situatie op de afgesproken dag netjes afgeleverd. Ontzettend attente chauffeur die het gras via het paadje naar achter gebracht heeft bij de poort van onze tuin, terwijl we daar niet eens om vroegen. Een extra pluim voor deze meneer dus. Bij de bestelling waren ze vergeten de zaaimest te leveren, zoiets kan gewoon gebeuren. Eén telefoontje + één mailtje met gegevens en 2 dagen later werd dit alsnog bezorgd. Super nette service dus! Oh en niet geheel onbelangrijk, het is hartstikke mooi gras (voor de beste online totaalprijs die we konden vinden).

Elyse - Groenlo - 2020-04-13

Graszoden bezorgen Neede

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Neede en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Neede

Veelgestelde vragen in Neede

Hoe snel kunnen graszoden in Neede geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Neede?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.