Graszoden kopen in Menaam

Menaam, dat ook wel Menaldum wordt genoemd, ligt in Friesland en wel ten westen van Leeuwarden. Menaam is een terpdorp, maar aan het einde van de 19e eeuw werd de terp deels afgegraven. De inwoners van Menaam waren in het verleden met name actief in de aardappelteelt en in de 20e eeuw was het gebouw voor de aardappelveiling aan de Lytsedyk te vinden.

Naast de landbouw was ook tuinbouw belangrijk voor Menaam. Hoveniersbedrijven waren voornamelijk aan de Berlikumer zijde te vinden.

Woningbouw

Door de toename van het aantal inwoners werden er op het gebied van woningbouw belangrijke stappen gezet. Een woning kopen in Menaam betekent op dit moment dat u een bestaand huis koopt. Gaat uw voorkeur uit naar nieuwbouw, dan heeft u momenteel de mogelijkheid om in Leeuwarden een huis en graszoden te kopen.

Project Middelsee

Besluit u hier een woning en graszoden te kopen, dan kunt u de graszoden op een mooie manier toepassen. Deze woningen in Leeuwarden zijn zogeheten rug-aan-rug woningen.

Hier is van een standaard achtertuin geen sprake. Wel leent de beschikbare ruimte zich hier uitstekend voor het plaatsen van graszoden. Met graszoden wordt toch een mooi groen effect bereikt, waardoor u uitzicht heeft op een stukje natuur.

Duurzaamheid in Leeuwarden

U heeft dan weliswaar geen royale tuin waar u graszoden kunt leggen, maar door het kopen van een woning in Middelsee-Woonspots woont u hier wel aan het water. Bovendien wordt uw woning bijzonder comfortabel en duurzaam opgeleverd. Doordat uw woning energieneutraal is, heeft u veel lagere maandlasten én een volstrekt nieuwe woning.

Duurzaam en eigentijds op een prachtige locatie. U woont dan weliswaar niet in Menaam, maar een huis kopen in Leeuwarden biedt u wel heel veel pluspunten.

Menig waterliefhebber zal zich hier uitstekend weten te vermaken.

Een nieuwbouwwoning heeft als bijkomend voordeel dat u de eerste jaren vrijwel geen onderhoud hoeft uit te voeren aan uw huis.

Bezienswaardigheden

Friesland veel te bieden op het gebied van natuurlijk schoon en water, maar ook op het gebied van vrijetijdsbesteding kunt u hier veel ondernemen.

Breng u bijvoorbeeld eens een bezoekje aan:

 • het Fries Verzetsmuseum
 • de Waterwereld Expeditie
 • het Oerrock Festival

Elke plaats in Friesland heeft iets unieks te bieden. Verdiep u eens in de bezienswaardigheden en u zult zien dat het leven in Friesland u positief blijft verbazen.

Klantervaringen in Menaam

Klantervaring van Danielle uit Franeker

“uitstekende kwaliteit en goede service”

De graszoden die we hebben besteld zijn op de juiste datum geleverd. Ook was dit netjes op een pallet opgerold. De graszoden zijn van goede kwaliteit. de graszoden zijn makkelijk te leggen. helemaal tevreden!

Danielle - Franeker - 2019-09-10
Klantervaring van Maikel uit Franeker

“Erg goede kwaliteit graszoden”

Vooral de structuur van de graszoden zijn van prima kwaliteit. Maakt het erg fijn en makkelijk om te leggen, ook als je weinig ervaring hebt.

Maikel - Franeker - 2020-04-22

Graszoden bezorgen Menaam

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Menaam en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Menaam

Veelgestelde vragen in Menaam

Hoe snel kunnen graszoden in Menaam geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Menaam?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.