Graszoden kopen in Meerssen

In het zuiden van Limburg ligt een prachtige streek verborgen voor alle Nederlanders die hun eigen land nog moeten ontdekken. Het Heuvelland, genoemd naar de heuvelachtige omgeving, is waar het historische dorp Meerssen centraal gelegen is.

In dit dorp en haar mooie omgeving komen flora, fauna en historie bij elkaar.

In de 9e eeuw wordt er al gewag gemaakt van Meerssen, toen Marsna geheten. Historici discussiëren nog steeds over de herkomst van de naam. Het ene kamp vermoedt dat Marsna is afgeleid van Marisoniu, dat aan de moerassige beek betekent.

Het andere kamp vermoedt dat Marsna afstamt van het Latijnse woord Marna, dat mergel betekent.

Voor beide is wat te zeggen. Meerssen staat bekend om haar mergelgrotten en bodemonderzoek heeft uitgewezen dat Meerssen zich duizenden jaren in moerasgebied bevond.

Oude moerasgrond ideaal voor het kopen van graszoden

Wat de herkomst van de naam van het dorp ook is, de vruchtbaarheid van de grond in Meerssen staat als een paal boven water. De moerassen uit het verleden hebben de grond eeuwenlang gestaag van een vruchtbare kleilaag kunnen voorzien. Wat ideaal is voor het kopen van graszoden. Uw tuin gedijt het best op goede grond en daar is in Meerssen geen gebrek aan.

Het samengaan van historie en natuur

Archeologische vondsten hebben uitgewezen dat Meerssen al tenminste vanaf de Romeinse tijd werd bewoond.

In Meerssen zijn ook de resten gevonden van de grootste Romeinse villa die ooit in Nederland aangetroffen is. De Villa Meerssen-Onderste Herkenberg was een zogeheten Villa Rustica en algemeen wordt aangenomen dat dit waarschijnlijk de grootste Romeinse villa is die ooit door de Romeinen in Nederland is gebouwd. De rustieke uitstraling die Villa Herkenberg ooit had, creëert u bij uw eigen huis met het kopen van graszoden. Een mooie, sterke grasmat is een absolute meerwaarde voor uw huis, zeker in het prachtige Heuvelland.

Graszoden kopen in een natuurrijke omgeving

Kenmerkend voor het Heuvelland is naast de heuvels de aanwezigheid van het vele water. De landschappen en bossen worden steevast vergezeld van rivieren dan wel kabbelende beekjes.

De Watervaldebeek ontspringt in het bos bij het piepkleine dorpje Waterval. Idyllisch kabbelend legt de Watervaldebeek haar weg af richting Meerssen om uiteindelijk bij de Pletsmolen onder de grond te verdwijnen. Nog een indrukwekkend landschap waar flora, fauna en water samen komen is het Rivierpark Maasvallei.. Hier kunt u heerlijke wandel- en fietstochten ondernemen.

Wanneer u graszoden gaat kopen voor uw tuin, biedt de omgeving van Meerssen nog veel meer plekken om inspiratie op te doen voor de verdere inrichting van uw tuin. In het Bunderbos geniet u behalve van meerdere kabbelende beekjes ook van een zeer divers bloemenlandschap.

De beste ideeën voor uw eigen stukje pure natuur achter uw huis kunnen zomaar ontstaan tijdens een wandeling door het mooie Bunderbos.

Er zijn nog meer mooie natuurgebieden rondom Meerssen te vinden met De Delden en Het Meerssenerbroek.. Door de vele overstromingen uit het verleden van de rivier De Geul in combinatie met het voorheen moerasachtige landschap, is hier een uniek bloemenlandschap ontstaan. Ook deze natuurgebieden zijn een aanrader om te bezoeken als u uw graszoden gaat kopen. U vindt ongetwijfeld een verbazingwekkend mooi stukje natuur wat u op ideeën brengt voor de inrichting van uw eigen tuin.

Graszoden kopen voor de Damiaanberg

In Meerssen wordt geheel in stijl met de Romeinse villa van weleer een heuse villawijk gerealiseerd, de Damiaanberg. Deze vrijstaande villa`s zijn gezegend met de hellingbossen waar de wijk door wordt omringd. Landelijk wonen te midden van zoveel prachtige natuur, dat geeft u wel een heel goede reden voor het kopen van graszoden. Met een mooie sterke grasmat achter uw huis, wordt het landelijke karakter van wonen in De Damiaanberg nog verder uitvergroot.

Klantervaringen in Meerssen

Klantervaring van Chris uit Stein (LB)

“Een prachtig gazon in zeer korte tijd”

Op woensdag besteld met de bedoeling in de volgende dagen te gaan leggen. De levering was zo vlot dat ik vrijdags mijn tapijtje groen had liggen. Ik had voldoende besteld in de wetenschap dat er wel een paar rollen zouden sneuvelen. Dit klopte. Er waren in mijn bestelling zeker 4 onbruikbare rollen gras. Vielen zo uit elkaar en waren nergens in te passen. ook niet voor mijn bedachte reparatie van andere stukken in mijn gras. Toch ben ik zeer tevreden over mijn mooi groen gras. Kwaliteit erg goed. Regenwormen gratis. Chapeau voor graszoden.nl zou het zo weer doen.

Chris - Stein (LB) - 2020-02-22
Klantervaring van Jan uit Eijsden

“Prima zaak”

Alles zeer netjes en correct geregeld en goed spul gekregen.

Jan - Eijsden - 2020-06-17

Graszoden bezorgen Meerssen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Meerssen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Meerssen

Veelgestelde vragen in Meerssen

Hoe snel kunnen graszoden in Meerssen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Meerssen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.