Graszoden kopen in Marum

Indien u een mooie bloeiende tuin wilt in Marum kunt u via ons online kanaal graszoden kopen voor de aanleg van een mooie tuin. U wilt misschien met uw gezin in de zomer heerlijk buiten kunnen zitten in het Groningse dorp Marum. Het dorp ligt op het Groningse platteland met veel groen, natuur en bos in haar gemeente. Een groen grasveld in uw voor of achtertuin hoort daar tevens ook bij. Graszoden kunt u zelf eenvoudig plaatsen in uw achtertuin als u een vlakke ondergrond van zwarte aarde heeft. Graszoden kopen is een goede keuze als u een echte natuurtuin wilt in Marum met wat open stukken en daaromheen wat mooie bomen en andere beplanting. Graszoden kopen in Marum kan zowel met aflevering op uw adres thuis als afhalen bij de locatie. Graszoden zorgen voor zit en speelruimte in uw achtertuin. U kunt graszoden voor zowel uw voor als achtertuin kopen voor elk type oppervlak. Met het kopen van graszoden doet u mee aan het behoud van een mooie natuur in de omgeving. Een groene tuin met aantrekkelijk gazon oogt representatief en uitnodigend.

Wijken in het plaatsje Marum

De wijk Alberdaheerd II heeft in de loop der jaren enkele nieuwbouw woningen. Dit zijn vrijstaande en semi vrijstaande huizen. Graszoden kopen als u deze woningen betreed zijn ideaal voor de aanleg van een nieuwe tuin. Graszoden kunnen mooi grenzen aan een vijver, bloemenperk en terras. Er zijn 50 stuks aan bouwkavels, die sinds voorjaar 2020 in aanbouw zijn van 400 m2 aan grond. Waar dus genoeg ruimte is voor een aardig gazon die een match vormt met de landelijke en mooie natuur in de omgeving en Marum. Ook in de nabijgelegen plaatsen Drachten en Groningen kunt u graszoden kopen. Marum ligt langs snelweg A7 waar je binnen een kwartier in Drachten zit en binnen een half uur in Groningen stad. 

Natuurgebieden in Marum en omgeving

Marum is een plaats met voldoende bos in de omgeving waar een wandeling of fietstocht kan worden gemaakt. Staatsbosbeheer Trimunt is zo een natuurgebied met bos en weiland. Ook de Bakkeveense Duinen liggen in de buurt. Dit is een gebied met veel heidegrond, zandverstuivingen en wat moeraswateren. In het nabijgelegen Zevenhuizen vind je sauna de waterlelie in de rustgevende landelijke omgeving. Deze kleinschalige sauna met groene tuin en watervallen zorgt voor ultieme rust. Het Mandefjild in Bakkeveen ligt ook op ca 10 minuten rijden van Marum. Hier vind u de Drentse heideschapen en veel heideplanten met bos en mooie wandel en fietsroutes. Geniet van een stilte en kom tot rust in de zandverstuiving.

Bezienswaardigheden in Marum

Aan de kruisweg in Marum zit een uitgaanscentrum met restaurant en bowlingcentrum. Dit is leuk voor feestjes, verjaardagen en bruiloften. Ook is er voor waterpret een openluchtzwembad die tijdens de zomermaanden is geopend. In Marum staat een oude hervormde kerk dat het dorpsaanzicht vormt samen met de begraafplaats. Ook speelpark en museum Nienoord zijn een leuke bezienswaardigheid. Nienoord heeft sprookjesachtige grachten om het landgoed dat in 1887 helemaal werd vernieuwd, groene grasvelden en weide. In het museum zijn rijtuigen van vroeger te bezichtigen. Nienoord heeft tevens een familiepark met veel attracties voor kinderen zoals een speeltuin en zwemkasteel. Ook zijn er vele B&B’s in de omgeving gevestigd in sfeervolle boerderijen.

Klantervaringen in Marum

Klantervaring van Leon uit Marum

“Super levering en geweldige communicatie”

Na de hitte besteld duidelijke aangegeven op de website wat te doen en juist wat niet ook erg belangrijk. Duidelijke e-mails over bevestiging bestelling en levering. Netjes gebeld van te voren en geweldige kwaliteit zoden echt heel blij mee.

Leon - Marum - 2020-08-25
Klantervaring van Jw uit Siegerswoude

“Prachtige kwaliteit, vlotte afhandeling”

De zoden opgehaald in Gasselte. Dat ging vlot en werd vriendelijk afgehandeld. Zoden zijn van prachtige kwaliteit. We hebben een nieuw aangelegd dammetje bekleed. Dankzij de mooie sterke zoden was het een simpel klusje.

Jw - Siegerswoude - 2020-06-07

Graszoden bezorgen Marum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Marum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Marum

Veelgestelde vragen in Marum

Hoe snel kunnen graszoden in Marum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Marum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.