Graszoden kopen in Marknesse

Het ontstaan van Marknesse en het landschap

Wanneer u in Marknesse woont of gaat wonen, bent u bekend met de uitgestrekte vlakten van de Noordoostpolder.

De lange akkers die strekken tot de horizon waar de bomen en bossen zich bevinden. 

De landweggetjes die u door het al het groen van de natuur naar huis brengen. 

En eenmaal thuis houdt de natuur natuurlijk niet op. Als u tenminste een mooi gazon in uw tuin hebt liggen.Omringd door mooie planten, bloemen en struikgewassen.

Bij graszodenkopen.nl bestelt u voordelig graszoden voor een mooi gazon. En wij bezorgen de graszoden ook nog eens bij u aan huis. Lees verder waarom u bij ons uw graszoden gaat kopen voor die stralende grasmat in uw tuin in Marknesse.

De Noordoostpolder is ten tijde van de Tweede Wereldoorlog drooggelegd. Marknesse is ontstaan in 1942 als barakkenkamp met de weinig florissante naam “dorp B”.

Nederlanders die tewerkgesteld werden voor Duitsland, werkten hier graag. Zo werd hen een langdurig verblijf in Duitsland onthouden en konden ze dicht bij hun familie blijven. Het gedane werk betrof landbouwwerkzaamheden.

De geschiedenis is bekend. De nazi’s verdwenen. Maar de landbouw bleef in de Noordoostpolder. En daarom past juist in deze regio een mooi gazon. Zo houdt u de natuurlijke omgeving van Marknesse in stand. 

Graszoden kopen in Marknesse doet u bij graszodenkopen.nl. Voor een voordelige prijs. Waarbij niet wordt ingeboet op de hoogstaande kwaliteit van onze graszoden. En wij leveren de graszoden bij u thuis. Uw graszoden kopen voor uw gazon in Marknesse doet u dus bij graszodenkopen.nl

De voormalige zeebodem van Marknesse bestaat grotendeels uit klei en ligt 3,85 meter beneden het NAP. Met een zandlaag daaroverheen is dit een prima voedingsbodem voor graszoden. Wanneer u kiest voor bestrating van uw tuin in de Noordoostpolder, zal u bij regenval vaak met wateroverlast te maken krijgen. Tegels laten het water niet goed door. De kleibodem heeft juist een constante toevoer van regen nodig om het te verwerken. Met gras wordt regen wel voldoende naar de bodem doorgelaten. De biodiversiteit van uw tuin zal ook verbeteren met een grasmat. Uw graszoden kopen doet u bij graszodenkopen.nl

De natuur in de omgeving van Marknesse

Met zo’n natuurrijke omgeving waar Marknesse gelegen is, wilt u graag een gezond gazon in uw tuin. Een gezonde grasmat krijgt u door kwalitatieve graszoden die u bij ons kunt kopen. Hier volgen enkele voorbeelden van de omgeving van Marknesse. En bij zoveel moois mag een grasmat in uw eigen tuin natuurlijk niet ontbreken.

Het Kuinrebos bevindt zich vlakbij Marknesse, bij Kuinre achter Emmeloord. Hier kunt u urenlang rondstruinen.

Het Nationaal Park De Weerribben bevindt zich ook op een kleine afstand van Marknesse. Het uitgestrekte waterlandschap en haar groene oevers en weilanden is een mooie bezienswaardigheid in deze regio.

In Luttelgeest bevindt zich De Orchideeënhoeve, waar u de meest exotische bloemen en vogels aantreft. Hier vindt u wellicht inspiratie voor een unieke inrichting van uw tuin. Als u uw graszoden heeft uitgerold, plant u misschien gelijk wel een paar orchideeën mee.

Als u echt inspiratie op wilt doen voor de inrichting van uw tuin, ga dan naar Espel. Hier bezoekt u De Stekkentuin.

Hier vindt u zowat elke denkbare boom, struik, plant en bloem die goed gedijt in de bodem en het klimaat van de Noordoostpolder. Als u toch bezig bent met het uitleggen van onze graszoden, is het planten van al het andere moois in uw tuin zo gepiept.

In Kallenkote is het Dierenpark Taman Indonesia.

Nog zo’n exotische plek waar u allemaal exotische dieren en vogels aantreft tussen de exotische natuur. Als u hier rondloopt, bedenk dan goed dat al die exotische planten en bloemen ook prima in uw tuin overleven.

Een glanzende grasmat in combinatie met exotische planten. Wauw!

Nieuwbouw in Marknesse

In Marknesse Zuid staan veel nieuwbouwprojecten op de rol. Nieuw te bouwen huizen zoals aan de Zwanebloem en het Pijlkruid worden gekenmerkt door hun grootse en nostalgische uiterlijk. Bij dit soort type huize past een landelijk achtertuin. Met een mooie grasmat natuurlijk! Uw graszoden kopen doet u bij graszodenkopen.nl

Wij bezorgen uw graszoden aan huis.

De tuinen in Marknesse zijn gemiddeld genomen stukken groter dan in de rest van Nederland. En dat creëert ideale mogelijkheden om veel groen in uw tuin te verwerken. Geheel in stijl met de regio. Met veel planten, bloemen en struiken. En een mooie grasmat natuurlijk. Die u verkrijgt door onze kwalitatieve graszoden.

Wij bezorgen u graag uw stralende grasmat die niet mag ontbreken in uw achtertuin.

Hieronder leest u hoe makkelijk u uw graszoden kunt kopen.

Klantervaringen in Marknesse

Klantervaring van Gert santbergen uit Marknesse

“Snel geleverd en prachtige kwaliteit!”

Mooie kwaliteit gras en lekker snel geleverd. Goede communicatie via de telefoon als via de mail. Vooral fijne en duidelijke documentatie alvorens de bestelling geleverd werd. Bij vragen blijkt ook geen probleem te zijn om deze te stellen, zeker doen!

Gert santbergen - Marknesse - 2020-06-20
Klantervaring van Herman uit Ijsselmuiden

“Snelle service en telefonisch goed bereikbaar ”

Na een telefoontje voor advies de graszoden online besteld. Precies op de afgesproken tijd kwam de vrachtwagen voorrijden. Stevige rollen en gemakkelijk te leggen.

Herman - Ijsselmuiden - 2020-04-25

Graszoden bezorgen Marknesse

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Marknesse en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Marknesse

Veelgestelde vragen in Marknesse

Hoe snel kunnen graszoden in Marknesse geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Marknesse?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.