Graszoden kopen in Lunteren

Lunteren is een gezellig dorp uit de gemeente van Ede en provincie Gelderland. Met een ruime hoeveelheid van 13.500 inwoners is Lunteren een dorp met veel levendigheid. Daarnaast ligt aan de oostkant het even mooie Veluwe en aan de westkant de Gelderse Vallei. Deze combinatie van gezelligheid, levendigheid en natuurgebieden maakt Lunteren een van de leukste plaatsen om te wonen.

Wilt u in de toekomst een woning kopen in Lunteren? Of heeft u al een huis in deze omgeving? Dan kunnen graszoden voor uw tuin niet ontbreken. Door een groen gazon in uw tuin gaat u namelijk mee in de groen omgeving. De graszoden vindt u bovendien binnen onze webshop, waar we een aanbod hebben van kwalitatief hoogstaande producten.

Landelijk en groen wonen in Lunteren

Graszoden kopen in Hulakker

Lunteren krijgt er met Hulakker een nieuwe wijk bij. Het gaat om een nieuwbouwproject dat onderdeel uitmaakt van de Westzoom. Bovendien kunt u dit project zien als een aanvulling op Haverkamp, ’t Hoefje en Zandscheer West.

Hulakker gaat een wijk worden waar het gezellig en prettig is om te wonen. Binnen deze wijk staan twee dingen centraal: de landelijke omgeving en de dorpse karakteristieken van Lunteren. Het idee van Hulakker is om de wijk in tweeën op te delen. In het midden komt dan een groot park te liggen.

Met 72 nieuwe woningen heeft u genoeg keus om een huis te kopen. Bovendien zijn de huizen divers en geschikt voor jong en oud, starters en senioren en gezinnen. Met de centrale kenmerken van landelijk en dorps wilt u niet achterblijven. Door graszoden te kopen en in uw tuin te leggen draagt u bij aan waar deze wijk voor staat. 

Wonen Lunteren centrum

Van alle locaties in Lunteren is het centrum toch wel een van de mooiste plekken. In het hart van dit dorp vindt u namelijk leuke winkelstraten, terrassen, groene plekken, historische panden en meer. Het is een ideale locatie voor zowel rust als gezelligheid.

Met de woningen in deze omgeving kunt u de ochtend starten met een heerlijke wandeling langs prachtige gebouwen. Aan de andere kant kunt u de avond doorbrengen op een terrasje om de hoek.

Wilt u een huis kopen in het centrum? Of heeft u er al een? Dan is het ultiem genieten wanneer u graszoden voor de tuin heeft. Op die manier kunt u in de warmere maanden rustig zitten in de tuin, aan een groen gazon en met een drankje in de handen.

Natuur en bezienswaardigheden in Lunteren

De Goudsberg

In het gebied van De Goudsberg vindt u het middelpunt van Nederland. Het is niet helemaal eenduidig of dit wel écht het middelpunt is wat vooral komt door de verschillende manieren van meten. Alleen, dat mag de pret niet drukken van deze omgeving. Hier staat ook Museum Lunteren waar u van alles kunt terugvinden over deze rijke omgeving. Daarnaast zijn hier ook 3 zwerfkeien te vinden, een geografisch monument uit de ijstijd.

Zandgroeve van Lunteren

Een ander leuk uitje is de Zandgroeve van Lunteren. Hier werd voor meerdere eeuwen grind en zand afgegraven. Daardoor is er een heuvelachtig gebied ontstaan met verschillende hoogteverschillen. Ideaal voor een wandeling, of voor de kinderen om rond te rennen.

Klantervaringen in Lunteren

Klantervaring van Adriaan uit Lunteren

“Weer helemaal super”

Na de levering 1e levering van 1100m2 op 1 mei 2020 nu 7 juli de 2e levering van 292 m2. Omdat het toen zo ontzettend warm was werd gebeld of we het wel zouden doen. Toch gedaan. Wat extra betaald voor gekoeld leveren. De pallets zijn smorgens om 6:30 geleverd. Ze waren goed koud. Het gras gelegd. Veel water erop. Na 4 dagen moest het echt gemaaid worden, ondanks de hitte. Het staat er fantastisch bij!

Adriaan - Lunteren - 2020-08-24
Klantervaring van Fam. van der zande uit Lunteren

“1100m2 gras premium speelgras, perfecte kwaliteit!”

Afgelopen zaterdag 1100m2 premium speelgras gelegd. 16 pallets werden vrijdagavond tegen 6 uur geleverd. Ver uit de buurt via internet besteld, had voortijds niet helemaal het vertrouwen dat het goed zou komen. Maar het tegengestelde was waar. Het was perfect. Gras was mooi van 1 kwaliteit en 1 kleur, mooie dikke plaggen, geen enkele slechte rol uitgesorteerd. Het gras is wat grover van structuur. Geen net erin, super. Netjes verpakt op weggooi pallets. Alleen maar lof. Met 8 man om 7 uur gestart. Om 9 uur lag 80% erin, de onderbaan was al eerder klaar gemaakt. Om 11 uur was het helemaal gereed. Wij zijn dik tevreden!

Fam. van der zande - Lunteren - 2020-05-04

Graszoden bezorgen Lunteren

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Lunteren en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Lunteren

Veelgestelde vragen in Lunteren

Hoe snel kunnen graszoden in Lunteren geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Lunteren?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.