Graszoden kopen in Loenen

Loenen is een dorpje in de Veluwe in Gelderland. Om het niet te verwarren met Loenen aan de Vecht wordt het ook wel Loenen op de Veluwe genoemd. Woont u in deze plaats en zou u uw tuin wat mooier willen maken? Dan kan een gazon daar goed bij helpen. Op onze website staan de beste graszoden voor de mooiste gazons te koop. Na het planten van de zaden duurt het eventjes tot uw gazon klaar is. Koop daarom snel uw graszoden op onze website en u zult ze ook snel thuis ontvangen na het kopen.

Toeristische attracties

Door schoon, zacht water ontstonden er wasserijen en papierfabrieken in Loenen. De papierfabriek “de Middelste Molen” is nog steeds te bezoeken. Het papier wordt daar nog op de ouderwetse manier gemaakt. Dit is de enige plek in Nederland waar dit nog op deze manier gebeurt; een mooi proces om te zien.

Het Apeldoorn-Dierenskanaal is een belangrijke vaarweg, die niet meer bevaarbaar is. Er zijn echter plannen om het weer bevaarbaar te maken. In tijden van crisis had het kanaalwater nodig. Toen groef men een kleine stroom uit het bos naar het kanaal. Hierdoor ontstond er een verval en is de Loenense waterval ontstaan. Nu is dit de grootste waterval van Nederland.

In Loenen zijn er dus een aantal toeristische attracties. Bij al dit publiek hoort natuurlijk een mooi Loenen. Met onze graszoden kunt u uw tuin mooier maken. Door ze te kopen maakt u alleen uzelf, maar ook de toeristen blij.

De IJkbasis

Ten zuidwesten van Loenen ligt de ijkbasis van het Landelijk Meetnet Driehoek, met een totale lengte van 576,09226 meter. Deze locatie is gekozen omdat het een vrij vlakke vallei is met zandbodem zonder breuken in de bodem. Hiermee is het de meest stabiele bodem van Nederland. Aan beide uiteinden van de meetlijn bevinden zich zware betonnen constructies. Er kan meetapparatuur op worden geïnstalleerd. Het eigenlijke meetpunt bevindt zich in de kelder. Volgens een internationale overeenkomst zou elk Europees land zo’n basis moeten hebben, maar er is er alleen nog één te vinden in de buurt van München. De ijkbasis is tussen 1950 en 1957 gebouwd met Finse voorbeelden.

GPS-metingen maakten de kalibratiestandaard overbodig, dus werd deze in 2000 buiten gebruik gesteld en uitgeroepen tot gemeentelijk cultureel overblijfsel. 

De bodem was hier perfect voor een ijkbasis. In Loenen zijn de bodemomstandigheden gelukkig anders. Hier is de bodem goed vruchtbaar voor allerlei planten. Ook gras uit onze graszoden kan er goed groeien. Dit maakt ook Loenen een goede plek om graszoden te kopen en een gazon te maken.

Ereveld Loenen

Het Ereveld in Loenen is bekend en je kunt hier ook wandelroutes volgen. Veel soldaten die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog zijn hier begraven, zelfs soldaten die nu sterven, worden nog begraven. Elk jaar wordt er een herdenkingsdienst gehouden. De Erebegraafplaats werd op 18 oktober 1949 geopend door prinses Wilhelmina. Er zijn ongeveer 3.600 Nederlandse slachtoffers.

Klantervaringen in Loenen

Klantervaring van Anita bongers uit Rheden

“Top bedrijf”

Onze ervaring is goed. Makkelijk te bestellen. Telefonisch goed te bereiken. Levering op de tijd die afgesproken is.

Anita bongers - Rheden - 2020-04-17
Klantervaring van Olivia  uit apeldoorn

“Snelle levering mooi gras”

Super snelle levering, en mooie kwaliteit.

Olivia - apeldoorn - 2020-04-04

Graszoden bezorgen Loenen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Loenen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Loenen

Veelgestelde vragen in Loenen

Hoe snel kunnen graszoden in Loenen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Loenen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.