Graszoden kopen in Lemele

Een groot voordeel van het kopen van een nieuwbouwhuis is het geringe onderhoud in de eerste jaren dat u er woont. Een huis kopen in Lemele of Ommen heeft daarnaast nog meer pluspunten. 

Uw te kopen woning in Ommen of Lemele zal namelijk de nodige aandacht krijgen op het gebied van duurzaamheid. In Ommen wordt op dit moment een woonwijk gerealiseerd waar duurzaamheid, rust en dorpskarakter belangrijke punten van aandacht zijn.
Gelegen in de bosrijke, natuurlijke omgeving van Ommen wordt woonwijk De Vlierlanden gebouwd.

De Vlierlanden Ommen

Over dit project is echt goed nagedacht. Dit blijkt onder andere uit het feit dat er verbanden zijn gelegd met het buitengebied. Hierdoor wordt een uitstraling gecreëerd die de wijk onderdeel van Ommen laat zijn. Doordat het niet wordt gebouwd al willekeurige wijk in een bestaande omgeving vormt het een natuurlijker geheel.

Hier in de omgeving van Lemele zult u na het opleveren van uw te kopen woning de volgende kenmerken tegenkomen:

 • plantsoenen
 • lanen
 • linten
 • straatjes

De goede kennis van zaken zal ertoe bijdragen dat het uiteindelijke resultaat doet voorkomen, alsof de wijk van nature zo gevormd is.

Besluit u een huis en graszoden te kopen in de nabijheid van Lemele, dan zult u in Ommen kunnen genieten van:

 • gebogen wegen
 • informele rooilijnen
 • privacy en ruimte
 • altijd uitzicht op natuurlijk groen
 • afwisselend straatbeeld

Omgeving Lemele

De Lemelerberg is een natuurgebied dat bestaat uit een stuwwal.
Deze stuwwal is ontstaan, doordat oprukkend landijs in een vroegere ijstijd enorme hoeveelheden grind, klei en bevroren zand vooruit heeft gestuwd. Hierdoor zijn grote schubben dakpansgewijs op elkaar gestapeld. 

In de omgeving van Lemele zijn bovendien stuifzandgebieden te vinden. Deze hebben geen natuurlijke oorsprong, maar zijn door de mens gevormd. Dit gebeurde onder andere door te plaggen, kappen, steken en branden. Verstuiving trad op deze manier eenvoudig op, waardoor het zand opwaaide tot duinen en dat heeft weer geleid tot een nieuw reliëf.

Kopen van graszoden

Uw huis wordt gebouwd met respect voor de natuur. U kunt echter zelf ook een belangrijke bijdrage leveren door graszoden te kopen en deze graszoden zelf in uw tuin aan te brengen.
Uw tuin al dan niet deels voorzien van graszoden is een eerste stap in duurzaamheid op kleine schaal.
In uw woning kunt u uiteraard ook diverse energiebesparende maatregelen treffen.

Uw graszoden kopen is zo gebeurd. Bovendien hoeft u ze niet zelf te komen halen, maar kunnen ze op uw adres worden bezorgd.
Het geheel van uw huis en tuin kunnen het straatbeeld echt beïnvloeden.
De juiste keuzes maken op het gebied van milieuvriendelijkheid betaalt zich uiteindelijk terug. Niet alleen vanwege de lagere maandlasten die u hierdoor heeft, maar ook omdat u weet dat u bijdraagt aan een gezonde toekomst voor de nieuwe generaties.

Klantervaringen in Lemele

Klantervaring van Jelmer uit Ommen

“Ons gazon is nu wél GROENER dan bij de buren!”

Nadat ons terras was gelegd was het tijd voor de volgende fase in ons tuinplan: het gazon. Hoe krijgen we een zo'n mooi mogelijk groen tapijt in onze tuin? Je googeld eens wat, maar door de droogte slecht leverbaar of zelfs uitverkocht bij veel bedrijven... Behalve bij Lagerman! De graszoden heb ik er dinsdags online besteld en koos ervoor om ze die vrijdag te laten bezorgen. Via de site was het bestellen ZEER EENVOUDIG en zag ik ook meteen wat het zou kosten. Na het bestellen kreeg ik via de mail een AANLEGGIDS mét kortingscode voor onderhoudsmateriaal. Op de leverdag werd ik prima op de hoogte gehouden over het exacte levertijdsstip. Dit gebeurde ook via een mail. Hierin werd benadrukt om de graszoden snel te leggen en zonodig de pallet af te stapelen tot 3 lagen om broei te voorkomen. Super duidelijk en getuigt van GOEDE ZORG! Op de leverdag kwam de chauffeur al snel via een heftruck de straat inrijden en kon de pallet dicht bij het aan te leggen grasveld neerzetten. Ondanks de droogte waren de graszoden van PRIMA KWALITEIT! De speelgazon graszoden hadden een mooi STEVIG WORTELBED. Soms heb je graszoden met een plastic gaas erin verwerkt, bij Lageman bestaat de graszode uit 100% GRAS! Het snijden ging ook prima. Na een paar uur lag er een PERFECT SPEELGAZON, waar we met ons gezin nog jaren van kunnen genieten!

Jelmer - Ommen - 2020-06-07
Klantervaring van Hugo uit Witharen

“Super graszoden en service ”

Top graszoden en als afgesproken op tijd geleverd door een vriendelijke chauffeur. Zeker om aan te raden om hier de graszoden te kopen.

Hugo - Witharen - 2020-04-10

Graszoden bezorgen Lemele

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Lemele en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Lemele

Veelgestelde vragen in Lemele

Hoe snel kunnen graszoden in Lemele geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Lemele?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.