Graszoden kopen in Lelystad

Lelystad is de hoofdstad van de provincie Flevoland. De stad heeft ruim 77.000 inwoners en daar komen er steeds meer bij. Hierdoor worden er nieuwe voorzieningen gebouwd, zoals nieuwbouw en huurwoningen. Ook probeert de stad steeds meer een groene en duurzame uitstraling naar voren te brengen, hier komen wij in beeld. Wij leveren graszoden aan op maat. U kunt gemakkelijk via onze website aangeven om welke oppervlakte het gaat en wij komen het bij u leggen. Echter bieden wij de graszoden niet alleen aan voor uw privéwoningen, maar bijvoorbeeld ook op bedrijventerreinen of gemeentelijke grond. Voor alle opties en bestelmogelijkheden verwijzen we u graag door naar onze website.

Natuurgebied Oostvaardersplassen

Wanneer we spreken over de ongerepte natuur van de provincie Flevoland, hebben we het natuurlijk over de Oostvaardersplassen. Dit gebied is ruim 5600 hectaren groot en is ontstaan door het droogleggen van de Flevopolder. De Oostvaardersplassen is een relatief jong gebied, maar bevat enorm veel bijzondere elementen. Denk hierbij aan bepaalde diersoorten, moerasgebieden, graslanden en bebossing. Het gebied wordt al jaren gebruikt voor allerlei doeleinden. Er wordt het hele jaar door ontzettend veel gewandeld, gefietst en hardgelopen. Ook komen natuurkenners hier naartoe om de mooiste foto’s te maken of om de rust op te zoeken. De Oostvaardersplassen wordt onderhouden door Staatbosbeheer, en dat is te zien. Het hele jaar door zijn er prachtige taferelen te aanschouwen.

Marker Wadden

Marker Wadden maakt deel uit van Nationaal Park Nieuw Land en bestaat uit een gebied met meerdere eilanden aan in het Markermeer. In 2016 is de Marker Wadden ontstaan en zal uiteindelijk gaan om een natuurgebied met een oppervlakte van 10.000 hectaren, waarvan 5.500 hectaren onderwater. Dit is een enorm project dat nog in de kinderschoenen staat, maar waar wel een aantal grote partijen bij betrokken zijn. Enkele grote spelers zijn Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat.  

Wonen in Lelystad

Lelystad is een steeds populairdere woonlocatie aan het worden. Bent u op zoek naar een groene, duurzame woning in Lelystad? Misschien is Project Hoekse Holm iets voor u. Dit project brengt namelijk 31 woningen met zich mee. De bouw start begin 2020 en de verkoop is inmiddels in volle gang.
Mocht u in plaats daarvan op zoek zijn naar een huurwoning, dan vindt u project Kop De Veste wellicht interessant. Er komen 30 sociale huurwoningen beschikbaar in de wijk De Veste. De daken van deze sociale huurwoningen worden voorzien van zonnepanelen en de wijk is rijk aan groene grasvelden, recreatiegebieden en veel natuur. De bouw is inmiddels begonnen en nog voor de zomer van 2020 zou de laatste woning af moeten zijn.

Klantervaringen in Lelystad

Klantervaring van Koen uit Lelystad

“Goede snelle service, top kwaliteit”

Snelle bezorging en goede informatie over levering. Daarnaast zijn de graszoden van goede kwaliteit.

Koen - Lelystad - 2020-08-07
Klantervaring van Maurice uit Lelystad

“Super service en top kwaliteit”

Woensdag avond het gras besteld en vrijdag ochtend geleverd. Heel mooi gras waar m’n dochter aankomend jaar lekker op kan gaan spelen in de zomer. Raad graszodenkopen.nl aan iedereen aan die een mooie grasmat in de tuin wil hebben.

Maurice - Lelystad - 2020-03-21

Graszoden bezorgen Lelystad

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Lelystad en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Lelystad

Veelgestelde vragen in Lelystad

Hoe snel kunnen graszoden in Lelystad geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Lelystad?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.