Graszoden kopen in Leidsche Rijn

Deze wijk van Utrecht is een locatie vol nieuwbouwwoningen. Daarom ziet u hier veel gezinnen en jonge mensen die een eerste huis gaan kopen. Zoekt u nog graszoden voor uw nieuwe woning? Dan heeft onze webshop precies wat u wilt. Regelmatig komen we langs in Leidsche Rijn en omgeving. Woont u in een andere wijk van Utrecht? Ook dan komen we graag langs.

Modern wonen in Leidsche Rijn

Centrum van Leidsche Rijn

Het centrum van Leidsche Rijn is continu in ontwikkeling. Het oosten van dit centrum wordt ook wel ‘Nieuw-Oost’ genoemd. Hierin wordt op dit moment het project Levels gemaakt. Dit project bestaat uit maar liefst 70 nieuwe koopwoningen. Deze koopwoningen vormen samen een moderne, stedelijke allure en is ideaal voor starters. Een ander groot voordeel is de ecologische uitstraling. Zo zijn er prachtige, groene binnentuinen en hebben de grondwoningen een eigen tuin. Regelmatig komen we in Leidsche Rijn om graszoden te leggen. Gaat u hier ook een woning kopen? Dan komen we graag een keer langs zodat u een schitterend gazon hebt.

Graszoden kopen in Rijnvliet

Een ander groot nieuwbouwproject is in Rijnvliet. De 49 woningen die hier gebouwd worden zijn wat ruimer en kijken uit over het water. Rijnvliet is een deelgebied van Leidsche Rijn en heeft een uniek karakter. Dit komt door al het bestaande water van de omgeving. Daarom is het aanleggen van een eigen gazon een goede optie. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld in de zomermaanden de kinderen laten spelen op het gras, gelegen aan het water, genietend van de zon. Ook in Rijnvliet komen we graag langs. U kunt de graszoden eenvoudig kopen via onze webshop.

Natuur en recreatie

Recreatieplas Strijkviertel

Dit recreatieplas is schitterend voor u en uw gezin. Als u een woning gaat kopen in Leidsche Rijn woont u dicht bij het water. Strijviertel is een terrein van meer dan 20 hectare groot. De plas zelf is maar liefst 15 hectare. Bovendien vindt u aan de noordkant een moerasbos. Hier kunt u rustig een wandeling maken met het gezin, met uw hond of zelfs een rondje hardlopen. 

Recreatieplas Strijkviertel

Al dat water maakt Leidsche Rijn een goede plek om graszoden te kopen. Dit komt door de vruchtbare grond en goede watervoorziening. Met name rond de Harrijnseplas, een prachtig plassengebied van 90 hectare. Deze plassen zijn nog maar enkele jaren oud. Het is ontstaan doordat er zand uit dit gebied is opgegraven. Dit zand is vervolgens gebruikt om de wijken eromheen hoger te maken. Nu is het een mooi natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen of fietsen.

Klantervaringen in Leidsche Rijn

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Leidsche Rijn

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Leidsche Rijn en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Leidsche Rijn

Veelgestelde vragen in Leidsche Rijn

Hoe snel kunnen graszoden in Leidsche Rijn geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Leidsche Rijn?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.