Graszoden kopen in Leeuwarden

Leeuwarden staat bekend als de hoofdstad van de provincie Friesland. Hoewel Leeuwarden een grote stad is, staat de provincie Friesland juist bekend om de rustige omgeving en kleurrijke natuur. Wij werken regelmatig mee aan de grasvoorziening in Leeuwarden. Wij leveren graszoden aan op maat, die u snel en gemakkelijk online bestelt. U hoeft zich daarnaast geen zorgen te maken om een geringe voorraad, zoals bij de meeste tuincentra, omdat wij een grote voorraad beheren. Bovendien bezorgen wij de grasmatten bij u thuis en kunt u deze ook laten leggen door ons. Zo nemen wij alle zorgen uit handen.

Natuurmuseum Fryslân

Bij een bezoek aan deze historische stad mag een bezoek aan natuurmuseum Fryslân niet ontbreken. Het museum is gelegen in Schoenmakersperk 2, vrij dicht in de buurt van het centrum. Het pand is vanuit een voormalig weeshuis omgetoverd tot een museum en heeft een overdekte binnenplaats. Bijzonder aan het museum is dat het meerdere exposities heeft, waaronder de permanente expositie van een 15 meter lang skelet van een potvis. Deze potvis is in 1994 aangespoeld op Ameland en heeft nu een vaste plek gekregen in het museum. Het museum staat dus bekend om de uitgebreide informatie over de natuur en het dierenrijk, dat als een rode draad door het museum loopt.

Grutte Wielen (Grote Wielen)

Ten Oosten van Leeuwarden ligt een meer genaamd Grutte Wielen. Dit meer ligt te midden van een gebied vol grasvlaktes, oevers en heiden. Het natuurgebied is op verschillende manieren begaanbaar. U kunt allerlei wandelroutes volgen, maar een fietstocht door het gebied is ook een zeer verfrissende activiteit. Natuurliefhebbers weten hier al jaren hun rust te vinden, maar ook vissers en windsurfers zijn alom aanwezig. Zeker een bezoekje waard, dus!

De Zuidlanden

Hoewel Friesland relatief weinig inwoners heeft, komt er wel steeds meer nieuwbouw bij in deze provincie. De Zuidlanden is een recent project waarbij meerdere nieuwbouwbuurten in Leeuwarden gerealiseerd worden. Het gaat hierbij om een grootschalig project in een bepaalde stijl. De buurt gaat namelijk ogen als een verzameling tussen verschillende traditioneel Friese huizen, omringd door groen. Denk hierbij aan knusse straatjes en uitzicht op meertjes en grasvlaktes. In dit soort nieuwbouwwijken leggen wij regelmatig gazonnen en perken aan. Dit is de ideale manier om de groene omgeving door te trekken naar uw eigen tuin. Daarnaast is gras zeer vriendelijk in onderhoud. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Dan vindt u hieronder meer informatie over onze mogelijkheden.

Klantervaringen in Leeuwarden

Klantervaring van Ruben uit Leeuwarden

“Super graszoden, snelle levering, mooie kwaliteit”

Simpel bestellen via de website. Graszoden werden vlot geleverd en dicht bij de tuin afgezet. Graszoden zijn mooi en doen het al goed na 1 nacht!

Ruben - Leeuwarden - 2020-05-09
Klantervaring van Tineke uit Leeuwarden

“Alles voldeed aan de verwachtingen!”

Fijne klantenservice en alles werd afgeleverd met de kwaliteit die ik had verwacht.

Tineke - Leeuwarden - 2020-06-27

Graszoden bezorgen Leeuwarden

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Leeuwarden en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Leeuwarden

Veelgestelde vragen in Leeuwarden

Hoe snel kunnen graszoden in Leeuwarden geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Leeuwarden?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.