Graszoden kopen in Leek

Welkom in de prachtige omgeving van Leek, omgeven door veel natuurschoon en water. Dit idyllisch dorpsgezicht ligt nog net in het Groningse gebied, grenzend aan Drenthe. In het oosten van Leek liggen prachtige groene gebieden, waardoor bij velen in het dorp een belletje kan gaan rinkelen. In een straal van 10 kilometer worden er namelijk 4 gloednieuwe bouwprojecten gestart omdat het natuurgebied zo ontzettend populair is. De projecten zijn voornamelijk ontworpen met grote tuinen, waar het gebruik van graszoden het beste tot zijn recht komt. Woont u zelf al in Leek of in de buurt en wilt u mee in deze hippe trend? Dan zijn wij via mail of telefoon bereikbaar voor een afspraak in te plannen. We bespreken dan graag alle mogelijkheden van onze graszoden, van direct af halen tot levering bij u aan huis.

Leekstermeer

Een paar kilometer ten oosten van Leek ligt het Leekstermeer met een oppervlakte van bijna 3.5 km². Het is een zeer populair wandelgebied en in de zomer zoekt men hier graag verkoeling. Bij een hele strenge winter kan het meer bevriezen en is het zeer geschikt om de schaatsen eens uit te halen en een rondje te schaatsen!

Stedelijk kern met een grens in het midden

Leek vormt samen met Midwolde, Tolbert en Nietap een klein stadje met ongeveer 15.000 inwoners. Het is vrij bijzonder dat in het centrum van Leek de grens tussen Groningen en Drenthe loopt. Als u de grens vanuit Leek dus overstapt, bevindt u zich in het dorp Nietap en tegelijkertijd in de provincie Drenthe. Leek heeft zijn naam te danken aan de 19e eeuw, toen het beekje De Leek nog door het dorpscentrum stroomde. Daarom worden de inwoners ook wel De Leeksters genoemd.

In de Boog

De titel van dit nieuwbouwproject is al veelzeggend: Het nieuwe wonen in Leek begint hier!Doordat het ontwerp van ‘In de Boog’ zeer stijlvol en tijdloos is, is het ontzettend populair bij de nieuwe bewoners. Door de kenmerkende dieprode baksteen en de antracietkleurige kozijnen heeft het een stoere uiterlijk. Ruimte, rust, groen en water staat voorop in dit project. Daarom heeft de ontwikkelaar besloten om een riante tuin erbij te leggen. Wat past er nou beter bij een stoere woning dan perfect gelegde graszoden? 

De Appelboom

Iets ten zuiden van Leek start binnenkort het nieuwe project genaamd De Appelboom. Hier staat momenteel nog een school gebouwd, maar deze wordt weg gehaald om hier een schitterende woonlocatie te creëren. Het wordt een bijzonder ontworpen woonblok met royale hoekwoningen en ruime tussenwoningen, perfect voor gelukkige stellen of gezinnen. Bent u op zoek naar nieuw woongeluk? Als u bij deze woningen onze graszoden aanlegt, zal dit geluk u absoluut toelachen. De graszoden kunt u makkelijk bestellen en bij ons afhalen. Op verzoek, leveren wij ze zelfs tot in de tuin. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over graszoden in Leek of in de omgeving.

Klantervaringen in Leek

Klantervaring van Arjan uit Leek

“Goede kwaliteit gras, prima service”

Via internet bestelling klaar laten zetten en zelf afgehaald. Prima uitleg van de eigenaar. Gras zonder problemen kunnen leggen. Slaat goed aan.

Arjan - Leek - 2020-07-16
Klantervaring van Febo uit Tolbert

“Na paar dagen wordt de kleur al mooi groen”

Net geen 10 omdat er toch op de 150 m2 enkele rollen waren die wat gehavend waren. Omdat er 10 m2 extra was besteld was dit geen probleem.

Febo - Tolbert - 2020-04-27

Graszoden bezorgen Leek

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Leek en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Leek

Veelgestelde vragen in Leek

Hoe snel kunnen graszoden in Leek geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Leek?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.