Graszoden kopen in Laren

Laren in de Achterhoek valt onder de gemeente Lochem. Het dorp heeft een inwonersaantal van circa 4400. 
In Laren wonen betekent dat u in de nabijheid veel kastelen, landhuizen en landgoederen zult tegenkomen. Vooral Huis Verwolde zal de nodige indruk maken, wanneer u door Laren rijdt. Dit enorme landgoed is voorzien van de dikste holle eik die Nederland rijk is. Niet voor niets heeft deze boom de naam “Dikke Boom” gekregen. 

Huis Verwolde kan tegenwoordig worden bezocht als museum.
Waar vanuit Laren vroeger de trein kon worden genomen, is dat sinds 1938 niet meer mogelijk. Wel staat het stationsgebouw van Laren er nog steeds. 
Deze doet vandaag de dag dienst als gemeentelijk monument.
Het gemeentehuis in Laren wordt sinds 2019 gebruikt als conferentie- en ondernemerscentrum.

Wonen in Lochem

In Lochem wordt op het vroegere kazerneterrein nieuwbouw gerealiseerd. 
Hier een huis kopen, betekent dat u kunt kiezen voor een woning die op een historische plek gelegen is.
Uw te kopen woning biedt u niet alleen veel groen in de buurt, maar ook een eigen tuin die geschikt is voor het leggen van graszoden.

Hierdoor vormt uw te kopen huis in toenemende mate een geheel met de natuurlijke omgeving.
Lochem is bij menigeen bekend vanwege het Pieterpad. 
Dit wandelpad doet het hart van fervent wandelaars sneller kloppen. 

De Lochemse Berg is het hoogste punt van de stuwwal, die op het Lochemse grondgebied te vinden is. De Lochemse Berg is een bebost gebied. 
Op het gebied van natuur is de stuwwal een prima plek om uw vrije momenten door te brengen. Voor uw tuin in dit gebied graszoden kopen, past dus goed bij de natuurlijke vormgeving van Lochem.

Tuin inrichten

Tijdig uw tuin voorzien van graszoden stelt u in de gelegenheid om u naderhand te focussen op de afwerking en inrichting van uw nieuwe onderkomen.
Het groen van de graszoden voorziet uw tuin van een landelijke sfeer. 

Als de graszoden eenmaal mooi door u zijn gelegd, kunt u een plan maken voor de verdere invulling van de eigen grond rondom de woning. Het kopen van planten en struiken maken uw perceel helemaal af. 
De graszoden kunt u na het kopen aan uw woonadres laten bezorgen. 
Zo heeft u ook daar geen omkijken meer naar.

Evenementen in Laren

Uw vrije dagen doorbrengen, kan in Laren op diverse manieren.
U kunt deelnemen aan de plattelandswandeling of lekker gaan genieten op het GDFestival, dat jaarlijks wordt georganiseerd. Geen feest zonder bijpassend festival food dus ook daar wordt uitgebreid aandacht aan besteed bij het vormgeven van de festiviteiten.

Iets minder vaak heeft in Laren De Laornse Dorpskwis plaatsgevonden. 
Deze avond staat bol van de spanning gezelligheid. 
Het voornemen is om deze avond op tweejaarlijkse basis te laten plaatsvinden.
Fietsliefhebbers kunnen zich aanmelden voor de fietsvierdaagse van Laren. Deze vindt elk jaar in de zomerperiode plaats.
Er is dus genoeg te doen in de omgeving van Laren. 
Hierdoor wordt niet alleen uw huis een fijn plek om te wonen, maar hoeft u zich in uw vrije tijd ook beslist niet te vervelen.

Klantervaringen in Laren

Klantervaring van Sjors uit Hilversum

“Volgens afspraak en voor een goede prijs!”

Duidelijke informatievoorziening, goede prijs, tijdig en volgens afspraak geleverd.

Sjors - Hilversum - 2020-07-16
Klantervaring van Martin uit Hilversum

“Op tijd geleverd en gras ziet er sterk uit. Moet nu nog 3 weken sproeien voor het eind resultaat ”

Het ziet er mooi stevig en groen uit. Wel hier en daar kale plekken dus moet ik denk ik nog wel wat zaaien. Levering was netjes en snel. Wle had ik graag afgetekend voor de levering. Pellet was neergezet zonder bericht of aan te bellen. Dit vindt ik niet echt netjes.

Martin - Hilversum - 2020-06-08

Graszoden bezorgen Laren

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Laren en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Laren

Veelgestelde vragen in Laren

Hoe snel kunnen graszoden in Laren geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Laren?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.