Graszoden kopen in lage zwaluwe

De Lage Zwaluwe ligt aan de rand van natuurgebied de Biesbosch en vormt een prachtige plek om een huis en graszoden te kopen.

Door meerdere ingrijpende gebeurtenissen is het gebied rondom de Lage Zwaluwe rijk aan geschiedenis. Zo vormde de Biesbosch voor onderduikers een goede plek tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Niet alleen de Tweede Wereldoorlog had echter impact op de Lage Zwaluwe en omstreken. Ook de watersnoodramp in 1953 had de nodige gevolgen.

De reactie op de watersnoodramp was de ontwikkeling van het Deltaplan, als verdediging tegen het hoge water. Dit heeft echter tot gevolg gehad dat het unieke karakter dat kenmerkend was voor de Biesbosch verloren ging, althans het zoetwatergetijdendelta. 

De Biesbosch heeft zijn aantrekkingskracht gelukkig nooit helemaal verloren.

Ontwikkeling Biesbosch

Zo zijn er vanaf 1960 rondvaartboten te vinden in de Biesbosch. Die rondvaartboten kregen in de loop der jaren een steeds luxere vormgeving. Om de toeristen te voorzien, werd bovendien een jachthaven gebouwd.

Wonen in de Lage Zwaluwe maakt het voor u mogelijk om de Biesbosch tot in de kleinste details te leren kennen. Wel is het zo dat u in de Lage Zwaluwe geen nieuwbouwwoning kunt kopen momenteel.

Om toch in de nabijheid van de Lage Zwaluwe te kunnen wonen en wel in een compleet nieuw huis biedt de Prinsengaard uitkomst.

Huis en graszoden kopen in Drimmelen

Zoekt u een nieuw huis om te kopen, dan kan dat via de Prinsengaard.

Maak uw keuze uit de volgende type woningen:

 • patiowoning
 • vrijstaande woning
 • twee-onder-een-kapwoning
 • rijwoning

U kunt ook een kavel kopen en in alle rust bepalen welk soort huis u hierop wilt laten bouwen. Hoe dan ook zult u vorstelijk kunnen wonen in een omgeving die een dorpse opzet kent. Voor zo’n mooi woongebied is het kopen van graszoden een goede beslissing. Met het kopen van graszoden kunt u uw tuin snel en doeltreffend inrichten.

U zult weinig onderhoud aan uw tuin hebben, aangezien onkruid weinig kans krijgt om in uw graszoden te groeien.

Voor duurzame verlichting kunt u ledlampen kopen voor de tuin. Hierdoor komen de graszoden nog meer tot hun recht.

Bezienswaardigheden Lage Zwaluwe

Om de geschiedenis van de Lage Zwaluwe een beetje te voelen, kunt u een bezoek brengen aan de Schuddebeurse Watermolen. Dit is een restant van een poldermolen uit het jaar 1794. 

Rondom deze poldermolen werd in de Tweede Wereldoorlog veel gevochten. U kunt ook diverse monumenten en kerken bekijken in de omgeving.

Festiviteiten

Voor de nodige ontspanning kunt u genieten tijdens carnaval of de Zwaluwse Havenfeesten bezoeken.

Voor de kinderen is De Belhamel een plek waar ze hun energie heerlijk kwijt kunnen. Bent u wel in voor een uitdaging, dan kunt u deelnemen aan de Nieuwjaarsduik.

Klantervaringen in lage zwaluwe

Klantervaring van Leo uit Wagenberg

“Top”

Overzichtelijke website, duidelijke uitleg en eenvoudige bestelprocedure Kwaliteit van de stipt volgens afspraak geleverde graszoden was uitstekend.

Leo - Wagenberg - 2020-03-20
Klantervaring van Annerieke uit Dordrecht

“Mooie graszoden en goede service”

Mooie graszoden en makkelijk te leggen, zeker met de handige handleiding die we na bestelling digitaal ontvingen. De extra kosten om de zoden in de ochtend geleverd te krijgen vind ik wel wat veel, maar volgens mij wordt dit bij meerdere bedrijven gerekend. De bezorger was bij ons overigens een uurtje later dan het afgesproken tijdvak, maar we hebben netjes excuses en de extra kosten meteen retour gekregen. Blij met ons grasveldje!

Annerieke - Dordrecht - 2019-10-26

Graszoden bezorgen lage zwaluwe

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in lage zwaluwe en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor lage zwaluwe

Veelgestelde vragen in lage zwaluwe

Hoe snel kunnen graszoden in lage zwaluwe geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar lage zwaluwe?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.