Graszoden kopen in Koog aan de Zaan

Veel natuurgroen, veel water en molens. Welkom in Koog aan de Zaan.

Koog aan de Zaan onderscheidt zich door zijn natuurrijke omgeving met de vele waterverbindingen. De groene landschappen worden tussendoor versterkt door de vele molens die je in en rondom Koog aan de Zaan kan vinden.

Als u woonachtig bent in Koog aan de Zaan of in dit mooie dorpje gaat wonen, is de keus voor een tuin met een mooi gazon zo gemaakt. Graszoden kopen doet u via graszodenkopen.nl. Wij leveren uw graszoden bij u aan huis zodat u snel kan gaan genieten van een sterk en gezond gazon in uw achtertuin.

De molengeschiedenis van Nederland

Wie zich wil verdiepen in de geschiedenis van het gemaal en de molens, kan het niet laten om Koog aan de Zaan te bezoeken. De Zaanstreek heeft sinds de uitvinding van de molen altijd voorop gestaan in de ontwikkeling van deze gemalen. In Koog aan de Zaan vindt u dan ook Het Molenmuseum. In een interactieve expositie doorloopt u de eeuwenlange geschiedenis van de molen in Nederland. Wanneer u op de bovenste verdieping van het museum staat, heeft u een prachtig uitzicht over de Zaanstreek. Het doet u beseffen dat als u in Koog aan de Zaan woont, er niets boven een echte Hollandse grasmat in uw tuin gaat. Uw graszoden kopen doet u eenvoudig bij graszodenkopen.nl.

In Koog aan de Zaan vindt u ook Het Pink, één van de oudste en indrukwekkendste molens van Nederland.

De grond en bevolkingsdichtheid van Koog aan de Zaan

Koog aan de Zaan heeft per m2 de grootste bevolkingsdichtheid van de Zaanstreek. Er wonen relatief veel mensen op dit kleine stukje grond. En die grond waar Koog op gelegen is, bestaat voor een groot gedeelte uit klei en veen. In combinatie met dicht op elkaar gepakte huizen, kan dat problemen geven bij hevige regenval. Tuinen die bestraat zijn met tegels of stenen, kunnen dan het regenwater moeizaam afvoeren naar de stugge bodem. Tuinen die bedekt zijn met gras hebben daar niet tot nauwelijks last van. Een gezonde grasmat verwerkt zelfs hevige regenval op een consistente manier, waardoor de klei- en veenbodem de tijd krijgt het water te verwerken. Uw graszoden kopen voor een gezonde tuin in Koog aan de Zaan doet u eenvoudig bij graszodenkopen.nl

De omgeving van Koog aan de Zaan


De Zaanstreek leent zich uitstekend voor lange wandel- en fietstochten. De streek heeft met haar vele natuurgroen, het vele water en de oer-Hollandse molens een rustgevend effect. De vele dorpjes zijn ook het bezichtigen waard met de karakteristieke houten huisjes die de Zaanse dorpjes zo kenmerken. Grotere steden waar u uitgebreid kan winkelen en uitgaan zijn Haarlem en Alkmaar. In de zomer kunt u een bezoek aan deze steden combineren met een fietstocht. En als u dan thuiskomt, kunt u bijkomen in uw tuin terwijl u geniet van uw mooie gazon met alle mooie planten en bloemen die u gepland hebt. Voor de mooiste tuin met een gezond en sterk gazon koopt u uw graszoden bij graszodenkopen.nl

Nieuwbouw in de omgeving van Koog aan de Zaan

Net buiten Koog aan de Zaan wordt een grote nieuwbouwwijk gerealiseerd, het Oostzijderpark. Deze wijk zal worden gekenmerkt door de aandacht die de architect heeft gegeven aan de natuur die in deze wijk aanwezig zal zijn. Het Oostzijderpark zal veel natuurgroen krijgen en wordt omringd door veel water. Een waterkanaal zal de hele wijk, die 380 huizen zal bevatten, omringen. Uw graszoden kopen voor uw tuin in het Oostzijderpark doet u bij graszodenkopen.nl

In het nabijgelegen Zaandijk is het Hofje van Zaandijk gerealiseerd. Tien half vrijstaande en geheel vrijstaande woningen die gekenmerkt worden door een ruime tuin. Een grote tuin betekent meer ruimte voor een mooi en sterk gazon. Voor het Hofje van Zaandijk bestelt u eenvoudig uw graszoden bij graszodenkopen.nl. Wij leveren onze topkwaliteit graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Koog aan de Zaan

Klantervaring van Rene uit Westzaan

“Helder en duidelijk ”

Super team die weten waar ze mee bezig zijn echt een aanrader

Rene - Westzaan - 2020-04-07
Klantervaring van Rene uit Westzaan

“Correct van a tot z”

Jongens weten waar ze mee bezig zijn en was keurig geregeld allemaal

Rene - Westzaan - 2020-04-03

Graszoden bezorgen Koog aan de Zaan

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Koog aan de Zaan en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Koog aan de Zaan

Veelgestelde vragen in Koog aan de Zaan

Hoe snel kunnen graszoden in Koog aan de Zaan geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Koog aan de Zaan?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.