Graszoden kopen in Kollum

Kollum is zowel een dorp als een vlecke uit de gemeente Noardeast-Fryslân uit de provincie Frieland. Met een bewonersaantal van 5.600 is het een relatief klein dorp. Wel heeft het een mooie liggen nabij de Friese Wouden en in de buurt van Drachten, Dokkum en het Lauwersmeer. Deze combinatie van kleinschaligheid en een prachtige ligging maakt het dorp een van de leukste om te wonen.

Woont u in de gemeente Noardeast-Fryslân? Wilt u op korte termijn een huis gaan kopen in Kollum? En wilt u bovendien uw woning en tuin met graszoden aanvullen? Dan kijkt u hier op de goede pagina. Onder andere door een groot aanbod, lage tarieven en een assortiment van hoge kwaliteit, komen we vaak in Kollum en omgeving. Voor speciale opmerkingen, wensen of voor meer informatie over de graszoden kunt u het beste onderaan deze pagina kijken.

Ruim en landelijk wonen in Kollum

Graszoden kopen bij Westenstein

In Westenstein is het heerlijk wonen. Dit nieuwbouwproject is zowel modern als het nieuwe wonen. Wist u dat u hier als het ware op een schiereiland aan de rand van Kollum woont? Bovendien zijn de dagelijkse voorzieningen dicht in de buurt. Met deze wijk bent u omgeven door groen en water. Daarnaast zit het dorpskern op een steenworp afstand.

De woningen zijn nieuw, modern en voor de toekomst gereed gemaakt. Het bijzondere in deze wijk is dat de badkamer en slaapkamer op de begane grond zitten. Hierdoor kunt u eten, slapen en douchen zonder trappen op te lopen. Daarnaast zijn de woningen duurzaam, voorzien van vloerverwarmingen en gebouwd met moderne karakteristieken.

Een ander leuk feitje: de huizen zijn voorzien van leuke tuinen. Hier kunt u in een oase van rust genieten van natuurgeluiden en water. Wilt u dat uw tuin meegaat in het landschap? Dat kan door graszoden te kopen. Hierdoor heeft u een perfect groen gazon dat past bij het landschap van Kollum.

Een huis kopen in de dorpskern van Kollum

Kollum is een dorp met een rijke geschiedenis. Daarom is het een beschermd dorpsgezicht met rijksmonumenten zoals aan de Bethesda, Voorstraat, Weserdiepswal en meer plekken.

Wonen in het centrum van Kollum betekent wonen in stijl. Bovendien kunt u hier heerlijke ochtendwandelingen maken langs verschillende natuur- en watergebieden. Terwijl de middag- en avonduren perfect zijn voor een ommetje in het centrum, of om iets aan een terras te drinken.

Wilt u een huis kopen in de dorpskern van Kollum? Dan is het leuk om de stijlvolle woningen aan te vullen met graszoden. Hierdoor maakt u een eigen, groene plekje die prachtig staat bij oude woningen als hier.

Omgeving en natuur van Kollum

Friese Wouden

Vlak bij Kollum liggen de Friese Wouden. Dit is een prachtig stuk landschap in Friesland. Hier wandelt u bijvoorbeeld over de hoge zandgronden. Bovendien is deze omgeving bekend vanwege haar coulisselandschap, dit betekent dat het een halfopen landschap is met een lapjesdeken en houtwallen. Hier kunt u heerlijk wandelen, fietsen en genieten van een oase van rust.

Lauwersmeer

Een ander prachtig gebied is het Lauwersmeer. Hier is ruimte voor 100 verschillende vogelsoorten. In dit stuk natuur treft u ruige graslanden, water, bos, eilandjes en rietvelden aan. Dit nationale park is een heerlijke voor een wandeling, natuurliefhebbers en mensen die vogels willen spotten.

Klantervaringen in Kollum

Klantervaring van Jelly uit Kollumerzwaag

“Prima”

Goed geholpen en prima product! We zijn heel blij met ons nieuwe gazon. Handige instructies krijg je bij de levering

Jelly - Kollumerzwaag - 2020-06-14
Klantervaring van R helmholt uit Doezum

“Kwalitatief goed materiaal en daarom goed verwerkbaar ”

Deze graszoden zijn zeer goed te verwerken. Daardoor lijkt het wel kunstgras(vloerbedekking) zeiden mijn kinderen.

R helmholt - Doezum - 2020-05-18

Graszoden bezorgen Kollum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Kollum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Kollum

Veelgestelde vragen in Kollum

Hoe snel kunnen graszoden in Kollum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Kollum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.