Graszoden kopen in Klazienaveen

Indien u in het pittoreske Klazienaveen woont aan een prachtig kanaal mag een mooie tuin niet ontbreken. Een mooie tuin begint met nette graszoden voor een prachtig gazon. Graszoden kopen in Klazienaveen doet u bij ons. Klazienaveen ligt in een landelijke omgeving. Ook als u in Emmen woont kunt u graszoden bij ons kopen. Er wordt in de hele gemeente geleverd. Natuurlijk kunt u als u graszoden gaat kopen deze ook bij ons op komen halen. U kunt deze graszoden zo in uw tuin leggen omdat deze kant en klaar worden geleverd bij u thuis in Klazienaveen en omstreken. De graszoden zullen u doen genieten in uw achtertuin maar ook uw voortuin worden met graszoden Klazienaveen een blikvanger langs het kanaal in het mooie Drentse landschap. U kunt hier meer informatie vinden over het kopen van graszoden.

Wijken in Klazienaveen

De Meridiaan in Klazienaveen heeft prachtige nieuwbouw gezinswoningen om in te trekken. Deze moderne woningen hebben alle ruimte om mooie graszoden voor te kopen en aan te leggen in de tuinen. Je woont zo helemaal puur natuur als in een oase van rust. Ook de Molenwijk is ideaal voor mensen die de stad willen ontvluchten en in een natuurlijke omgeving hun optrekje zoeken. In winkelcentrum ’t Schip kom je alle winkels tegen die je nodig hebt om geslaagd te winkelen. Om de woningen helemaal goed tot hun recht te laten komen in het groen, is het een goede keuze om een mooi gazon aan te leggen door graszoden te kopen. 

Natuur en omgeving

Klazienaveen ligt in echt antiek Drents veengebied. Deze gebieden hebben veel geschiedenis, archeologische vondsten en barsten van de flora en de fauna. Lange tijd terug in 1904 had Klazienaveen een eigen stoomtram die later met meerdere plaatsen in de omgeving werd verbonden. 

Veenland

Veenland is een groot natuurgebied dat beschermd is door staatsbosbeheer en ligt ten zuiden van het dorp. Hoogveen is een zeldzaamheid geworden. Maar veenland zorgt voor het genieten van het nog echte hoogveen. Er hangt tevens een bijzondere stilte waar je hier en daar de vogels hoort fluiten. Het landschap is geschikt voor een stevige wandeling of een recreatieve fietstocht. Tevens ligt er een klein oud restant van bourtangermoeras uit de middeleeuwen in het landschap wat heel groot was. Ook wel het Bargerveen genoemd, met heel veel soorten dieren zoals vogels, mooie libellen en vele soorten dag en nachtvlinders die je hier kunt spotten. Als je een wandeling over het hoogveen pad maakt voel je onder je voeten dat de grond mee veert. 

Bezienswaardigheden Klazienaveen

In het dorp is een bijzondere villa te bewonderen. Deze is gebouwd in 1903. De villa was ooit een huis van wachtcommandant met marechausseekazerne. Ook is er een herdenkingsmonument uit de tweede wereldoorlog die een bomaanslag op de purit fabriek herdenkt. Tevens kom je hier de sfeer van vroege veenarbeiders tegen. Een beeldje van zo een veenarbeider doet denken aan deze vroegere dorpse tijdperken. Ook zijn er diverse mooie kerkjes te bewonderen. De kerkjes vormen het gezellige dorpse straatbeeld met alle natuur in de omgeving vormen ze een mooie eenheid. Klazienaveen is bekend om haar turfwinning en heeft een Norit fabriek. Deze zwarte kool helpt tegen misselijkheid, diarree een voedselvergiftiging. 

Sportactiviteiten

VV Zwartemeer was de lokale voetbalclub van het dorp dat de naam in 1955 droeg. Tegenwoordig heet deze club FC Klazienaveen waarbij de twee voetbalclubs in 2008 een samenwerkingsverband aangingen. Er is een tafeltennisvereniging met de naam DTK 70. Ook zijn er om de tijd diverse marathons die van start gaan in het dorp met bekende atleten. 

Klantervaringen in Klazienaveen

Klantervaring van Astrid uit KLAZIENAVEEN

“Eerst teleurgesteld en nu super blij met dit prachtige gazon”

De graszoden werden geleverd in een hele warme week op 19-6. Nadat de chauffeur weg was heb ik 1 rol open gelegd en schrok. Donkergroene sprieten met geel ertussen. Ik dacht wat is mijn helder groene gras.... heb ik dat gras besteld? Was een beetje bang dat het niets zou worden. We zijn na het bemesten gelijk begonnen met leggen. Ik wilde eerst geen recensie plaatsen om het gras een kans te geven. Het is wonderbaarlijk mooi geworden uiteindelijk. Naar mijn mening is dit een sterk soort gras en zou gelijk weer bij jullie bestellen mocht er een volgende x komen. Top!

Astrid - KLAZIENAVEEN - 2020-08-19
Klantervaring van Angelique groote uit Klazienaveen

“Goed”

Het gras online begin van de week besteld en aan het eind van de week gehaald en gelegd. Direct gesproeid ivm het warme weer. Wij zijn heel blij met onze tuin. Enige wat misschien op de site aangepast dient te worden is wanneer je een datum invoert wanneer je graszoden wilt hebben en deze die dag niet te leveren zijn heeft de site geen alternatieve datum/ dag.

Angelique groote - Klazienaveen - 2020-06-27

Graszoden bezorgen Klazienaveen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Klazienaveen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Klazienaveen

Veelgestelde vragen in Klazienaveen

Hoe snel kunnen graszoden in Klazienaveen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Klazienaveen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.