Graszoden kopen in Kamerik

Wonen in een dorp met minder dan 4000 inwoners, dat is mogelijk als u een huis en graszoden gaat kopen in de nabijheid van Kamerik. 
Weliswaar gelegen in de gemeente Woerden, maakt Kamerik pas sinds 1989 onderdeel uit van Woerden. Tot die tijd was Kamerik een zelfstandige gemeente.

Van oorsprong had Kamerik aan beide zijden van de Wetering lintbebouwing. 
Tegenwoordig is de oorspronkelijke bebouwing een beschermd dorpsgezicht en een deel van de panden is dan ook onder monumentenzorg komen te vallen.

Huis kopen in Woerden

Woerden heeft niet voor niets de naam “de hoofdstad van het groene hart” meegekregen. 

Wonen in een veenweidegebied dat verhoudingsgewijs dunbevolkt is. De grote plaatsen Zoetermeer, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag liggen op korte afstand van uw nieuwe woonplaats, dat als Nationaal Landschap is aangewezen.

De gemeente Woerden is rijk aan een grote hoeveelheid monumenten, waaronder:

 • gemeentelijke monumenten
 • rijksmonumenten
 • oorlogsmonumenten

Festiviteiten nabij Kamerik

Een huis kopen in de omgeving van Kamerik stelt u in de gelegenheid om in Woerden diverse festiviteiten te bezoeken.
Zo wordt er van maart tot en met oktober elke maand iets georganiseerd. 
Het shantyfestival, de graskaasdag en de Nacht van Woerden zijn hier enkele voorbeelden van.

Door onderzoekers wordt Woerden gezien als de meest gemiddelde gemeente die Nederland rijk is. Om die reden maakt Woerden regelmatig onderdeel uit van een testpanel.

Nieuwbouwhuis kopen

Wonen op Defensie-eiland Zuid staat garant voor wonen op een plek met een industrieel karakter. Rijk aan historie en gelegen nabij de faciliteiten die Woerden te bieden heeft. Een huis kopen en de bijbehorende tuin voorzien van graszoden maakt het plaatje compleet. Het kopen en leggen van graszoden is een duurzame en snelle manier om de ruimte rondom uw woning op een mooie manier van groen te voorzien. 
Graszoden zijn eenvoudig zelf te leggen en vormen een duurzame oplossing. Na het leggen van uw graszoden kunt u de tuin verder vormgeven zoals u dat passend vindt. Hierbij kunt u de architectuur van uw woning laten terugkomen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de graszoden op een heel andere manier de basis te laten zijn voor uw uiteindelijke tuin.

Faciliteiten

Bent u sportief aangelegd dan kunt u in Woerden uw hart ophalen. Niet alleen beschikt Woerden over een zwemvereniging, ook kunt u in Woerden lid worden van een volleybalvereniging, een hockeyvereniging en een atletiekvereniging. Heeft u schoolgaande kinderen dan kunnen zij in Woerden kiezen uit maar liefst drie scholen voor voortgezet onderwijs.

Klantervaringen in Kamerik

Klantervaring van Stefan uit Wilnis

“Als zeer goed ervaren!”

Zowel het bestellen, als de levering van de zoden perfect! Ook erg blij met de graszoden zelf! Fotoservice en topkwaliteit! Bredankt!

Stefan - Wilnis - 2020-05-08
Klantervaring van Vivienne woltjer uit BREUKELEN UT

“Top”

Super goede kwaliteit gras en makkelijk te leggen. Duidelijke communicatie per email over de levering .

Vivienne woltjer - BREUKELEN UT - 2020-05-30

Graszoden bezorgen Kamerik

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Kamerik en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Kamerik

Veelgestelde vragen in Kamerik

Hoe snel kunnen graszoden in Kamerik geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Kamerik?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.