Graszoden kopen in Ijsselstein

Tegenwoordig is het prima wonen in IJsselstein. Huiseigenaren die na het kopen van kwaliteit graszoden heerlijk genieten van vele ontspannen uurtjes in hun tuin, hadden daar enkele eeuwen geleden niet zo relaxed bij gezeten. Vroeg in de 15e eeuw werd de stad, die al in 1310 haar stadsrechten verkreeg, twee keer verwoest. 

De nijverheid en noeste arbeid die de inwoners van IJsselstein tentoonstelden zorgden ervoor dat de stad tot ook tot twee keer toe herbouwd werd.

Toen jonkheer Floris van IJsselstein de stad Utrecht besloot aan te vallen in 1482, volgde daarop het beleg van IJsselstein. 

Ruim 30 jaar later was het weer hommeles tussen IJsselstein en Utrecht en werd stad nogmaals door de Utrechters belegerd. 

Het Monaco van Nederland in de 18e eeuw

In 1551 kwam de stad in handen van Willem van Oranje om vervolgens eeuwenlang in handen van het Huis van Oranje te blijven. Willem de III maakte er in de 18e eeuw eerst een ministaatje van en vervolgens een heus belastingparadijs.

De gunstige fiscale voordelen trokken veel rijke mensen uit de gehele Republiek naar IJsselstein. De belastingtarieven die toen in IJsselstein golden maakten rentenieren uitermate gunstig. Waarschijnlijk moet u wat harder werken voor uw geld, dat neemt niet weg dat u uzelf af en toe de vrijheid mag gunnen u zelf in die tijd te wanen. Met het kopen van graszoden legt u de basis van het creëren van uw eigen droomtuin waar u schaamteloos kasteelheer kan zijn.

Bezienswaardigheden in IJsselstein

Het mag geen verrassing zijn dat met de rijke historie die deze stad herbergt, er ook veel mooie dingen te zien zijn.

De Hervormde Kerk uit 1309 is tevens de graftombe van de vier heren van IJsselstein, waar Gijsbrecht van Amstel er één van is.

In IJsselstein staat ook het hoogste bouwwerk van Nederland, de Gerbrandytoren. Deze mag zich aan het eind van ieder jaar zelfs de hoogste kerstboom ter wereld noemen als die daarvoor wordt opgetuigd.

Nieuwbouw in IJsselstein

Er worden volop woningen gerealiseerd in IJsselstein.

In de nieuwbouwwijk Oranje Nassau Kades wordt de historische band die IJsselstein met het koningshuis heeft in ere gehouden.
De vele riante woningen die hier opgeleverd worden zijn zelf ook vorstelijk te noemen. Zorgt u dat u een koninklijke tuin krijgt bij uw huis in deze prachtige wijk? 
Dat begint allemaal met het kopen van kwaliteit graszoden.
Deze wijk bevindt zich op tien minuten fietsafstand van het centrum en ligt grotendeels aan de IJssel. Sommige huizen hebben zelfs hun eigen aanleghaven. Huizen aan het water lenen zich bij uitstek voor het kopen van graszoden. Wat is er mooier dan een heerlijke grasmat die uitstrekt tot aan het water.

2500 woningen erbij voor het jaar 2030

Het college van B&W van IJsselstein heeft het groene licht gegeven voor de bouw van maar liefst 2500 woningen die in fasen moeten worden gerealiseerd voor het jaar 2030. Bijna twee derde van de nieuwbouw zal worden gebouwd ten zuiden van de wijk Zenderpark.
In dit stedelijk gebied creëert u uw eigen stukje natuur aan huis met het kopen van graszoden. Binnen mum van tijd ontpopt zich een heerlijk gazon waarna u uw tuin verder kan inrichten met al het moois wat u maar kan bedenken.

Uw graszoden kopen doet u eenvoudig via graszodenkopen.nl
Desgewenst bezorgen wij de graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Ijsselstein

Klantervaring van Guido uit Nieuwegein

“Snelle levering, uitstekende zoden!”

Mooie dichte zoden, snel geleverd en allemaal in goede kwaliteit. Betrof 32m2 graszoden premium speelgras

Guido - Nieuwegein - 2020-03-29
Klantervaring van Angelique  uit Nieuwegein

“Mooie volle grasmatten!”

Heel erg tevreden, de matten zijn heel vol en netjes afgesneden en op tijd geleverd! Echt een aanrader!

Angelique - Nieuwegein - 2020-06-24

Graszoden bezorgen Ijsselstein

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Ijsselstein en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Ijsselstein

Veelgestelde vragen in Ijsselstein

Hoe snel kunnen graszoden in Ijsselstein geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Ijsselstein?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.