Graszoden kopen in Ijmuiden

IJmuiden is een havenstad in de provincie Noord-Holland en telt ruim 30.000 inwoners. IJmuiden staat bekend om een aantal aspecten, waaronder de vissershavens en een onderzeekabel voor dataverkeer tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Ook is er in IJmuiden, vooral langs het water, een hoop mooie natuur te vinden. De woonwijken zien er vaak authentiek en uitnodigend uit. Het is daarom een zeer prettige omgeving om te wonen. Het is ook een plaats met karakter waar veel aandacht wordt besteed aan het straatbeeld. Zo vindt u er veel groen in de straten. Veel bewoners kiezen voor gras rondom hun woning, contrasterend aan het robuuste van de haven. Wij legden al graszoden in de wijken IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West en de Zee- en Duinwijk. Wilt u ook gras bestellen in IJmuiden? Dat kan bij ons gemakkelijk online! Meer informatie over de mogelijkheden vindt u onderaan deze pagina.

Wonen in Oud IJmuiden

Sinds 2005 wordt er geïnvesteerd in de vernieuwing van IJmuiden. Zo werd haventerrein Oud IJmuiden omgetoverd tot een prachtige woonwijk met een divers woningaanbod. Van eengezinswoningen tot vrijstaande huizen en in verschillende prijsklassen. Ondanks dat de woningen nieuw zijn, is het authentieke karakter van IJmuiden ook nog te zien. Zo ligt het oorspronkelijke stratenpatroon van het haventerrein nog in de wijk. Oud IJmuiden staat daarom bekend om zijn authentieke karakter in een nieuw jasje.

Het Strand van IJmuiden aan Zee

IJmuiden ligt aan de kust en heeft daarom ook een eigen strand. Het strand is relatief klein, maar wordt elk jaar toch erg veel bezocht. U kunt er bijvoorbeeld een wandeling van vijf kilometer over het strand naar Bloemendaal maken, sportactiviteiten uitvoeren of gewoon lekker zonnen in de zomer. Ook mag u hier het hele jaar door met uw hond lopen. Het is daarom de perfecte locatie om een frisse neus te halen met de hond of het gezin.

Heerenduinen IJmuiden

Aan de Heerenduinweg in IJmuiden ligt de ingang van natuurgebied de Heerenduinen. Dit gebied is onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het gebied wordt beschermd, waardoor honden niet zijn toegestaan. De Heerenduinen bestaan uit bebossing in combinatie met grasduinen. In het gebied zijn veel verschillende dieren te vinden zoals Schotse Hooglanders, Shetlandpony’s en zandhagedissen. De toegang is gratis en er zijn verschillende wandelpaden. In de Heerenduinen kunt u in alle rust ontspannen terwijl u van de natuur geniet. Het is daarom perfect als u even uw hoofd wilt leegmaken.

Klantervaringen in Ijmuiden

Klantervaring van Wilco uit Velsen

“Gewoon groener als bij de buren 👍”

Gewoon zo groen als gras,maar dan groener als bij de buren.

Wilco - Velsen - 2019-09-18
Klantervaring van Michiel  uit Overveen

“Mooi gezond groen gras”

Zoden netjes afgeleverd zoals afgesproken. Zoden waren allemaal dezelfde maat, wat het leggen makkelijk maakt. Nu nog even sproeien en groeien...

Michiel - Overveen - 2020-03-25

Graszoden bezorgen Ijmuiden

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Ijmuiden en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Ijmuiden

Veelgestelde vragen in Ijmuiden

Hoe snel kunnen graszoden in Ijmuiden geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Ijmuiden?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.