Graszoden kopen in Huizen

Huizen is een plaats in de Provincie Noord-Holland en telt ruim 41.000 inwoners. De plaats ligt in het Gooi en heeft een relatief jonge bevolking. Huizen staat daarnaast bekend om de visserij en de export hiervan. Hoewel er weinig veeteelt is in Huizen, heeft de plaats wel een groene omgeving. U vindt er veel graslanden en uitgestrekte gebieden met een diverse natuur. Ook in het straatbeeld van Huizen is veel groen te vinden. Zo legden wij al graszoden op maat in verschillende wijken in huizen. Wilt u ook graszoden kopen in Huizen? U bestelt gras online en gemakkelijk via onze website. Wij komen de graszoden dan leveren en kunnen deze ook voor u aanleggen. Kijk voor meer informatie over al onze mogelijkheden onderaan deze pagina.

Project De Oude Haven

Heeft u al in het Gooi willen wonen? Huizen is een van de snelst groeiende gemeentes van het Gooi. Hierdoor zijn er de afgelopen periode veel nieuwbouwprojecten gestart in Huizen. Bij project De Oude Haven worden bijvoorbeeld 18 huizen opgeleverd. De woningen hebben vijf kamers, een ruime tuin en een berging. Ideaal dus als u een riante woning zoekt waar u ook buiten tot rust kunt komen. De grote buitenruimte kunt u eenvoudig groen maken door gras aan te leggen. Gras is zeer onderhoudsvriendelijk en geschikt om meerdere zones te creëren. Zo kunt u het zitgedeelte gemakkelijk scheiden van de rest van de tuin met een grasveld voor de kinderen.

Natuurgebied Vliegheide

Vliegheide is een natuurgebied in Huizen. Het gebied is onderdeel van het Goois natuurreservaat en biedt een combinatie van zandheide en beboste gebieden. De naam Vliegheide komt van het feit dat kleine vliegtuigjes het gebied vroeger gebruikten als start- en landingsbaan. De Vliegheide heeft meerdere routes door het gebied lopen, die u langs de bebossing en de heide brengen. De Vliegheide is dus zeer geschikt voor een mooie wandeltocht midden in de natuur van het Gooi.

Goois natuurreservaat Crailo

Crailo betekent letterlijk ‘Kraaienbos’. Dit natuurgebied in Huizen heeft een vrij groot oppervlakte en beslaat ongeveer 59 hectare. Het bestaat voornamelijk uit bosgebied, maar er zijn ook landbouwgebieden. Dwars door het bos loopt een zandweg, waardoor u het hele gebied kunt verkennen. Deze zandweg wordt beschouwd als het hoofdpad van het natuurgebied, maar er zijn meerdere paden langs waarover u Crailo kunt verkennen. U kunt hier dus wandelingen maken van verschillende niveaus. Het gebied leent zich ook uitstekend voor wandelingen met de hond. Honden moeten wel aangelijnd blijven tijdens het broedseizoen.

Klantervaringen in Huizen

Klantervaring van Stefan uit Blaricum

“Top service!”

Al bij de offerte goed ingelicht en te woord gestaan. Ondergrond was bij mij het grootste probleem. Met extra teelaarde opgelost. Gras is binnen een week gelegd. Harde werkers, goed tussendoor overleg en zeer netjes achtergelaten. Nu hopen dat het zo de komende jaren blijft.

Stefan - Blaricum - 2020-04-07
Klantervaring van Sjors uit Hilversum

“Volgens afspraak en voor een goede prijs!”

Duidelijke informatievoorziening, goede prijs, tijdig en volgens afspraak geleverd.

Sjors - Hilversum - 2020-07-16

Graszoden bezorgen Huizen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Huizen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Huizen

Veelgestelde vragen in Huizen

Hoe snel kunnen graszoden in Huizen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Huizen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.