Graszoden kopen in Huis ter heide

Huis ter Heide is ontstaan toen Utrecht en Amersfoort begonnen te profiteren van de groeiende welvaart in Nederland. Huis ter Heide lag gunstig tussen deze twee grote steden gelegen aan een verbindingsweg. Toen was het nog letterlijk een huis aan de heide, namelijk een herberg waar voornamelijk handelsreizigers graag overnachten. Toen al stond de herberg bekend om haar prachtige natuurrijke omgeving. Deze herberg kreeg dan ook de naam Het Huis in de Heide

Graszoden kopen voor uw huis in deze plaats is meer dan uw tuin voorzien van een mooie grasmat. Het is uw eigen plekje in Huis ter Heide laten terug gaan naar haar roots, toen die ene welbekende herberg omgeven was door weidse groene vlaktes en schitterende natuur.

Utrechtse Heuvelrug

Graszoden komen sowieso tot hun recht in deze prachtige omgeving. Huis ter Heide is gelegen aan één van Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebied, de Utrechtse Heuvelrug.

Zowel de natuurliefhebber als de actieve buitenmens komt hier aan zijn trekken. Fietsen of wandelen en ondertussen het mooie landschap in u opnemen, daar kunt u hier eindeloos van genieten. Maar de Utrechtse Heuvelrug heeft meer te bieden. Ruiters te paard kunnen hier ronddraven op één van de eindeloze lange en gevarieerde routes die zij te paard kunnen afleggen.

Dit geldt eveneens voor mountainbikers die ook volop kunnen genieten van vele uitdagende veld routes.

Als u uw graszoden gaat kopen, kunt u hier inspiratie opdoen voor uw eigen tuin, eventueel met behulp van de Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

De stichting biedt u de mogelijkheid om van uw eigen tuin een heuse Heuvelrugtuin te maken. Uniek samengesteld met een ongekend scala aan bloemen en planten die van nature voorkomen in het natuurgebied. Op de website van de Utrechtse Heuvelrug vindt u meer informatie hierover. Vergeet niet dat het creëren van uw eigen Heuvelrugtuin begint met het kopen van kwaliteit graszoden.

Nieuwbouw in Huis ter Heide

Nieuwbouwprojecten aan de west- en zuidzijde van Huis ter Heide

Er zal de komende jaren een flinke uitbreiding plaats gaan vinden in het circa 3000 mensen tellende dorp.

In december 2020 heeft het college van burgemeester en wethouders haar fiat gegeven over twee nieuwbouwprojecten aan de zuid- en westzijde van Huis ter heide. Volgens de planning worden hier respectievelijk 72 en 80 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Projectontwikkelaar RV&O zal de bouw van deze twee projecten op zich gaan nemen. Het beloven twee mooie wijken te worden waar nu al veel natuur groen aanwezig is. Vergeet vooral niet uw graszoden te kopen als u één van de gelukkige bewoners van deze woningen gaat worden. In deze buurten komt uw huis met een stralend en gezond gazon het best tot zijn recht.

Villapark Bosranden

Een pareltje van een wijk is het villapark Bosranden. Deze 37 zeer ruime woningen bevinden zich in de buitenwijk Sterrenberg.
De naam van het villapark doet het al vermoeden, deze huizen zijn gelegen op een perfecte locatie aan het bos. Eén aspect van deze riante huizen is dat ze zijn ontwikkeld als duurzame woningen.

Een ander aspect van deze huizen zijn hun grote kavels, wat u als bewoner van de Bosranden een ideale kans biedt om graszoden te kopen voor uw grote achtertuin. Optisch gezien creëert u nog meer ruimte met een strak gazon. Daarnaast laat een mooie grasmat in uw achtertuin uw huis feilloos opgaan in deze prachtige omgeving.

Graszoden kopen voor uw huis in Huis ter Heide doet u eenvoudig via graszodenkopen.nl
Desgewenst bezorgen wij de graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Huis ter heide

Klantervaring van Manja uit Huis ter Heide

“Frisgroene zoden”

Levering was keurig volgens afspraak. De avond van te voren kon ik zien binnen welk tijdsbestek er geleverd werd. Al is thuiszijn geen must. Maar we wilden de rollen direct gaan leggen. Dat was gezien de warmte ook wel verstandig. Nu na 2 dagen ligt het er fris en strak bij.

Manja - Huis ter Heide - 2020-06-04
Klantervaring van Rudy uit ASSEN

“Goede graszoden, snel geleverd”

Goede graszoden, prima prijs, snel geleverd. De bezorger was zo aardig ze achter het huis te brengen! Top!

Rudy - ASSEN - 2020-09-28

Graszoden bezorgen Huis ter heide

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Huis ter heide en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Huis ter heide

Veelgestelde vragen in Huis ter heide

Hoe snel kunnen graszoden in Huis ter heide geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Huis ter heide?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.