Graszoden kopen in Houten

Houten is een gemeente in de provincie Utrecht en ligt aan rivier de Lek. De gemeente telt ruim 49.000 inwoners en bestaat uit een hoop verschillende wijken. Het inwonersaantal van Houten is de laatste jaren flink gegroeid. Hierdoor worden er veel nieuwe wijken in Houten gerealiseerd. Hoewel Houten de groei wil aanhouden, probeert de gemeente ook om het een groene en duurzame woonplaats te houden. Zo wordt er veel aandacht besteed aan het planten van nieuwe bomen, struikgewassen en het aanleggen van sportvelden van gras. Er is in Houten dus een perfecte balans tussen vernieuwing en het behouden van de natuur.

Groen wonen in de Kiem van Houten

De Kiem van Houten is een toekomstige woonwijk in het zuiden van Houten. Het gaat bij dit project om 24 woningen, met drie tot zes kamers per woning. De ruime woningen liggen op een gunstige locatie. De wijk komt namelijk op fietsafstand van de dorpskern en grenst aan recreatiegebieden Rietplas en Oosterlaakplas. Vanuit de nieuwbouwwoningen heeft u dus prachtig uitzicht op gras, bomen en een meer. Wilt u deze sfeer ook in uw eigen achtertuin creëren? Een eenvoudige manier om meer groen in uw eigen buitenruimtes te krijgen, is door graszoden aan te leggen. Wij leven graszoden in Houten en kunnen deze ook voor u op maat aanleggen. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze diensten.

Natuurpad Houten

Er zijn in Houten verschillende voorzieningen om mensen samen te brengen met de natuur. Zo ook het Natuurpad in Houten. Dit pad loopt, zoals de naam al doet vermoeden, dwars door de natuurgebieden van Houten heen. Het pad heeft een duidelijk begin en eind, maar op de route komt u speeltoestellen, een kinderboerderij en een camping tegen. Het is daarom een zeer geschikt gebied voor een wandeling of om te struinen en spelen in de natuur. Ook kunnen kinderen allerlei opdrachten uitvoeren langs het wandelpad. Voor een plattegrond en de opdrachten kunt u terecht bij het VVV-agentschap, gelegen aan Station Houten.

Natuurgebied Steenwaard

Alleen rivier de Lek is al het bezoeken waard, maar de rivier stroomt ook langs een bijzonder natuurgebied. Natuurgebied Steenwaard ligt rondom de rivier en dat is overal aan af te zien.  Zo is er een veerpont die naar Culemborg vaart en aan de oever vindt u allerlei waterplanten en –bloemen. Langs de rivier leven meerdere soorten amfibieën, er vliegen het hele jaar door eenden en ganzen over en het grasland wordt begraasd door runderen. Het gebied is goed toegankelijk voor wandelaars of fietsers. Het is daarom de ideale locatie als u wilt uitwaaien in de natuur!

Klantervaringen in Houten

Klantervaring van Arinka uit Houten

“Snel bezorgd”

Snel bezorgd. Bezorgng is prijzig, maar dat scheelt wel een vieze auto of huur van een aanhanger. Onderaan de streep dus redelijk. De graszoden waren wel een beetje droog door de hitte, maar met flink sproeien is het toch goed gekomen. We zijn heel blij met ons gazon!!!

Arinka - Houten - 2020-06-15
Klantervaring van Angela uit Houten

“Super GOED ”

Ik heb graszoden besteld, mooie kwaliteit goed verpakt en op afgesproken tijdstip geleverd. Ze liggen nu in de tuin hopelijk kunnen we er lang van genieten

Angela - Houten - 2020-04-25

Graszoden bezorgen Houten

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Houten en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Houten

Veelgestelde vragen in Houten

Hoe snel kunnen graszoden in Houten geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Houten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.