Graszoden kopen in Hoorn

Het vinden van de juiste grasmatten of –zoden kan lastig zijn. Veel bewoners uit Hoorn hebben onze hulp gevraagd en kunnen met recht zeggen dat wij Hoorn groener hebben gemaakt! Wij hebben hier al vele mensen geholpen met het leggen van grasmatten in de wijken Kersenboogerd, Nieuwe Steen en Bangert en Oosterpolder. Wij hebben namelijk een ruim assortiment waar de keuze enorm is. Meer informatie over ons assortiment of onze werkwijze? Neem dan een kijkje onder aan deze pagina.

Nieuwbouw in Hoorn

Vlakbij het IJsselmeer wonen: daar kunnen maar weinig dorpen en steden aan tippen. En Hoorn maakt het nog een stukje fijner door veel nieuwbouwprojecten te starten die gericht zijn op de natuur. Kortom, een ideale groene gemeente

Mooiland

De naam zegt het eigenlijk al en is dus geen verrassing: je woont in nieuwbouwwijk Mooiland in een mooie omgeving. Met doorvaarbaar water recht voor de deur, met uitzicht op een groene speelweide en gelegen tussen stad en dorp, maakt deze plek tot een ideale woonomgeving. Wilt u uw gazon passend maken bij de omgeving? Laat u zich door ons adviseren.

Nieuwbouw UNIK!

In de wijk Bangert Oosterpolder, vlakbij Zwaag en Blokker, worden in de nieuwbouwproject UNIK! Gerealiseerd. Het zijn fijne landelijke woningen met een ruime tuin. De woningen liggen aan het water met uitzicht op een groenstrook. Een goed uitzicht dus om uw hoofd bij leeg te maken. Elk huis heeft een ruime tuin waar ruimte is voor eigen invulling. Bent u er nog niet helemaal uit wat u met uw gazon wilt? Wij helpen u graag een handje.

Natuur in Hoorn

Streekbos

Vlakbij Hoorn vindt u het Streekbos. In dit recreatiegebied van 73 hectare kunt u werkelijk van alles ondernemen: van zwemmen tot fietsen en van zonnebaden tot roeien en spelen in de speeltuin. Ook viervoeters kunnen in het Streekbos hun energie kwijt. Aan de kant van het Weelenpad is namelijk een hondenzwemplek. Voor de echte durfal is daar het Klimpark. Het Klimpark heeft verschillende niveaus met hoogtewisseling en diverse moeilijkheidsgraden. Al met al is het Streekbos een ideale plek om een dagje naar toe te gaan. 

Natuurgebied De Hulk

Langs de Hoornse Hop bij de buurtschap De Hulk vindt u natuurgebied De Hulk. Het natuurgebied is ongeveer 58 hectare groot en loopt grotendeels langs de IJsselmeerdijk en voor een klein deel langs de Westfriese Omringdijk. Het gebied is bij uitstek een fijn voedsel- en broedgebied voor weide- en watervogels. Echte vogelliefhebbers kunnen in dit natuurgebied hun hart ophalen. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Klantervaringen in Hoorn

Klantervaring van Maykel  uit Hoorn

“Prima kwaliteit, snel geleverd. ”

Bij de levering zit een uitstekende brochure waar alles duidelijk in wordt uitgelegd. Heel fijn.

Maykel - Hoorn - 2019-09-05
Klantervaring van Timothy uit Hoorn

“Snel en top kwaliteit!!”

Dag van te voren besteld, en de volgende ochtend was de chauffeur er al om half 9 met de graszoden. In een woord TOP! En de kwaliteit van het gras zelf is ook gewoon top en makkelijk zelf te leggen.

Timothy - Hoorn - 2020-09-09

Graszoden bezorgen Hoorn

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Hoorn en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Hoorn

Veelgestelde vragen in Hoorn

Hoe snel kunnen graszoden in Hoorn geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Hoorn?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.