Graszoden kopen in hooge zwaluwe

Het vermoeden bestaat dat het dorp Hooge Zwaluwe als huidig dorp is ontstaan ergens in de 16e eeuw. 

Hooge Zwaluwe kreeg in eerste instantie alleen een protestantse kerk in het jaar 1639. Voor de bouw van een katholieke kerk moest men in Hooge Zwaluwe echter wachten tot het jaar 1865. 

Hooge Zwaluwe vormde samen met meerdere gemeenten sinds 1997 de gemeente Made. De naam van de gemeente is echter later gewijzigd in de gemeente Drimmelen.

Ligging Hooge Zwaluwe

Natuurgebied Zonzeel ligt ten westen van Hooge Zwaluwe en hier zijn moerassige delen te vinden in een oud kleinschalig polderlandschap.

In het noordwesten is nog een natuur- en recreatiegebied aanwezig dat in het verleden een zandwinningsplas vormde.  Als u een bezoekje brengt aan dit deel van de Hooge Zwaluwe, dan ziet u meerdere oude dijken.

Begeeft u zich echter ten zuiden van Hooge Zwaluwe, dan zult u vernemen dat het landschap langzaamaan verandert in Brabants Zandgebied dat op deze plek duidelijk lager gelegen is.

Graszoden kopen in Raamsdonk

Als u een nieuwbouwwoning in de nabijheid van de Hooge Zwaluwe zoekt, dan kunt u hiervoor terecht in Raamsdonk. Hier een huis en graszoden kopen, zullen u tot een inwoner van de gemeente Geertruidenberg maken.

Het huis dat u hier kunt kopen is gelegen in de landelijke provincie Brabant, maar biedt u veel meer dan alleen een fijne woonplek.

Voorzieningen in Raamsdonk

Het huis dat u hier kunt kopen, is hamelijk gelegen in de directe omgeving van:

 • sportscholen
 • winkelcentrum
 • restaurant
 • basisschool
 • zwembad
 • tandarts

Zo heeft u de meest noodzakelijke voorzieningen in de nabijheid van uw nieuwe woning.

Duurzaam wonen

Op het gebied van uitstraling en leefruimte zal het te kopen huis u zeker niet teleurstellen.

Bij een nieuw te kopen huis kunt u echter al wel gaan nadenken over duurzame toepassingen in en om uw woning. Het kopen van zonnepanelen is een duurzame investering die uw energielasten enorm zal verlagen. 

Met de zelf op te wekken energie kunt u gratis uw nieuwe elektrische kookplaat laten werken. De verlichting in huis en in de tuin kunt u via ledverlichting duurzaam regelen.

Vloerverwarming en een warmtepomp zijn ook investeringen die het waard zijn om over na te denken. Hiermee voorkomt u dat uw nieuwe woning in de toekomst verbouwd moet gaan worden. Breekt het moment aan dat ook uw huis zonder gas zal moeten functioneren, dan is dat alvast geregeld bij de aanvaarding van uw woning.

Ledverlichting

Als u graszoden voor uw tuin koopt en u plaatst hier mooie ledlampen omheen, dan brandt de verlichting gratis en duurzaam.

De graszoden in uw tuin kunnen tijdens de bouw al worden gelegd. Zo heeft u minder werkzaamheden als de verhuizing aanstaande is en zorgt u bovendien van een verzorgde uitstraling rondom uw woning.

Na het kopen van de graszoden kunt u ze eenvoudig zelf leggen. Hiermee creëert u een tuin die mooi groen en natuurlijk is.

Voorziet u de graszoden van een overkapping of tuinhuis, dan kunt u het dak hiervan ook voorzien van zonnepanelen. Ongestoord genieten van uw mooie graszoden wordt mogelijk, doordat uw verlichting volledig op basis van eigen opgewekte energie brandt.

Klantervaringen in hooge zwaluwe

Klantervaring van Leo uit Wagenberg

“Top”

Overzichtelijke website, duidelijke uitleg en eenvoudige bestelprocedure Kwaliteit van de stipt volgens afspraak geleverde graszoden was uitstekend.

Leo - Wagenberg - 2020-03-20
Klantervaring van Annerieke uit Dordrecht

“Mooie graszoden en goede service”

Mooie graszoden en makkelijk te leggen, zeker met de handige handleiding die we na bestelling digitaal ontvingen. De extra kosten om de zoden in de ochtend geleverd te krijgen vind ik wel wat veel, maar volgens mij wordt dit bij meerdere bedrijven gerekend. De bezorger was bij ons overigens een uurtje later dan het afgesproken tijdvak, maar we hebben netjes excuses en de extra kosten meteen retour gekregen. Blij met ons grasveldje!

Annerieke - Dordrecht - 2019-10-26

Graszoden bezorgen hooge zwaluwe

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in hooge zwaluwe en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor hooge zwaluwe

Veelgestelde vragen in hooge zwaluwe

Hoe snel kunnen graszoden in hooge zwaluwe geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar hooge zwaluwe?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.