Graszoden kopen in Holwerd

Holwerd is misschien nog wel het meest bekend, vanwege veerdienst die van Holwerd naar het eiland Ameland vaart. Ook het intensieve wadlopen doet veel mensen aan Holwerd denken.

Niet ver van Holwerd vandaan ligt Dokkum en hier kunt u een nieuwbouwwoning kopen met een ligging aan de Dockumer EE.

Project StadsDock in Dokkum

Wonen in de omgeving van Holwerd is vooral voor mensen die graag buiten vertoeven erg geschikt. Hier een huis en graszoden kopen, staat garant voor wonen in een oude vestingstad en ook nog eens aan het water. Overweegt u hier een huis te kopen, dan zult u in principe de eigenaar worden van een twee-onder-een-kap woning.

Wilt u echter optimaal genieten van de rust en ruimte, dan kunt u kiezen voor een kavel. Hierdoor kunt u zelf uw eigen huis en graszoden kopen. Na de realisatie van dit project in Dokkum zal deze plek u veel woongenot opleveren. Veel groen in uw nabijheid, evenals water en de nodige voorzieningen.

Het gebruik van een aanlegsteiger nodig zeker uit tot het maken van een boottocht. Vanuit uw met graszoden gevulde tuin kunt u eenvoudig uw steiger bereiken.

Cultuur in Holwerd

Wilt u in Holwerd cultuur snuiven, dan lenen de vele kerken in Holwerd zich hier uitstekend voor.

Als u met de oudste kerk wilt beginnen, dan voert de route u lang de Sint-Willibrorduskerk. Deze kerk ontstond rond 1175-1777 ter vervanging van een nog oudere kerk, die destijds op een eigen terp geplaatst was. Na een aanpassing heeft de toren vandaag de dag een torenspits. De kerkhof herbergt meerdere inwoners die in de Tweede Wereldoorlog het leven lieten.

Na uw bezoek aan de oudste kerk van Holwerd kunt u de Doopsgezinde kerk bezoeken. Aan de voorzijde van deze kerk ziet u wit pleisterwerk. De achterkant ziet er echter heel anders uit, namelijk uit baksteen opgetrokken en ongepleisterd.

Boottocht naar Ameland

Na het kopen en leggen van de graszoden is het tijd om even te ontspannen. Een boottocht naar Ameland is een goede manier om even tot rust te komen. Dit prachtige eiland kent genoeg bezienswaardigheden en ongerepte natuur.

Uw eigen stukje natuur kunt u creëren door het kopen van graszoden en hier uw tuin mee in te richten. Het kopen van graszoden is een eerste stap in het aanleggen van uw tuin. Na het leggen van de graszoden kunt de uw groene oase aanvullen met beplanting en fraaie accessoires. Hiermee brengt u uw eigen natuurlijke woonomgeving helemaal zelf tot stand.

Klantervaringen in Holwerd

Klantervaring van Bert muller uit Dokkum

“Klantvriendelijke website, goede instructies en alles goed geregeld!”

Wat je via de website regelt wordt ook goed nagekomen. De graszoden zien er heel goed uit. Nu nog spannend hoe ze er over een paar weken uitzien want het is vreselijk droog en wij moeten wel erg veel sproeien. Enige opmerking is dat ik bericht kreeg van de vervoeder dat ze vanaf 6 uur 's morgens konden langs komen, terwijl dat (gelukkig) niet klopte. Dat werd een kort nachtje!

Bert muller - Dokkum - 2020-05-24
Klantervaring van Eeltsje stelpstra uit Marrum

“Keurig netjes geleverd.”

De chauffeur moest een flink stuk rijden ivm wonen in een doodlopende straat, met de kooiaap om de zoden aan huis geleverd te krijgen. Geen gemopper! Netjes afgeleverd

Eeltsje stelpstra - Marrum - 2020-06-24

Graszoden bezorgen Holwerd

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Holwerd en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Holwerd

Veelgestelde vragen in Holwerd

Hoe snel kunnen graszoden in Holwerd geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Holwerd?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.