Graszoden kopen in Hof van Twente

Het kopen van graszoden in het Hof van Twente loont zich niet alleen voor bestaande woningen, maar ook voor nieuw te bouwen huizen.

Als u zich aan het verdiepen bent in nieuwbouwprojecten in het Hof van Twente, dan heeft u vast gezien dat in het noordelijk deel van het Watertorenpark kavels beschikbaar zijn gekomen. De kavels kunnen naar uw eigen wens worden voorzien van het droomhuis van uw keuze. U kunt kiezen voor een volledig nieuw te bouwen huis, maar als u graag mag klussen, is de renovatie van een bestaand huis misschien ook het overwegen waard. Deze laatste optie wordt u geboden in een woning die vroeger toebehoorde aan de chef-machinist, die werkzaam was bij het waterleidingbedrijf. 

Wat uw keuze ook wordt, u zult komen te wonen in de nabijheid van een bomenlaan, die een verbinding vormt met het andere deel van het park. Als u voor uw tuin graszoden gaat kopen, zal uw tuin mooi groen worden vormgegeven zo dicht bij het Hof van Twente. 
Zo woont u na de oplevering van uw woning op steenworp afstand van het Hof van Twente. U woont dan in een prachtig park dat een natuurlijke uitstraling heeft.

Ligging

Het Hof van Twente ligt in het zuidwesten. Hier gaan wonen betekent dat u een inwoner gaat worden van de provincie Overijssel. 
Het Hof van Twente is in 2001 ontstaan na een fusie van de volgende plaatsen:

 • Markelo
 • Ambt
 • Diepenheim
 • Goor
 • Stad Delden

Cultuur

Als u liefhebber bent van de cultuur van uw woonplaats dan kunt u hier uw hart ophalen.
Wanneer u eenmaal bent ingeburgerd, kunt u een bezoekje brengen aan de volgende monumenten:

 • 39 rijksmonumenten
 • 19 oorlogsmonumenten
 • 111 gemeentelijke monumenten

Genoeg te zien dus als u een invulling voor uw vrije tijd zoekt.

Is uw tuin eenmaal voorzien van graszoden, die u bij ons heeft kunnen kopen, dan heeft u waarschijnlijk ook wat meer tijd om de omgeving goed te leren kennen.
Het kopen van graszoden kunt u snel regelen. U kunt dan aangeven of u de graszoden aan huis geleverd wilt krijgen of zelf wilt komen halen.

Tuin inrichten

Het huis dat u gaat betrekken, in het Watertorenpark, maakt deel uit van een groene woonomgeving. Het parklandschap past perfect bij de graszoden, die u voor uw tuin kunt kopen. Hiermee verfraait u niet alleen uw tuin, maar maakt u uw woning ook echt onderdeel van het omliggende groen. Als uw tuin eenmaal voorzien is van graszoden is het tijd om een mooie tuinset of andere aankleding voor uw tuin te kopen.

Zo wordt uw nieuwe woning steeds meer uw thuis en zult u optimaal kunnen genieten van uw nieuwe woonplaats.

Klantervaringen in Hof van Twente

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Hof van Twente

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Hof van Twente en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Hof van Twente

Veelgestelde vragen in Hof van Twente

Hoe snel kunnen graszoden in Hof van Twente geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Hof van Twente?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.