Graszoden kopen in Hoek van Holland

Hoek van Holland is in de monding van rivier de Maas ontstaan als zandplaat.
Men vond een verbeterde vaargeul naar Rotterdam wenselijk en om die reden werd besloten de Nieuwe Waterweg aan te leggen. Dit gebeurde van 1866-1868. De zandplaat werd als het ware doormidden gesneden en ontstond er letterlijk een hoek. Dat heeft geleid tot de naam “Hoek van Holland”.

Vanuit het verleden behoorde Hoek van Holland bij de gemeente ‘s-Gravenzande, maar sinds 1914 hoort het officieel bij Rotterdam. 
Pas na de Eerste Wereldoorlog ontpopte Hoek van Holland zich tot een badplaats. 
In die hoedanigheid wordt het informeel soms “Rotterdam aan Zee” genoemd.

Huis kopen Hoek van Holland

Wonen in Hoek van Holland betekent de aanwezigheid van water in de nabije omgeving. Als u een liefhebber van watersport bent of simpelweg een voorliefde heeft voor water in de directe omgeving, dan is het kopen van een huis in de omgeving van Hoek van Holland ideaal.

Bij Monster, in de duinen, wordt een villaproject ontwikkeld. Hier een huis kopen, betekent instapklaar een duinvilla betrekken. Architectuur gecombineerd met het wonen op een privé-eiland zijn kenmerkend voor de realisatie van dit project. Met het oog op de toekomst worden de villa’s zonder gas en onderhoudsarm gebouwd. Wilt u extra bijdragen aan de natuurlijke uitstraling van uw nieuwe woning, dan kunt u graszoden kopen en deze rondom uw droomvilla leggen.

Door het kopen van graszoden creëert u een heerlijke tuin, die doorloopt tot aan uw eigen steiger. Door uw eigen sloep te kopen, kunt u het doorgaande vaarwater eenvoudig bereiken.
Een wandeling in de nabije omgeving van uw huis geeft u de kans om even helemaal tot rust te komen. Of u hiervoor langs het strand loopt of heerlijk door de duinen is helemaal aan u.

Duinvilla nabij Hoek van Holland

Zoals de naam “villa” al doet vermoeden, beschikken de villa’s over een royaal woonoppervlak. Aan ruimte zult u geen gebrek hebben, ook niet rondom uw huis. Graszoden combineren met de duinen zal zorgen voor een mooie afwisseling.

Vrijstaand wonen in een natuurlijke omgeving, waarbij er rekening is gehouden met de locatie, comfort en de duurzaamheid. U heeft zelfs de mogelijkheid om de indeling van de woning aan te passen. Wellicht wilt u beneden slapen en de woonruimte boven realiseren. Deze wensen kunt u uiteraard kenbaar maken om zo uw ideale huis samen te stellen. 

Wetenswaardigheden

Uw graszoden kunt u naar wens in Hoek van Holland laten bezorgen. Als u besluit graszoden te kopen, is het ophalen van de graszoden eveneens mogelijk. Wilt u een dagje uit na de inspanning van de verhuizing, dan is het mogelijk om een uitje naar Engeland te plannen.
Een bezoekje brengen aan Engeland is al vanaf 1893 mogelijk vanaf Hoek van Holland. Sinds dat jaar varen er namelijk veerboten van Hoek van Holland naar Engeland.

De Stena Line vaart twee keer daags in ongeveer zesenhalf uur van Hoek van Holland naar de in Engeland gelegen kustplaats Harwich.
Hoek van Holland herbergt een stukje oorlogsgeschiedenis. 
In de duinen van Hoek van Holland liggen namelijk nog bunkers, die stammen uit de Tweede Wereldoorlog.

Klantervaringen in Hoek van Holland

Klantervaring van Connie uit Hoek van Holland

“Prima gras, snelle levering en goede service chaffeur!”

Zeer tevreden over website en makkelijk te bestellen. Snel geleverd en super aardige bezorger die meedenkt over waar de graszoden te lossen. Bevestigingsmail en later ook nog mail met tips over behandeling van de graszoden. Ik ben zeer tevreden.

Connie - Hoek van Holland - 2020-05-27
Klantervaring van Ger van den berg uit Oostvoorne

“Snel en mooi”

De zoden zijn stevig/sterk Een goede gebruiksaanwijzing op de site En dat vaak watergeven is inderdaad heel belangrijk

Ger van den berg - Oostvoorne - 2020-09-24

Graszoden bezorgen Hoek van Holland

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Hoek van Holland en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Hoek van Holland

Veelgestelde vragen in Hoek van Holland

Hoe snel kunnen graszoden in Hoek van Holland geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Hoek van Holland?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.