Graszoden kopen in Hilvarenbeek

Het Brabantse Hilvarenbeek kende al in de prehistorie bewoners.  Dit heeft men kunnen vaststellen aan de hand van de vondst van onder meer bronzen bijlen en stenen.

In de laatste IJstijd zijn zandgronden komen aanwaaien en Hilvarenbeek is gelegen op deze zandgronden. In beekdalen heeft zich daardoor bebouwing ontwikkeld.

Ten tijde van de Gouden Eeuw kende ook Hilvarenbeek de nodige voorspoed. Helaas had de Tachtigjarige Oorlog juist weinig goeds in petto voor Hilvarenbeek. Er werd door de Spaanse troepen namelijk enorm veel geplunderd in de Brabantse plaats.

Gelukkig is Hilvarenbeek vandaag de dag een fijne plek om in te wonen. Als u een huis zoekt in Hilvarenbeek, dan zult u hier qua bestaande bouw de nodige keuze hebben.

Graszoden kopen in Tilburg

Bent u echter op zoek naar een nieuw te bouwen huis dat u kunt kopen, dan kunt u beter uitwijken naar Tilburg, niet ver van Hilvarenbeek gelegen.

Uw huis en graszoden kopen, kunt u in Berkel-Enschot in een wijk die gezinnen veel te bieden heeft.

Bent u een liefhebber van royaal wonen in een karakteristiek huis, dan kunt u binnen dit project een huis kopen dat u een tuin met graszoden biedt met het oude klooster zo goed als in uw achtertuin. Als verlengde van de graszoden in uw tuin zult u hier enorm gaan genieten van de heerlijke ambiance die de omgeving uitstraalt.

Graszoden bieden u meer dan alleen een mooie vormgeving.  Met het kopen en plaatsen van graszoden gunt u zichzelf een echt groene oase rondom uw woning.  Vervolgens kunt u de tuin voorzien van een mooi tuinbeeld of planten en struiken in het verlengde van de graszoden.

Duurzaamheid woningbouw

Bouwen met respect voor het milieu is tegenwoordig gelukkig steeds meer de standaard. Hierdoor worden woningen duurzaam gebouwd en wordt er ruimschoots aandacht besteed aan energiebesparende maatregelen. Dit uit zich bij de bouw van huizen onder meer in de goede isolatiematerialen en de toepassing van HR++ glas. 

Wordt het huis voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp, dan zijn er al grote stappen gezet om het huis ook in de toekomst op een fijne manier te kunnen voorzien van de nodige warmte.

Uit in Hilvarenbeek

Weliswaar koopt u het nieuw te bouwen huis in Tilburg toch kunt wel voor het nodige vertier in Hilvarenbeek terecht. Los van de prachtige natuur heeft Hilvarenbeek ook op cultureel gebied veel te bieden. U kunt een bezoek brengen aan de rijksmonumenten en musea, maar ook een dagje uit plannen naar de Beekse Bergen. 

Hilvarenbeek heeft voor jong en oud op meerdere gebieden vertier te bieden.

Bent u een liefhebber van evenementen, dan heeft Hilvarenbeek het volgende voor u in petto:

 • Best Kept Secret festival
 • Elastiek Muziek
 • Decibel Outdoor
 • HilverJazz
 • Bierfestival

Klantervaringen in Hilvarenbeek

Klantervaring van Dmr uit Tilburg

“Snelle en een goede service”

De graszoden zijn van een goede kwaliteit. De afspraken zijn duidelijk en worden ook nageleefd. Ondanks Corona is er super gehandeld. Echt een aanrader!

Dmr - Tilburg - 2020-05-03
Klantervaring van Deborah vd boom uit Tilburg

“Mooi fris speelgras”

Mooi op tijd geleverd makkelijk te leggen. Al jaren geleden ook besteld dus de keus was weer snel gemaakt. Super trots op de tuin!

Deborah vd boom - Tilburg - 2020-04-25

Graszoden bezorgen Hilvarenbeek

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Hilvarenbeek en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Hilvarenbeek

Veelgestelde vragen in Hilvarenbeek

Hoe snel kunnen graszoden in Hilvarenbeek geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Hilvarenbeek?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.