Graszoden kopen in Heythuysen

Het kerkdorp Heythuysen bestaat al sinds de middeleeuwen. Het is ontstaan op een zandrug tussen de Tungelroyse Beek en de Bevelandse Beek. Waar het in 1243 behoorde tot het Land van Horn kwam het later in handen van Prinsbisdom Luik.

In het jaar 1680 werd Heythuysen tot een zelfstandige heerlijkheid en werd het een gemeente. Ten tijde van de 19e eeuw heeft Heythuysen zich ontwikkeld tot een nederzetting. Toen de Tweede Wereldoorlog was afgelopen, bood het veel onderdak aan forensen.

Jarenlang was Heythuysen bekend om een orgelbouwbedrijf, dat echter in 2016 elders werd gevestigd. Een gemeentelijke herindeling heeft er in 1991 voor gezorgd dat de gemeenten Baexem, Grathem en Heythuysen werden samengevoegd. Hierdoor ontstond een nieuwe gemeente Heythuysen. Sinds 2007 vormt Heythuysen het kerndorp van de gemeente Leudal, na wederom een herindeling.

Nieuwbouw kopen in Haelen

Wanneer u plannen heeft om een nieuw huis te kopen in Limburg, in de nabijheid van Heythuysen, dan kunt u een huis en graszoden kopen in Haelen.

Als u besluit hier een huis te kopen, dan mag u zich eigenaar noemen van een ruim bemeten kavel waar u een vrijstaand huis kunt realiseren. Hier wonen staat garant voor een prachtige woonomgeving en de nodige faciliteiten in uw nabijheid.

Het dorp Haelen vormt onderdeel van de gemeente Leudal. Uw huis en graszoden in Haelen kopen, betekent dat u zult wonen in een plaats die aan de ene kant grenst een bos- en recreatiegebied en aan de andere kant aan de Maasplassen.

Faciliteiten

Uw boodschappen kunt u kopen in het winkelcentrum dat op steenworp afstand van uw woning gelegen zal zijn. De kinderen zullen bovendien lopend naar hun basisschool kunnen gaan.

Ook aan uitvalswegen geen gebrek vanaf uw woning. U bent binnen enkele minuten al op de verbindingswegen die u naar Maastricht, Eindhoven, Venlo en Düsseldorf zullen voeren. Deze grote plaatsen bieden een groot aanbod op het gebied van winkels.

Hier zult u de nodige zaken aantreffen met een assortiment dat aansluit bij het huis dat u laat bouwen. Hier een keuken of badkamer uitzoeken, betekent dat u de ondernemers in de buurt financieel helpt.

Tuin realiseren

Vanwege de kavelgrootte is het kopen en leggen van graszoden een slimme keuze. De graszoden kunt u eenvoudig zelf leggen. De ruimte die op uw kavel overblijft, zal met graszoden een mooie uitstraling krijgen. Heeft u de graszoden eenmaal gelegd, dan kunt u zich in alle rust gaan verdiepen in het verder realiseren van de tuin.

Zo kunt u uw tuin voorzien van struiken, bomen en planten, maar u kunt ook de nodige verlichting in uw tuin aanbrengen. Zo kunt u het hele jaar door zo optimaal mogelijk genieten van uw groene omgeving.

Doet u dat op een duurzame manier, dan geeft u hiermee blijk van een een milieubewuste houding. De tuin voorzien van ledlampen kan dan een goede optie zijn.

Klantervaringen in Heythuysen

Klantervaring van Patrick kweens uit Deurne

“Topgraszoden en goede service”

Makkelijk te bestellen. Goede prijs en kwaliteit. Netjes geleverd

Patrick kweens - Deurne - 2020-02-12
Klantervaring van Ivo uit Reuver

“Uitstekend!”

Mooi op afgesproken dag en tijdstip de graszoden ontvangen. Graszoden waren van prima kwaliteit en na bijna een week al mooi aan het aangroeien.

Ivo - Reuver - 2020-07-15

Graszoden bezorgen Heythuysen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Heythuysen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Heythuysen

Veelgestelde vragen in Heythuysen

Hoe snel kunnen graszoden in Heythuysen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Heythuysen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.