Graszoden kopen in Hellendoorn

In een huis wonen, dat wordt omgeven door groen, is mogelijk in project Citylife Almelo.
Op slechts 22 autominuten van Hellendoorn worden in Almelo aan de rand van het centrum gelijkvloerse stadsbungalows gebouwd. Met een tuin gelegen op het westen komen graszoden hier goed tot hun recht.

Aan duurzaamheid geen gebrek bij de bouw van deze levensloopbestendige woningen. De huizen worden dusdanig vervaardigd dat u evenveel energie zult opwekken als u gaat verbruiken. Van hoge maandlasten is dus geen sprake. Het kopen van zo’n stadsbungalow in de buurt van Hellendoorn is om meerdere redenen aan te raden. Niet alleen vanwege de tuin, waarvoor u graszoden kunt kopen, maar ook omdat u veel bomen in de nabijheid heeft. 

Hellendoorn

Graszoden kopen hoeft u niet in Hellendoorn te doen. U kunt de graszoden eenvoudig bij ons kopen. Wij kunnen ze dan naar wens voor u klaarleggen of bij u komen bezorgen.

Als u komt te wonen in de buurt van Hellendoorn, dan kunt u optimaal genieten van de Sallandse Heuvelrug. De bekendheid van Hellendoorn is vooral te danken aan het Avonturenpark Hellendoorn. 
Als afsluiter van een dagje pretpark kan in het dorp nog een bezoek worden gebracht aan de ijsfabriek aldaar. 

Festivals Hellendoorn

Bekend voor Hellendoorn is het Dauwpopfestival, dat wordt gehouden op het terrein naast het Avonturenpark Hellendoorn. Ook de Sallandse feest en de Hellendoornse rally, dat sinds 1982 wordt gehouden, zijn typerend voor Hellendoorn en omstreken.

Korenmolens

Hellendoorn heeft twee korenmolens, namelijk De Wippe en de Hoop. In De Hoop wordt het graan op professionele manier gemalen, maar in De Wippe gebeurt het draaien op vrijwillige basis. Via napjesstenen werd in de oudheid het graan gemalen. Daarna werd gebruikgemaakt van kweerns of handmolens. Door de komst van machines werd het malen vervolgens gedaan door wind- en watermolens.

Graszoden kopen en leggen

Als u voor uw tuin graszoden gaat kopen dan krijgt u deze in rollen geleverd. De graszoden kunnen de nieuw aan te leggen tuin in Citylife Almelo al een mooie basis geven. Door het kopen van accessoires en een mooie tuinset kunt u uw tuin verder naar uw wens aankleden.

Nieuwbouwhuis omgeving Hellendoorn

Uw woning zal zich op loopafstand van kanaal Almelo-Nordhorn bevinden. Een heerlijke wandeling richting het water zorgt niet alleen voor de nodige lichaamsbeweging, maar is ook een goede manier om uw nieuwe woonomgeving te verkennen.

Klantervaringen in Hellendoorn

Klantervaring van Gottemaker  uit Nijverdal

“Heel content ”

Prima graszoden en van goede kwaliteit

Gottemaker - Nijverdal - 2020-04-01
Klantervaring van Erwin jansen uit Nijverdal

“Mooie graszoden, snelle levering en nette prijs!!”

Mooie graszoden, snelle levering en nette prijs!!

Erwin jansen - Nijverdal - 2020-03-22

Graszoden bezorgen Hellendoorn

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Hellendoorn en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Hellendoorn

Veelgestelde vragen in Hellendoorn

Hoe snel kunnen graszoden in Hellendoorn geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Hellendoorn?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.