Graszoden kopen in Heemstede

Heemstede wordt al letterlijk sinds mensenheugenis bewoond. Archeologische vondsten die in deze mooie plaats zijn gedaan, hebben bevestigd dat al vanaf 3500 voor Christus mensen woonden in wat nu Heemstede is. 

Deze vondsten maakten ook duidelijk dat de oorspronkelijke bewoners tot de Vlaardingercultuur behoorden. Deze gemeenschappen kregen hun specifieke naam omdat ze gebruik maakten van bepaalde gereedschappen en hun levensstijl. Nergens anders ter wereld zijn er sporen van gemeenschappen zoals deze gevonden. 

 Zo waren de prehistorische ‘Heemstedelingers’ zowel jagers als landbouwers. Wat uniek is omdat de prehistorische gemeenschappen zich doorgaans toespitsen òf op het ene vlak òf op het andere.

Als u in Heemstede woont en graszoden gaat kopen voor uw tuin, waan uzelf dan die jager-verzamelaar uit vervlogen tijden. Bewerk uw tuin met uw unieke creativiteit zoals het 5500 jaar geleden al gedaan werd in uw mooie stad. 

Nieuwbouw in Heemstede

In het hartje centrum is de prachtige wijk Volmaackt gerealiseerd. Het enige wat nog aan deze wijk ontbreekt zijn de graszoden waarmee u de basis legt voor uw eigen droomtuin. Er zijn meerdere redenen om graszoden te kopen voor uw woning in Volmaackt. De huizen zijn gebouwd in de jaren 30 stijl en beschikken over een bovengemiddeld groot kavel. 

Deze ruimte benut u optimaal met een mooi gazon waardoor u optisch de grootste ruimte creëert. Nog een reden om graszoden te kopen is de locatie van deze wijk.

Gelegen in het hartje van stedelijk gebied is er veel asfalt en bestrating. Bij zware regenval loopt water niet goed weg en ontstaat al snel wateroverlast. Wanneer u graszoden gaat kopen zult u hier geen last van hebben. Een gezonde grasmat voert regenwater makkelijk door naar de bodem. 

De nieuwbouwwijk De Slottuin is ook een pareltje van een locatie om te gaan wonen. De wijk is vernoemd naar het nabijgelegen kasteel Het Oude Slot.

Behalve de naam heeft de architect van De Slottuin zich nog meer laten inspireren door het kasteel. Waar het landgoed gekenmerkt wordt door veel natuurgroen, zo is dit ook in De Slottuin aanwezig. De ruime woningen bevinden zich in al net zo’n mooie omgeving als het kasteel zelf. Het is aan u om de finishing touch uit te voeren. Wanneer u graszoden gaat kopen voor het creëren van die prachtige grasmat in uw tuin, bent u al op de helft van een mooi stuk natuur in uw achtertuin. 

Graszoden kopen voor uw tuin in Volmaackt en De Slottuin doet u eenvoudig via graszodenkopen.nl

Desgewenst bezorgen wij de graszoden bij u aan huis.

Wat Heemstede nog meer te bieden heeft

Heemstede kwam in 2019 in het Nationaal Onderzoek Beste Gemeenten als de twee na beste plaats uit de bus om te wonen.

Dat is niet verbazingwekkend te noemen. 

Amsterdam bevindt zich op comfortabele afstand van Heemstede, evenals die andere mooie stad Haarlem. 

Met een half uur fietsen bevindt u zich in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Hier kunt u rondstruinen door de mooie Kennemerduinen. 

Heemstede heeft zelf ook veel te bieden. Gezinnen met kinderen kunnen dagen vol plezier beleven in zowel Het Linnaeushof als Speeltuin Groenendaal. Het Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa. Speeltuin Groenendaal is al net zo indrukwekkend. De benaming van speeltuin doet eigenlijk te kort aan wat ze nog meer te bieden heeft. Groenendaal maakt namelijk onderdeel uit van een eeuwenoud bos. Zowel in het Linnaeushof, dat overal gras heeft liggen, als in Groenendaal met het omringende bos kunt u de mooiste ideeën opdoen voor uw tuin als u graszoden wilt kopen. De natuurlijke en speelse omgeving brengen u op ideeën waar u wellicht zelf nog niet eerder op was gekomen.

Er zijn nog meer plekken waar u inspiratie op kan doen als u graszoden wilt kopen voor uw tuin en de verdere inrichting daarvan. Naast het eerder genoemde kasteel Het Oude Slot met haar idyllische landgoed, is Buitenplaats Elswout ook een aanrader. Het historische landgoed vindt u in Zuid-Kennemerland. Het landschap is al eeuwenoud. Ontworpen in de Engelse stijl kunt u hier urenlang wandelen en genieten van de natuur. Die u zomaar in uw eigen tuin kan creëren. Het begint allemaal met graszoden kopen. Dan heeft u met uw gazon de perfecte basis om beetje bij beetje uw droomtuin te creëren met de mooiste planten en bloemen. Uw graszoden kopen doet u dan ook bij graszodenkopen.n

Klantervaringen in Heemstede

Klantervaring van Bop uit Heemstede

“Goede en mooie kwaliteit ”

Tijdens telefoongesprek goede info en adviezen over tijd en welke graszoden eerst te leggen. Daarnaast zeer te spreken over de kwaliteit van het gras.

Bop - Heemstede - 2020-03-27
Klantervaring van Judith pankras uit Heemstede

“Mooie graszoden en snelke levering”

Wat is dit toch ideaal! Het omspitten van de tuin was het meeste en zwaarste werk. En dan worden de graszoden bezorgd en een uurtje later ligt er een prachtige grasmat.

Judith pankras - Heemstede - 2020-03-25

Graszoden bezorgen Heemstede

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Heemstede en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Heemstede

Veelgestelde vragen in Heemstede

Hoe snel kunnen graszoden in Heemstede geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Heemstede?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.