Graszoden kopen in hasselt

De provincie Overijssel is een bijzondere plek om te wonen. Het landschap is verre van eentonig en de bewoners zijn vriendelijk en authentiek, met name in de dorpen. Oude gebruiken en ambachten, maar ook de verhalen van vroeger worden door de ouderen doorgegeven aan de nieuwe generatie.

Hasselt is zo’n stadje, met een rijke geschiedenis, gekenmerkt door economische voorspoed en successen. Maar ook rampjaren en beproevingen, met name in de middeleeuwen en dan in het bijzonder het jaar 1672 tijdens de belegering van Hasselt (en vele andere steden) door onder andere de troepen van Bernard van Galen, Bisschop van Münster. Maar over het algemeen was Hasselt een plek waar kopen en verkopen, op internationale schaal, aan de orde van de dag was. Behorend tot de Hanzesteden maakte Hasselt deel uit van een samenwerkingsorganisatie van kooplieden uit voornamelijk Duitse steden, maar later ook uit de steden van naburige landen.

Na de 19e eeuw bloeide Hasselt (opnieuw) op dankzij haar ligging aan het Zwarte Water, die een verbinding had met de Zuiderzee. Vooral de aanleg van de Dedemsvaart, een kanaal, zorgde voor werkgelegenheid voor mensen die bedreven waren in scheepsbouw en aanverwante ambachten. 

Prachtige plaats

Vandaag de dag is Hasselt een prachtige plaats om een woning te kopen. Een huis die aan uw woonwensen voldoet, met een bijbehorende ruime tuin die verfraaid kan worden met hoogwaardige graszoden. Een mooie plek aan de Overijsselse Vecht of het Zwarte Water, of liever in het gezellige rumoer van de binnenstad. Hasselt heeft met haar 7.500 inwoners ruim voldoende voorzieningen en is erg toeristisch. De winkelstraten zijn kleinschalig en gemoedelijk. Op uw gemak rondkijken en de spullen kopen die u leuk vindt, in alle rust. Maar de voor uw tuin bestemde graszoden kunt u online bestellen wanneer u dat wenst. Deze worden dan bij u thuis in Hasselt geleverd. Het kopen van graszoden is eenvoudig en gemakkelijk. 

Verhoogde zandrug

Hasselt is ooit gebouwd op een verhoogde zandrug, terwijl het land eromheen maar een paar meter boven NAP lag. Na het ontginnen van de bodem en het afgraven van turf werd het land geschikt gemaakt voor landbouw. Deze in de middeleeuwen uitgevoerde landschappelijke cultivering was mede verantwoordelijk voor de verdere groei van Hasselt en omgeving. De bodemgesteldheid van het stadje is dankzij haar ligging goed voor allerlei plantengroei. En dat is goed nieuws wanneer u uw tuin wilt verfraaien met mooie planten, bloemen en graszoden. 

Evenementen

Er zijn voldoende evenementen in Hasselt waar u geen kaartje voor hoeft te kopen. Jaarlijks zijn er dweilorkesten en feestkapellen, is er dolle pret tijdens het Euifeest, worden er braderieën georganiseerd en is er de Winterwandeling. Of u laat u inspireren door de kinderboekenschrijver W.G. van de Hulst, wiens verhalen door talentvolle zangers en vertellers worden voorgedragen in de sfeervolle huiskamers van Hasselt of gewoon op straat. Natuurlijk kunt u ook een groot tuinfeest houden samen met de buurt. Uw graszoden zijn bestand tegen veel feestende mensen. 

Hasselt om de Weede

‘Hasselt om de Weede’ is een nieuwe karakteristieke woonwijk met 16 ruime woningen. Dichtbij grote steden als Zwolle, Kampen en Meppel en gemakkelijk te bereiken via de A28, maar toch met een landelijke en natuurlijke uitstraling. Hier koopt u een woning grenzend aan natuur-, vaar- en recreatiegebied. Een kalme en sfeervolle woonomgeving omgeven door landelijk groen, water, weide, vogels en frisse lucht. En dat is goed voor uw graszoden.

Klantervaringen in hasselt

Klantervaring van Henk uit Hasselt

“Zeer netjes en attent”

Ging met vervoerder niet helemaal soepel. Maar keurig opgelost door lageman.

Henk - Hasselt - 2020-04-07
Klantervaring van Marijn uit Hasselt

“Mooi product, op juiste tijdstip geleverd. Vriendelijke chauffeur ”

Mooi stukje gras, op het juiste tijdstip geleverd en een vriendelijke chauffeur

Marijn - Hasselt - 2020-06-07

Graszoden bezorgen hasselt

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in hasselt en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor hasselt

Veelgestelde vragen in hasselt

Hoe snel kunnen graszoden in hasselt geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar hasselt?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.