Graszoden kopen in Harlingen

Harlingen, ook wel Harns genoemd, is zowel een stad als gemeente in de provincie Friesland. Met maar liefst 14.700 inwoners is het een van de grotere steden uit Friesland. Daarnaast is het een havenstad met veerboten richting een deel van de waddeneilanden, een vuurtoren en vele zeilboten. Dit alles maakt Harlingen een fijne stad om aan de zee te wonen.

Woont u in de gemeente Harlingen? Of gaat u binnenkort een woning kopen in deze stad? Zoekt u daarnaast nog kwalitatieve graszoden voor in de tuin? Dan bieden we datgene wat u zoekt. Met een groot, divers en kwalitatief aanbod graszoden rijden we regelmatig langs in deze gemeente. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan de onderkant van deze pagina voor informatie.

Aan het water wonen in Harlingen

Graszoden kopen in Zuiderhaven Harlingen

Zuiderhaven Harlingen is een nieuwbouwproject op een droomlocatie. Met dit project worden er zowel 13 nieuwe grachtenpanden als 16 appartementen gebouwd. Het mooie hieraan is dat het direct aan de haven ligt. Daardoor heeft u een prachtig uitzicht op de Zuiderhaven. Daarnaast woont u maar op een steenworp afstand van het centrum waardoor u alle voorzieningen in de buurt hebt.

Wat is er nu mooier dan een hoog, modern en nieuw grachtenpand? Deze woningen zijn ruime met maar liefst vier slaapkamers. Ook zijn de woningen voorzien van duurzame materialen, zijn ze 150m2 groot aan woonoppervlakte en beschikt u over een eigen berging.

Een ander groot voordeel aan deze woningen zijn de compacte tuinen die u erbij krijgt. Hierdoor heeft u een plek om tot rust te komen, op een groen gazon en met de lucht van de zee in uw neusgaten. De graszoden kunt u bovendien makkelijk kopen via onze webshop. Regelmatig komen we bij grachtenpanden als deze.

 Huis kopen in het centrum van Harlingen

Harlingen kent veel verschillende wijken, maar wat is er nu mooier dan in het centrum van dit havenstadje wonen? Hier komt u terecht in een gezellige omgeving terwijl het strand op slechts loopafstand vandaan zit.

In het centrum wonen betekent dat u een ochtendwandeling kunt maken over de dijk en strand. Aan de andere kant kunt u in de avonduren eenvoudig naar een terras aan de grachten zitten met een heerlijk drankje. Het centrum biedt de perfecte combinatie van wonen aan het water en gezelligheid.

Gaat u een huis kopen in het centrum van Harlingen? Dan is het aanvullen van uw tuin met graszoden een ideale combinatie. Gras groeit beter in deze zoute lucht waardoor u altijd een mooi gazon hebt liggen.

Natuur en stad van Harlingen

Waddenzee

Als u aan Harlingen denkt schiet de Waddenzee direct naar boven. Bij de zeedijk van Harlingen ziet u vaak het schouwspel tussen eb en vloed. Hierin is het water soms bijna niet meer te zien, terwijl op andere momenten het water wel heel dicht bij de dijk komt. Ook leuk is de flora en fauna in dit gebied. Zo vindt u hier veel water- en wadvogels zoals lepelaars, kanoeten, tureluurs en steenlopers.

Beschermd stadsgezicht

Liefhebbers van natuur, wind en water trekken massaal naar Harlingen. Aan de ene kant vanwege het Werelderfgoed de Waddenzee, aan de andere kant vanwege het rijke verleden van Harlingen. Hier staan namelijk 600 monumenten waardoor het een beschermd stadsgezicht is. Hier wandelt u langs grote, oude pakhuizen, mooie gevels en een binnenhaven vol leven.

Klantervaringen in Harlingen

Klantervaring van Jeanette uit Harlingen

“Duidelijke website, goede service en levering.”

Op de website kun je heel makkelijk kiezen welk gras je wilt. Op de aangegeven dag van levering kreeg ik een mail met tijdvak en advies om het gras binnen 2 uur te leggen ivm warm weer en daardoor broei. Het zijn mooie matten, allemaal dezelfde dikte en afmeting. Heel makkelijk te leggen. We hebben alles kunnen gebruiken, tot het laatste stuk (snij afval) toe (renovatie van een ander stuk gazon). Nu hopen dat het 'pakt' en zo mooi blijft als bij aflevering. Hartelijk dank Graszodenkopen.nl, voor het mooie gras tegen een hele mooie prijs, de goede service en perfectie levering.

Jeanette - Harlingen - 2020-06-07
Klantervaring van T uit Achlum

“Goede service, snel geleverd, mooi gras ”

Mooie graszoden, Zat alleen te weinig aanlegbemesting bij. Verder prima service, snel geleverd en je krijgt een pdf bestand erbij hoe je het gras moet onderhouden.

T - Achlum - 2020-04-12

Graszoden bezorgen Harlingen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Harlingen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Harlingen

Veelgestelde vragen in Harlingen

Hoe snel kunnen graszoden in Harlingen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Harlingen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.