Graszoden kopen in Gulpen

Het ontstaan van Gulpen voert terug tot aan de vroege middeleeuwen.

Destijds werd aan de noordzijde van de tegenwoordige dorpskern een zogeheten mottekasteel gebouwd. Dit was een burchttype dat in torenvorm werd gebouwd en van hout was vervaardigd. Pas later werd besloten om het hout door steen te vervangen. Het belangrijkste kenmerk van een dergelijk kasteel was de plek. Het werd gebouwd op een aarden heuvel dat was aangelegd. Deze aarden heuvel werd een motte genoemd, vandaar de naam mottekasteel. Tegenwoordig is vaak alleen de heuvel nog terug te vinden.

Gelegen in het zuidelijk deel van Limburg leent Gulpen zich uitstekend voor diverse uitstapjes. Zo is België op een steenworp afstand gelegen en biedt Gulpen op recreatief gebied de nodige mogelijkheden.

Huis kopen in Maastricht

Een nieuwbouwhuis en graszoden kopen, is mogelijk in Maastricht. Niet ver van Gulpen gelegen, wordt hier een nieuwbouwplan gerealiseerd.

De huizen die hier in de omgeving van Gulpen worden gebouwd, zullen zonder gasaansluiting worden opgeleverd. Ook zullen de woningen al voorzien zijn van zonnepanelen en een warmtepomp.

Er is dus veel aandacht besteed aan het realiseren van eigentijdse woningen, die op het gebied van duurzaamheid zijn voorzien van meerdere toepassingen.

Hier een huis kopen, maakt dat u geld overhoudt om uw tuin te voorzien van graszoden. Niet alleen een snelle oplossing voor uw tuin, maar ook een echte blikvanger. Met het kopen van graszoden vergroot u de natuurlijke uitstraling van het nieuwbouwplan dat in Maastricht wordt gerealiseerd.

Rijdt u in een elektrische auto, dan kunt u op uw erf een laadpaal laten plaatsen.

Bezienswaardigheden Gulpen

Wilt u echt een goed beeld van het Limburgse Gulpen krijgen, neemt u dan eens de tijd om de historische panden te bekijken die Gulpen rijk is.

U kunt bijvoorbeeld eens een bezoek plannen naar:

 • Kasteel Neubourg
 • de Joodse begraafplaats
 • de oude kerktoren

Bent u liefhebber van een wat actievere invulling van uw vrije tijd, dan zult u zich waarschijnlijk goed vermaken tijdens de Nacht van Gulpen. Zorg wel voor een goede voorbereiding, want u legt hier maar liefst een afstand van 70 kilometer af.

Voor een andere vorm van genieten, maar met minder inspanning, kunt u uw hart ophalen tijdens de Gulpener Bierfeesten en het carnaval. Tijdens de bierfeesten van Gulpen kunt u zich maar liefst drie hele dagen vermaken.

Het kopen van graszoden stelt u in staat om een feest in eigen tuin te organiseren. De graszoden lenen zich prima voor het plaatsen van een feesttent en statafels. Met het leggen en kopen van uw eigen graszoden creëert u uw eigen tuin geheel naar eigen inzicht.

Klantervaringen in Gulpen

Klantervaring van Dóra uit Heerlen

“Goede kwalitijt, snell levering”

Goede kwalitijt, snell levering.

Dóra - Heerlen - 2020-04-16
Klantervaring van Natasha uit Heerlen

“Super mooi vol groen gras!”

Wat een snelle levering naar zuid-Limburg! En wat een mooi groen stevig gras! We hebben het gisteren pas gelegd en moeten natuurlijk even afwachten hoe het eruit ziet over een paar weken! Maar daar hebben we alle vertrouwen in. Nog contact gehad met jullie klantenservice en hier ook goed en duidelijk advies gekregen! Wij zijn dik tevreden!!

Natasha - Heerlen - 2019-08-31

Graszoden bezorgen Gulpen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Gulpen en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Gulpen

Veelgestelde vragen in Gulpen

Hoe snel kunnen graszoden in Gulpen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Gulpen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.