Graszoden kopen in Grou

Grou is een dorp uit de gemeente Leeuwarden en behoort tot de provincie Friesland. Met maar liefst  5.700 inwoners het een relatief groot dorp uit Friesland. Grou heeft meerdere haven plekken aan De Burd en Pikmeer. Daarnaast kent Grou vele weidelandschappen waardoor er veel ruimte is voor flora en fauna. Deze leuke combinatie en ideale ligging maakt van Grou een schitterend dorp om te wonen.

Woont u in de gemeente Leeuwarden? Wilt u zo snel mogelijk een huis kopen in Grou? En wilt u daarbij uw huis complimenteren met graszoden? Dan hebben we dat wat u wenst. Door ons ruime aanbod, scherpe tarieven en kwalitatieve producten leveren we regelmatig in Grou en omgeving. Voor speciale wensen, meer informatie of opmerkingen kunt u onderaan deze pagina kijken.

Ruim en aan het water wonen in Grou

Graszoden kopen bij Wetterfront

Wetterfront is een schitterend nieuwbouwproject waarbij 12 twee-0nder-een-kapwoningen worden gebouwd. Daarnaast is er ook ruimte gemaakt voor 4 vrijstaande woningen en 7 vrije kavels. Aan de achterzijde van dit project vindt u ook het Prinses Margrietkanaal. Kortom: hier wonen betekent ruimte, rust en veel water.

Bovendien hebben de woningen zelf mooie architecturen en sferen. Dit komt doordat er verschillende metselwerken zijn gedaan. Ook hebben de huizen een eigen karakter door de robuuste kaders die zijn gemaakt. De woningen zijn op zichzelf al ruim, maar wanneer u meer ruimte wenst is dit goed mogelijk.

Naast de ruime woningen zijn de tuinen net zo mooi. Deze gaan prachtig op in het natuurlandschap en water hieromheen. Vaak kopen mensen aan het water graszoden via ons doordat het mooi meegaat in de omgeving.

Een huis kopen in het centrum van Grou

Grou is een dorp uit de middeleeuwen dat gebouwd is op een terp. Op dit moment is het met Oosterveld en het centrum een beschermd dorpsgezicht geworden. Zo zijn er binnen dit dorp zelfs tientallen rijksmonumenten te vinden.

Wonen in het centrum van Grou betekent dus wonen in een rijke historie. Tijdens een ochtendwandeling loopt u langs mooie monumenten en gevels, in volle rust en met geluiden van natuur om u heen. Terwijl u in de middag kunt genieten van watersport, winkelen of door een uitstapje te maken naar het dichtbijgelegen Leeuwarden.

Gaat u binnenkort een huis kopen in Grou? Dan komen we graag langs om graszoden te leveren. Dit is vaak de ideale oplossing om tot rust te komen op een groen gazon. Deze graszoden zijn bovendien eenvoudig te bestellen in onze webshop.

Omgeving en natuur van Grou

Botmar

Een groot natuurgebied met maar liefst 50 ha is de Botmar. Het is een natuurgebied met moerasbos, een groot meer en veel riet. Binnen de gebieden met riet vindt u vele vogels zoals de rietzanger, sprinkhaanzanger en rietgors. Terwijl er ook veel plantensoorten zijn zoals de witte waterlelie en gele plomp. Hierdoor is het een variërend gebied voor de natuurliefhebber.

Nasjonaal Park De Alde Feanen

De Alde Feanen is een prachtig nationaal park van 4.000 ha groot. Het gaat hierbij om een natuurgebied dat een rijke geschiedenis kent. Daarnaast is het ook een gebied met een groot, internationale betekenis. Binnen Nederland is dit gebied zeer uniek met weinig vergelijkbare locaties. Hier kunt u heerlijk een dag doorheen wandelen of fietsen.

Klantervaringen in Grou

Klantervaring van Jan sikke uit Grou

“gekregen wat ik wilde”

goede ervaring met bedrijf en vevoerder goed produkt

Jan sikke - Grou - 2020-04-16
Klantervaring van Wilfred uit Wergea

“Mooie graszoden voor goede prijs”

Mooie kwaliteit, en komt afspraken na! Geweldig

Wilfred - Wergea - 2019-10-05

Graszoden bezorgen Grou

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Grou en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Grou

Veelgestelde vragen in Grou

Hoe snel kunnen graszoden in Grou geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Grou?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.