Graszoden kopen in Groesbeek

Graszoden kopen voor uw huis in Groesbeek is veel meer dan uw huis voorzien van een strak gazon. Het laat uw huis ook opgaan in de geweldige natuurrijke omgeving van deze plaats.

De naam van de gemeente waarin Groesbeek gelegen is, spreekt boekdelen. De gemeente Berg en Dal staat in heel Nederland bij natuurliefhebbers bekend om haar heuvelachtige landschap. Dit on-Nederlandse landschap is ook nog eens een zeer bosrijk gebied. Het grote Duitse natuurgebied het Reichswald oftewel het Rijkswoud loopt helemaal door tot aan Groesbeek.

De heuvels samen met het bos geven de omgeving een sprookjesachtige uitstraling waar het in elk seizoen van het jaar heerlijk wandelen is.

Als u uw graszoden gaat kopen, doe hier dan vooral inspiratie op om uw eigen tuin de sprookjesachtige uitstraling te geven die zo kenmerkend is voor deze fantastische omgeving.

De indrukwekkende geschiedenis van Groesbeek

Archeologische vondsten hebben aangetoond dat Groesbeek ten tijde van de Romeinse overheersing al werd bewoond. Algemeen word aangenomen dat zich hier al veel eerder mensen hebben gevestigd door de uitstekende omstandigheden die Groesbeek van oudsher al te bieden heeft. Hier zijn echter tot nu toe geen bewijzen voor gevonden. Eén ding staat wel vast, de eerste bewoners van Groesbeek hebben genoten van de natuurrijke omgeving.

Als u uw graszoden gaat kopen, creëert u uw eigen stukje natuur te midden van deze prachtige omgeving. In de recente geschiedenis heeft Groesbeek vooral naamsbekendheid gekregen doordat deze plaats het middelpunt was van Operatie Market Garden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog landen hier duizenden parachutisten van de geallieerden in de hoop de oorlog voor Kerstmis 1944 te beëindigen. De aanval faalde jammerlijk. Vijf maanden lang lag Groesbeek in de frontlinie waardoor het zwaar beschadigd raakte.

Ter nagedachtenis aan de voornamelijk Canadezen die hier sneuvelden is het Groesbeek Canadian War Cemetary opgericht. Deze plechtige begraafplaats voor de helden van weleer is altijd het bezoeken waard. Als u van plan bent om graszoden te gaan kopen, geeft deze eerzame plaats het grootste voorbeeld welke rustieke en statige uitstraling graszoden kunnen bewerkstelligen.

Graszoden ideaal voor de heerlijke omgeving van Groesbeek

Graszoden kopen voor uw huis in Groesbeek is veel meer dan uw huis voorzien van een strak gazon. Het laat uw huis ook opgaan in de geweldige natuurrijke omgeving van deze plaats.

De naam van de gemeente waarin Groesbeek gelegen is, spreekt boekdelen. De gemeente Berg en Dal staat in heel Nederland bij natuurliefhebbers bekend om haar heuvelachtige landschap.

Dit on-Nederlandse landschap is ook nog eens een zeer bosrijk gebied. Het grote Duitse natuurgebied het Reichswald oftewel het Rijkswoud loopt helemaal door tot aan Groesbeek.

De heuvels samen met het bos geven de omgeving een sprookjesachtige uitstraling waar het in elk seizoen van het jaar heerlijk wandelen is.

Als u uw graszoden gaat kopen, doe hier dan vooral inspiratie op om uw eigen tuin de sprookjesachtige uitstraling te geven die zo kenmerkend is voor deze fantastische omgeving.

Nieuwbouw in Groesbeek

de Heikant

In deze wijk wordt een divers en groot aanbod aan nieuwbouw woningen gerealiseerd. De Heikant is midden in de natuur gelegen, wat de ontwikkelaars nog meer heeft geïnspireerd om duurzame woningen te ontwikkelen.

Hier zijn onder andere rijtjeshuizen gebouwd en de riante gasloze twee-onder-een-kap woningen zullen in 2021 worden opgeleverd. De riante vrijstaande woningen, die eveneens gasloos zijn, worden naar verwachting ook in 2021 opgeleverd. De huizen beschikken over veel ruimte achter het huis, wat u de kans geeft om het landelijke karakter van de Heikant uit te vergroten. Het begint allemaal met het kopen van graszoden.

de Schreven

In deze wijk worden 31 woningen gebouwd, die net als De Heikant gekenmerkt zullen worden door het duurzame karakter en de diversiteit van de woningen. Het aanbod zal bestaan uit rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande huizen en levensloopbestendige huizen. Al deze huizen zijn energieneutraal en gasloos. Met het kopen van graszoden voor uw huis aan De Schreven geeft u uw woning nog meer duurzame uitstraling met uw eigen stukje natuur voor en/of achter uw huis.

Klantervaringen in Groesbeek

Klantervaring van Wim van dijk uit Katwijk aan Zee

“Top kwaliteit ”

Volgens afspraak, top kwaliteit en netjes geleverd. Ondanks alle vooroordelen van het online kopen moet ik zeggen dat deze aankoop het aanbeveling waard is. Webshop is zeer gebruiksvriendelijk.

Wim van dijk - Katwijk aan Zee - 2020-06-18
Klantervaring van Martin uit Nijmegen

“Snelle levering van mooie verse zoden”

Na wat rondkijken op intenet deze zoden aangeschaft, naast de kwaliteit was de levering de volgende dag mede doorslaggevend, Ik heb gekozen voor sterk premium speel gras.

Martin - Nijmegen - 2020-05-11

Graszoden bezorgen Groesbeek

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Groesbeek en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Groesbeek

Veelgestelde vragen in Groesbeek

Hoe snel kunnen graszoden in Groesbeek geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Groesbeek?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.