Graszoden kopen in Gramsbergen

Tussen het Overijsselse Hardenberg en het Drentse Coevorden ligt Gramsbergen. U woont er al enige tijd of u gaat een nieuw huis kopen dat binnenkort wordt opgeleverd. Voor het vernieuwen van een bestaand grasveld of het nieuw aanleggen van een mooi gazon kunt u bij ons superverse graszoden kopen. Aan het eind van dit artikel vindt u uitgebreide informatie over onze service.

Wonen in Gramsbergen

Deze middeleeuwse plaats bestaat al sinds de dertiende eeuw. Dit oorspronkelijke vestingstadje heeft een prachtig gerestaureerde binnenstad met schitterende oude huizen, nauwe straatjes en ouderwetse straatverlichting. Een mooie omgeving om een dagje rond te wandelen.Gramsbergen heeft de langste straatnaam van Nederland, de Burgemeester Baron van Voerst van Lyndenstraat

Nieuwbouw rond Gramsbergen

Het woongebied Garstlanden is in volle ontwikkeling. De wijken zijn ruim opgezet met veel aandacht voor groenvoorzieningen en natuur. Met het landelijke karakter en een dorpse sfeer is dit een leefomgeving waar het prettig is om te wonen. Wij adviseren u graag over het kopen van geschikte graszoden voor deze omgeving.

Recreatie in Gramsbergen

Aan de rand van Gramsbergen is het vakantiepark “t Hoge Holt gelegen. Een oord van ontspanning en rust. Voor iedereen is hier een activiteit te vinden. Van een fitnesscentrum, een zwembad tot midgetgolf. Ook een uurtje bowlen behoort tot de mogelijkheden. Een bezoek aan de luxe haarstudio is de kans voor een nieuw kapsel. Voor het kopen van een kopje koffie of een uitgebreid diner kunt u bij de diverse horecagelegenheden terecht.Gelegen aan de rand van het Vechtdal nodigt deze omgeving uit tot een mooie wandeling of fietstocht. De zandwinplas “Gat van Joosten” is een uitstekend viswater, een mooie stek voor sportvissers.

Graszoden leggen in Gramsbergen

In het groene woongebied Garstlanden kunt u de eigen tuin geleidelijk in de natuur over laten lopen door de aanleg van een mooi gazon. Een grasveld inzaaien is niet de eenvoudigste manier. Met het kopen en leggen van graszoden is het grasveld binnen enkele dagen klaar voor gebruik. In Gramsbergen en omstreken leveren wij al jaren onze graszoden. Wij kunnen u adviseren welke soorten het meest geschikt zijn voor deze bijzondere omgeving.

Klantervaringen in Gramsbergen

Klantervaring van Daniël uit Gramsbergen

“Top levering en kwaliteit!!”

Goede levering en goede kwaliteit! Top !

Daniël - Gramsbergen - 2020-05-21
Klantervaring van Ilze uit Hardenberg

“Zeer goed”

Goede keuze, gekregen op de dag wat gezegd is en ziet er mooi uit👌🏻

Ilze - Hardenberg - 2019-09-18

Graszoden bezorgen Gramsbergen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Gramsbergen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Gramsbergen

Veelgestelde vragen in Gramsbergen

Hoe snel kunnen graszoden in Gramsbergen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Gramsbergen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.