Graszoden kopen in Gorredijk

Gorredijk, ook wel De Gordyk genoemd, behoort tot de gemeente Opsterland en lig daarnaast in de provincie Friesland. Met maar liefs 7.400 inwoners is dit dorp een zowel ruim als levendig. Daarnaast heeft een ideale ligging tussen Heerenveen en Drachten en kent het een rijke geschiedenis in de turfwinning.

Woont u op dit moment in de gemeente Opsterland? Of gaat u op korte termijn een leuke woning kopen in Gorredijk? Wilt u bovendien uw huis aanvullen met een groen gazon? Dan kan dat laatste door graszoden te kopen binnen onze webshop. We beschikken over een ruim assortiment met graszoden van hoge kwaliteit. Met regelmaat zijn we te vinden in de buurt van Gorredijk.

Ruim en landelijk wonen in Gorredijk

Graszoden kopen bij Loevestein

Loevestein is een van de nieuwbouwwijken van Gorredijk waar u heerlijk kunt wonen. Op dit moment worden er aan de Jikke Reinbergenstrjitte een aantal vrijstaande woningen gebouwd. Deze vrijstaande woningen zijn ruim opgezet en behoren tot een kindvriendelijke buurt. Bovendien vindt u hier ook vele voorzieningen in de buurt zoals sportcentra, scholen, leuke winkels en de dorpskern is op een kleine afstand.

De huizen zelf zijn ruim opgezet en speciaal gemaakt voor een brede doelgroep. Of u nu een starter bent, senior of met een volledig gezin wilt wonen, hier kan het allemaal. Hier vindt u ruime woonkamers en slaapkamers in een kindvriendelijke omgeving.

Een ander groot voordeel zijn de mooie tuinen die hierbij komen. Wilt u een groen gazon in uw voor- en achtertuin? Dan kunt u het beste graszoden kopen. Hiermee zorgt u dat u de natuur terughaalt in uw eigen achtertuin.

Gorredijk: een huis kopen in de dorpskern.

Gorredijk is zowel een dorp met een lange historie als een plek met veel gemoedelijkheid. Alleen, naast de mooie wijken en buurten blijft het dorpskern toch wel het leukst van allemaal.

Binnen het dorpskern kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken langs rijksmonumenten zoals aan de Hoofdstraat. Aan de andere kant kunt u ook heerlijk vertoeven aan een van de terrasjes. Tijdens de avonduren in de warmere maanden geniet u heerlijk na in uw eigen tuin.

Bent u van plan om een woning te kopen in de dorpskern van Gorredijk? Dan is het nagenieten in de tuin extra leuk op een groen gazon. Door graszoden te kopen geniet u heerlijk na, met de voeten in het fijne gras en een drankje in de handen.

Natuur en activiteiten van Gorredijk

Delleboersterheide

Vlak bij Gorredijk vindt u de Delleboersterheide. Dit is een gebied van maar liefst 195 hectare groot. Ook vindt u hier de Catspoele, een ven met een prachtig aangezicht. Wanneer u hier wandelt vindt u diverse rivierduintjes terug. Dit zijn verhogingen in het land die in ontstaan zijn na de ijstijd door  verschillende waterstanden. Verken en geniet hier optimaal van wat de natuur te bieden heeft.

Museum Opsterlân

Naast natuur is er ook veel geschiedenis. Stap met dit museum in een oude, gerenoveerde basisschool. Hier ontdekt u meer over het verleden van Gorredijk en haar omgeving. Breng het verleden terug en maak het mee van dichtbij. Dit kan door de geuren van de kruidenierswinkel te ruiken, te luisteren naar het verhaal van invloedrijke mannen en door te kijken naar oude bodemvondsten.

Klantervaringen in Gorredijk

Klantervaring van Henk rozenberg uit Gorredijk

“Goed voorgelicht en snel geleverd ”

Zijn blij met de graszoden goede kwaliteit en goede service en levering

Henk rozenberg - Gorredijk - 2019-11-05
Klantervaring van Sandra uit Jubbega

“Super hele mooi zoden”

Snel geleverd goed afgeleverd super

Sandra - Jubbega - 2020-05-22

Graszoden bezorgen Gorredijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Gorredijk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Gorredijk

Veelgestelde vragen in Gorredijk

Hoe snel kunnen graszoden in Gorredijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Gorredijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.